Gotvach.bg»Статии»Размразяване на месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Размразяване на месо

Търсиш информация за Размразяване на месо? Разгледай последните ни публикации и статии за Размразяване на месо.
Как да размразяваме различните продуктиКак да размразяваме различните продукти
1
Ето и някои примери за времето, необходимо за размразяване. Един килограм червено месо при стайна температура (20 С) се размразява за 6 до 8 часа....
Как да размразяваме месотоКак да размразяваме месото
При бавното размразяване, месото отново поема замръзналата вода и изтича по-малко от сока му. Размразяването става без да се нарязва месото, за да не изтекат важните сокове....
Как се размразява храна с микровълнова?Как се размразява храна с микровълнова?
За да избегнете това включвайте микровълновата на ниска мощност, когато размразявате месо. Никога не размразявайте кърма в микровълнова!...
Замразените продуктиЗамразените продукти
При зазмразяването на плодове, хляб и тестени сладкиши качеството им се влошава след размразяването. Морските дарове не трябва да бъдат размразявани, но рибата – задължително....
Размразяване в микровълнова - как става?Размразяване в микровълнова - как става?
Размразяване в микровълнова - как става?...
Как и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризерКак и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризер
Заради високото съдържание на нишесте при размразяване те имат доста неприятен вкус....
Как да размразяваме месоКак да размразяваме месо
Не се препоръчва бързото размразяване в микровълнова фурна, тъй като при този начин на размразяване се губят ценни хранителни вещества....
Готвените ястия, които могат да се замразяватГотвените ястия, които могат да се замразяват
Важно е да знаете кои готвени ястия могат да се замразяват, без да променят вкуса си след размразяване....
Как да замразяваме и размразяваме пилешко месоКак да замразяваме и размразяваме пилешко месо
Тези принципи на размразяване са актуални и за другите видове месо, като особено силно това важи за свинското и говеждото, тъй като при неправилно размразяване те ще станат твърди, жилави и безвкусни....
На каква температура да съхраняваме продуктите в хладилникаНа каква температура да съхраняваме продуктите в хладилника
Никога не размразявайте храна при стайна температура. Размразете храната в хладилника....
Замразяване на месо и колбаси във фризерЗамразяване на месо и колбаси във фризер
1
Когато решите да размразявате телешките продукти, имайте в предвид, че само целите парчета се нуждаят от пълно размразяване. Свинското месо е по-тлъсто и сроковете на годността му са по-малки....
Бързо размразяване на продуктитеБързо размразяване на продуктите
1
Трябва да внимавате с времето за размразяване, за да не започне продуктът да се готви. Друг вариант за бързо размразяване на продукти е използването на фурна с вентилатор....
Съвети за винаги вкусно месо на трапезатаСъвети за винаги вкусно месо на трапезата
- Не размразявайте месото в микровълновата. - Най-добре е да размразявате месото бавно, например в хладилник. - За по-бързо размразяване не забравяйте да го обръщате от време на време....
Как да сте сигурни, че съхранявате храните си безопасно?Как да сте сигурни, че съхранявате храните си безопасно?
Важен момент при размразяването на храните е тяхното изкарване от фризера и поставянето им в хладилник за постепенното им размразяване. Също така може да се размразяват и в микровълнова печка....
Как се замразяват правилно птициКак се замразяват правилно птици
Най-добре е размразяването да става 10-12 часа при стайна температура. Ако ще печете кокошката, размразяването може да бъда само частично....