Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Какво е свинско рагу?Какво е свинско рагу?
03 Окт.
1
Мнозина от нас огладняват само при мисълта за сочно свинско рагу, докато други не могат да свържат това ароматно ястие със свинско месо с някоя конкретна рецепта. Затова днес ще дадем отговора на въпроса какво е свинско...
Телешко рагуТелешко рагу
12 Ноем.
Изпържете в масло ситно нарязаните лук, магданоз, майорана и сланината. Прибавете нарязаното на кубчета месо и посолете. Изпържете, налейте виното, прибавете нарязаните гъби, малко бульон, щипка индийско орехче и задушете...
Будапещенско рагуБудапещенско рагу
10 Юни
Нарежете чушките на дребно, а рибицата на средно големи филийки. Загрейте маслото и запържете лука до омекване. Прибавете месото и го запечатайте от двете страни. Добавете нарязаните чушки, кубчето бульон и 2 с.л. вода...
Зеленчуково рагуЗеленчуково рагу
12 Септ.
Морковите и лукът се режат на дребни кубчета, а чушките, патладжаните и доматите - на по-едри. Зехтинът се загрява и в него се запържват последователно двата вида лук, пиперките, и след 5 минути - морковите. Когато...
Ирландско рагуИрландско рагу
31 Март
Месото се реже на резени, натрива се със сол и се запържва до златисто в смес от половината масло и половината от зехтина. Лукът се нарязва на ситно, морковите и целината се нарязват на дребни кубчета. Лукът, морковите...
Заешко рагуЗаешко рагу
27 Февр.
Накисваме заека в студена вода и 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои за 24 часа. След това го нарязваме на порции и го запържваме в маслото. Когато това стане добавяме брашното, размито с виното и водата и варим около...
Пролетно рагуПролетно рагу
26 Февр.
Зеленчуците се почистват и измиват. Алабашът сe нарязва на парчета, морковите на кръгчета, зеленият фасул на парчета, бялата част на лука - на колелца дебели 1 см, картофите на кубчета. Месото се измива и се подсушава...
Сьомга рагуСьомга рагу
07 Дек.
1
Посолете филетата сьомга, наръсете ги с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете ги да престоят така. След 10 минути загрейте малко от мазнината в съд на котлона и изпържете равномерно рибните филета от двете...
Свинско рагуСвинско рагу
28 Август
Обикновено това ястие се прави след като се заколи прасето. Щом месото му престои един ден, се нарязва на парчета, които се посоляват със сол и пипер. В тенджера изпържете сланината и шунката, предварително нарязани. Добавете...
Овнешко рагуОвнешко рагу
23 Ноем.
Нарязваме месото на кубчета, заливаме с горещ бульон или вода, посоляваме и задушаваме на много тих огън почти до омекване. Прибавяме нарязаните на парченца и изпържени в масло зеленчуци, ситно нарязаните картофи, подправките...
Сьомга рагуСьомга рагу
07 Дек.
1
Посолете филетата сьомга, наръсете ги с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Оставете ги да престоят така. След 10 минути загрейте малко от мазнината в съд на котлона и изпържете равномерно рибните филета от двете...
Пюре Заек рагуПюре Заек рагу
28 Януари
Измиваме и нарязваме месото на малки късчета и ги задушаваме в кравето масло и малко вода. Изваждаме ги и прибавяме морковите, пиперките и лука, нарязани на дребно. Когато полуомекнат, доливаме 500 мл гореща вода...
Свинско рагу супаСвинско рагу супа
07 Февр.
Обелват се и се нарязват картофите, лукът и морковите. Нарязва се зелето и магданозът. Всичко се слага в тенджера под налягане. Долива се с вода. Добавят се подправките и мазнината. Вари се около час. Сервира се...
Рагу със сиренеРагу със сирене
10 Януари
С една кафена чашка масло изпържете 2-3 глави лук, докато омекне. Прибавете 1 чаена чаша очистен и измит ориз, запържете за няколко минути. Нарежете на дребно 1 червен домат, залейте с 2 чаши гореща вода и сложете във фурната...
Рагу от зеленчуциРагу от зеленчуци
23 Юни
Почистваме, измиваме и нарязваме зеленчуците на дребно и ги запържваме в зехтина, като ги разбъркваме, добавяме и подправките. Прибавяме виното и бульона и варим ястието 15-20 минути и сервираме....
Рагу по тиролскиРагу по тиролски
14 Септ.
Сгорещете половината от маслото и запържете в него нарязания лук. Добавете нарязаните на малки парчета месо и наденички, овкусете със сол, черен пипер и майорана. Пържете няколко минути, като разбърквате. В друг тиган...
Рагу с чушкиРагу с чушки
26 Януари
Нарязвате чушките на парчета, лука на кубчета. Запържвате каймата в олиото, подправяте я със сол, червен пипер и прибавяте чушките и лука. Запържвате до готовност, сипвате бульона и варите 10 минути. Прибавяте царевицата...
Рагу от патицаРагу от патица
04 Май
Обезкостяваме патешките бутчета, като премахваме и кожата им. Месото режем на кубчета и запържваме до златисто в маслото. Вадим от съда и в него запържваме нарязания лук и след като е готов прибавяме чесъна, който сме...
Рагу от гъбиРагу от гъби
13 Май
Нарязаните на едро добре измити гъби и лук се задушават в маслото 10 мин. Посоляват се, заливат се с 1 ½ чаена чаши кипяща вода, в която е размито доматеното пюре, и се кипват. Прибавят се нарязаните на кубчета картофи...
Зимно зеленчуково рагуЗимно зеленчуково рагу
22 Февр.
Нарязваме картофите на кубчета и ги запържваме в част от маслото. Отделно задушаваме ситно нарязаните моркови, лук, ряпа и магданоз. Прехвърляме зеленчуците в тенджера и наливаме доматения сок. Посоляваме и задушаваме...
Шарено месно рагуШарено месно рагу
13 Февр.
В тиган сгорещете 2 с.л. олио и запържете ситно нарязания лук и настърганите на едро ренде моркови и картофи. Добавете каймата и пържете, докато стане сипкава, оставете я да изстине, прибавете яйцето, сметаната, черен...
Рагу от печуркиРагу от печурки
28 Януари
Обелете лука и го нарежете. Задушете лука в загрят олио и добавете нарязаните чеснови скилидки. Разбъркайте и след 1-2 минути прибавете в тигана нарязаните гъби. Поръсете със сол и черен пипер. Гответе до готовност...
Лесно телешко рагуЛесно телешко рагу
14 Август
Почистваме филето, нарязваме го на 2-3 парчета и го запържваме в загрятата мазнина до равномерно зачервяване. Добавяме нарязания на филийки лук, а когато лукът омекне, прибавяме и половин връзка ситно нарязан магданоз....
Пикантно пилешко рагуПикантно пилешко рагу
01 Август
Нарязваме пилешкото месо на жулиени и го мариноваме в смес от 3 с.л. соево олио, настърган джинджифил и наситнена люта чушка. Оставяме пона 2-3 часа в хладилник след което го изпържваме в останалото соево олио до готовност...
Рагу с морковиРагу с моркови
03 Април
Изпържете в олиото нарязаното на парченца месо, като накрая добавете счукания чесън. Сложете нарязаните на по-дебели парчета моркови, налейте бульона и оставете ястието да се задушава. Малко преди да го свалите от огъня...