Gotvach.bg»Статии»Размразяване на месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да размразяваме различните продуктиЕто и някои примери за времето, необходимо за размразяване.
Един килограм червено месо при стайна температура (20 С) се размразява за 6 до 8 часа....
1
Как да размразяваме месото
При бавното размразяване, месото отново поема замръзналата вода и изтича по-малко от сока му. Размразяването става без да се нарязва месото, за да не изтекат важните сокове....
Как се размразява храна с микровълнова?
За да избегнете това включвайте микровълновата на ниска мощност, когато размразявате месо.
Никога не размразявайте кърма в микровълнова!...
Замразените продукти
При зазмразяването на плодове, хляб и тестени сладкиши качеството им се влошава след размразяването.
Морските дарове не трябва да бъдат размразявани, но рибата – задължително....
Как и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризер
Заради високото съдържание на нишесте при размразяване те имат доста неприятен вкус....
Как да размразяваме месо
Не се препоръчва бързото размразяване в микровълнова фурна, тъй като при този начин на размразяване се губят ценни хранителни вещества....
Готвените ястия, които могат да се замразяват
Важно е да знаете кои готвени ястия могат да се замразяват, без да променят вкуса си след размразяване....
Как да замразяваме и размразяваме пилешко месо
Тези принципи на размразяване са актуални и за другите видове месо, като особено силно това важи за свинското и говеждото, тъй като при неправилно размразяване те ще станат твърди, жилави и безвкусни....
На каква температура да съхраняваме продуктите в хладилника
Никога не размразявайте храна при стайна температура. Размразете храната в хладилника....
Замразяване на месо и колбаси във фризерКогато решите да размразявате телешките продукти, имайте в предвид, че само целите парчета се нуждаят от пълно размразяване.
Свинското месо е по-тлъсто и сроковете на годността му са по-малки....
1
Бързо размразяване на продуктитеТрябва да внимавате с времето за размразяване, за да не започне продуктът да се готви.
Друг вариант за бързо размразяване на продукти е използването на фурна с вентилатор....
1
Съвети за винаги вкусно месо на трапезата
- Не размразявайте месото в микровълновата.
- Най-добре е да размразявате месото бавно, например в хладилник.
- За по-бързо размразяване не забравяйте да го обръщате от време на време....
Как да сте сигурни, че съхранявате храните си безопасно?
Важен момент при размразяването на храните е тяхното изкарване от фризера и поставянето им в хладилник за постепенното им размразяване. Също така може да се размразяват и в микровълнова печка....
Как се замразяват правилно птици
Най-добре е размразяването да става 10-12 часа при стайна температура. Ако ще печете кокошката, размразяването може да бъда само частично....