Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е свинско рагу?Мнозина от нас огладняват само при мисълта за сочно свинско рагу, докато други не могат да свържат това ароматно ястие със свинско месо с някоя конкретна рецепта. Затова днес ще дадем отговора на въпроса какво е свинско...
03 Окт.
1
Телешко рагуИзпържете в масло ситно нарязаните лук, магданоз, майорана и сланината.
Прибавете нарязаното на кубчета месо и посолете.
Изпържете, налейте виното, прибавете нарязаните гъби, малко бульон, щипка индийско орехче и задушете...
12 Ноем.
Будапещенско рагуНарежете чушките на дребно, а рибицата на средно големи филийки. Загрейте маслото и запържете лука до омекване.
Прибавете месото и го запечатайте от двете страни. Добавете нарязаните чушки, кубчето бульон и 2 с.л. вода...
10 Юни
Зеленчуково рагуМорковите и лукът се режат на дребни кубчета, а чушките, патладжаните и доматите - на по-едри.
Зехтинът се загрява и в него се запържват последователно двата вида лук, пиперките, и след 5 минути - морковите.
Когато...
12 Септ.
Ирландско рагуМесото се реже на резени, натрива се със сол и се запържва до златисто в смес от половината масло и половината от зехтина.
Лукът се нарязва на ситно, морковите и целината се нарязват на дребни кубчета. Лукът, морковите...
31 Март
Заешко рагуНакисваме заека в студена вода и 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои за 24 часа.
След това го нарязваме на порции и го запържваме в маслото. Когато това стане добавяме брашното, размито с виното и водата и варим около...
27 Февр.
Пролетно рагуЗеленчуците се почистват и измиват. Алабашът сe нарязва на парчета, морковите на кръгчета, зеленият фасул на парчета, бялата част на лука - на колелца дебели 1 см, картофите на кубчета.
Месото се измива и се подсушава...
26 Февр.
Сьомга рагуПосолете филетата сьомга, наръсете ги с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете ги да престоят така.
След 10 минути загрейте малко от мазнината в съд на котлона и изпържете равномерно рибните филета от двете...
07 Дек.
1
Свинско рагуОбикновено това ястие се прави след като се заколи прасето. Щом месото му престои един ден, се нарязва на парчета, които се посоляват със сол и пипер.
В тенджера изпържете сланината и шунката, предварително нарязани. Добавете...
28 Август
Овнешко рагуНарязваме месото на кубчета, заливаме с горещ бульон или вода, посоляваме и задушаваме на много тих огън почти до омекване.
Прибавяме нарязаните на парченца и изпържени в масло зеленчуци, ситно нарязаните картофи, подправките...
23 Ноем.
Сьомга рагуПосолете филетата сьомга, наръсете ги с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете ги да престоят така.
След 10 минути загрейте малко от мазнината в съд на котлона и изпържете равномерно рибните филета от двете...
07 Дек.
1
Пюре Заек рагуИзмиваме и нарязваме месото на малки късчета и ги задушаваме в кравето масло и малко вода.
Изваждаме ги и прибавяме морковите, пиперките и лука, нарязани на дребно.
Когато полуомекнат, доливаме 500 мл гореща вода...
28 Януари
Свинско рагу супаОбелват се и се нарязват картофите, лукът и морковите.
Нарязва се зелето и магданозът. Всичко се слага в тенджера под налягане.
Долива се с вода. Добавят се подправките и мазнината. Вари се около час.
Сервира се...
07 Февр.
Рагу със сиренеС една кафена чашка масло изпържете 2-3 глави лук, докато омекне. Прибавете 1 чаена чаша очистен и измит ориз, запържете за няколко минути. Нарежете на дребно 1 червен домат, залейте с 2 чаши гореща вода и сложете във фурната...
10 Януари
Рагу от зеленчуциПочистваме, измиваме и нарязваме зеленчуците на дребно и ги запържваме в зехтина, като ги разбъркваме, добавяме и подправките.
Прибавяме виното и бульона и варим ястието 15-20 минути и сервираме....
23 Юни
Рагу по тиролскиСгорещете половината от маслото и запържете в него нарязания лук.
Добавете нарязаните на малки парчета месо и наденички, овкусете със сол, черен пипер и майорана. Пържете няколко минути, като разбърквате.
В друг тиган...
14 Септ.
Рагу с чушкиНарязвате чушките на парчета, лука на кубчета. Запържвате каймата в олиото, подправяте я със сол, червен пипер и прибавяте чушките и лука. Запържвате до готовност, сипвате бульона и варите 10 минути.
Прибавяте царевицата...
26 Януари
Рагу от патицаОбезкостяваме патешките бутчета, като премахваме и кожата им. Месото режем на кубчета и запържваме до златисто в маслото.
Вадим от съда и в него запържваме нарязания лук и след като е готов прибавяме чесъна, който сме...
04 Май
Рагу от гъбиНарязаните на едро добре измити гъби и лук се задушават в маслото 10 мин.
Посоляват се, заливат се с 1 ½ чаена чаши кипяща вода, в която е размито доматеното пюре, и се кипват.
Прибавят се нарязаните на кубчета картофи...
13 Май
Зимно зеленчуково рагуНарязваме картофите на кубчета и ги запържваме в част от маслото. Отделно задушаваме ситно нарязаните моркови, лук, ряпа и магданоз.
Прехвърляме зеленчуците в тенджера и наливаме доматения сок. Посоляваме и задушаваме...
22 Февр.
Шарено месно рагуВ тиган сгорещете 2 с.л. олио и запържете ситно нарязания лук и настърганите на едро ренде моркови и картофи.
Добавете каймата и пържете, докато стане сипкава, оставете я да изстине, прибавете яйцето, сметаната, черен...
13 Февр.
Рагу от печуркиОбелете лука и го нарежете.
Задушете лука в загрят олио и добавете нарязаните чеснови скилидки.
Разбъркайте и след 1-2 минути прибавете в тигана нарязаните гъби. Поръсете със сол и черен пипер.
Гответе до готовност...
28 Януари
Лесно телешко рагуПочистваме филето, нарязваме го на 2-3 парчета и го запържваме в загрятата мазнина до равномерно зачервяване. Добавяме нарязания на филийки лук, а когато лукът омекне, прибавяме и половин връзка ситно нарязан магданоз....
14 Август
Пикантно пилешко рагуНарязваме пилешкото месо на жулиени и го мариноваме в смес от 3 с.л. соево олио, настърган джинджифил и наситнена люта чушка. Оставяме пона 2-3 часа в хладилник след което го изпържваме в останалото соево олио до готовност...
01 Август
Рагу с морковиИзпържете в олиото нарязаното на парченца месо, като накрая добавете счукания чесън.
Сложете нарязаните на по-дебели парчета моркови, налейте бульона и оставете ястието да се задушава.
Малко преди да го свалите от огъня...
03 Април