Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Какво е свинско рагу?Какво е свинско рагу?
03 Окт.
1
Мнозина от нас огладняват само при мисълта за сочно свинско рагу, докато други не могат да свържат това ароматно ястие със свинско месо с някоя конкретна рецепта. Затова днес ще дадем отговора на въпроса какво е свинско...
Зеленчуково рагуЗеленчуково рагу
12 Септ.
Морковите и лукът се режат на дребни кубчета, а чушките, патладжаните и доматите - на по-едри. Зехтинът се загрява и в него се запържват последователно двата вида лук, пиперките, и след 5 минути - морковите. Когато...
Будапещенско рагуБудапещенско рагу
10 Юни
Нарежете чушките на дребно, а рибицата на средно големи филийки. Загрейте маслото и запържете лука до омекване. Прибавете месото и го запечатайте от двете страни. Добавете нарязаните чушки, кубчето бульон и 2 с.л. вода...
Ирландско рагуИрландско рагу
31 Март
Месото се реже на резени, натрива се със сол и се запържва до златисто в смес от половината масло и половината от зехтина. Лукът се нарязва на ситно, морковите и целината се нарязват на дребни кубчета. Лукът, морковите...
Телешко рагуТелешко рагу
12 Ноем.
Изпържете в масло ситно нарязаните лук, магданоз, майорана и сланината. Прибавете нарязаното на кубчета месо и посолете. Изпържете, налейте виното, прибавете нарязаните гъби, малко бульон, щипка индийско орехче и задушете...
Свинско рагуСвинско рагу
28 Август
Обикновено това ястие се прави след като се заколи прасето. Щом месото му престои един ден, се нарязва на парчета, които се посоляват със сол и пипер. В тенджера изпържете сланината и шунката, предварително нарязани. Добавете...
Заешко рагуЗаешко рагу
27 Февр.
Накисваме заека в студена вода и 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои за 24 часа. След това го нарязваме на порции и го запържваме в маслото. Когато това стане добавяме брашното, размито с виното и водата и варим около...
Пролетно рагуПролетно рагу
26 Февр.
Зеленчуците се почистват и измиват. Алабашът сe нарязва на парчета, морковите на кръгчета, зеленият фасул на парчета, бялата част на лука - на колелца дебели 1 см, картофите на кубчета. Месото се измива и се подсушава...
Сьомга рагуСьомга рагу
07 Дек.
1
Посолете филетата сьомга, наръсете ги с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете ги да престоят така. След 10 минути загрейте малко от мазнината в съд на котлона и изпържете равномерно рибните филета от двете...
Овнешко рагуОвнешко рагу
23 Ноем.
Нарязваме месото на кубчета, заливаме с горещ бульон или вода, посоляваме и задушаваме на много тих огън почти до омекване. Прибавяме нарязаните на парченца и изпържени в масло зеленчуци, ситно нарязаните картофи, подправките...
Сьомга рагуСьомга рагу
07 Дек.
1
Посолете филетата сьомга, наръсете ги с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете ги да престоят така. След 10 минути загрейте малко от мазнината в съд на котлона и изпържете равномерно рибните филета от двете...
Рагу по тиролскиРагу по тиролски
14 Септ.
Сгорещете половината от маслото и запържете в него нарязания лук. Добавете нарязаните на малки парчета месо и наденички, овкусете със сол, черен пипер и майорана. Пържете няколко минути, като разбърквате. В друг тиган...
Рагу от зеленчуциРагу от зеленчуци
23 Юни
Почистваме, измиваме и нарязваме зеленчуците на дребно и ги запържваме в зехтина, като ги разбъркваме, добавяме и подправките. Прибавяме виното и бульона и варим ястието 15-20 минути и сервираме....
Рагу от гъбиРагу от гъби
13 Май
Нарязаните на едро добре измити гъби и лук се задушават в маслото 10 мин. Посоляват се, заливат се с 1 ½ чаена чаши кипяща вода, в която е размито доматеното пюре, и се кипват. Прибавят се нарязаните на кубчета картофи...
Пюре Заек рагуПюре Заек рагу
28 Януари
Измиваме и нарязваме месото на малки късчета и ги задушаваме в кравето масло и малко вода. Изваждаме ги и прибавяме морковите, пиперките и лука, нарязани на дребно. Когато полуомекнат, доливаме 500 мл гореща вода...
Рагу от патицаРагу от патица
04 Май
Обезкостяваме патешките бутчета, като премахваме и кожата им. Месото режем на кубчета и запържваме до златисто в маслото. Вадим от съда и в него запържваме нарязания лук и след като е готов прибавяме чесъна, който сме...
Зимно зеленчуково рагуЗимно зеленчуково рагу
22 Февр.
Нарязваме картофите на кубчета и ги запържваме в част от маслото. Отделно задушаваме ситно нарязаните моркови, лук, ряпа и магданоз. Прехвърляме зеленчуците в тенджера и наливаме доматения сок. Посоляваме и задушаваме...
Рагу с чушкиРагу с чушки
26 Януари
Нарязвате чушките на парчета, лука на кубчета. Запържвате каймата в олиото, подправяте я със сол, червен пипер и прибавяте чушките и лука. Запържвате до готовност, сипвате бульона и варите 10 минути. Прибавяте царевицата...
Свинско рагу супаСвинско рагу супа
07 Февр.
Обелват се и се нарязват картофите, лукът и морковите. Нарязва се зелето и магданозът. Всичко се слага в тенджера под налягане. Долива се с вода. Добавят се подправките и мазнината. Вари се около час. Сервира се...
Рагу със сиренеРагу със сирене
10 Януари
С една кафена чашка масло изпържете 2-3 глави лук, докато омекне. Прибавете 1 чаена чаша очистен и измит ориз, запържете за няколко минути. Нарежете на дребно 1 червен домат, залейте с 2 чаши гореща вода и сложете във фурната...
Рагу със сиренеРагу със сирене
01 Ноем.
В половината масло запържете лук, прибавя се ориза и се запържва няколко минути. Прибавете един ситно нарязан домат, залейте с 2 чаши гореща вода и сложете да заври на слаб огън. Останалите домати нарежете на филийки....
Пикантно пилешко рагуПикантно пилешко рагу
01 Август
Нарязваме пилешкото месо на жулиени и го мариноваме в смес от 3 с.л. соево олио, настърган джинджифил и наситнена люта чушка. Оставяме пона 2-3 часа в хладилник след което го изпържваме в останалото соево олио до готовност...
Шарено месно рагуШарено месно рагу
13 Февр.
В тиган сгорещете 2 с.л. олио и запържете ситно нарязания лук и настърганите на едро ренде моркови и картофи. Добавете каймата и пържете, докато стане сипкава, оставете я да изстине, прибавете яйцето, сметаната, черен...
Лесно телешко рагуЛесно телешко рагу
14 Август
Почистваме филето, нарязваме го на 2-3 парчета и го запържваме в загрятата мазнина до равномерно зачервяване. Добавяме нарязания на филийки лук, а когато лукът омекне, прибавяме и половин връзка ситно нарязан магданоз....
Рагу с морковиРагу с моркови
03 Април
Изпържете в олиото нарязаното на парченца месо, като накрая добавете счукания чесън. Сложете нарязаните на по-дебели парчета моркови, налейте бульона и оставете ястието да се задушава. Малко преди да го свалите от огъня...