Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Съвети за разпознаване на опасните бенкиСъвети за разпознаване на опасните бенки
16 Август
Непрекъснато слушаме за огромната вреда от ултравиолетовите лъчи. Специалистите твърдят, че случаите на рак на кожата са се увеличили драстично през последните няколко години. Смята се, че основната причина за коварната...
Марината за поливане на месоМарината за поливане на месо
19 Август
Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Пуешко месо на фурнаПуешко месо на фурна
27 Ноем.
Печете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Телешко месо на тиганТелешко месо на тиган
09 Април
Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см. 3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото. 4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче. 5....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
Мляно месо на тиганМляно месо на тиган
28 Февр.
Зеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка. Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
Конско месо на скараКонско месо на скара
26 Март
Конското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
Разпознаване на млечни продукти с растителни мазниниРазпознаване на млечни продукти с растителни мазнини
27 Април
6
Често в магазините се предлагат за млечни продукти храни, със съмнително ниска цена. Какво е хранителното им съдържание и как да разпознаем палмата от млякото, ще се опитаме да ви посъветваме в по-долните редове. Първо...
Как да разпознаваме златотоКак да разпознаваме златото
16 Юни
4
Съществуват няколко метода, чрез които можем в домашни условия да разпознаем дали златните бижута, които притежаваме са истински, само позлатени са или за съжаление съдържат всичко друго, но не и злато. Трябва да се отбележи...
Патладжан с месо на фурнаПатладжан с месо на фурна
28 Април
Печете патладжана с месо на фурна на 200 градуса за 30 минути....
Ориз на тиган с месоОриз на тиган с месо
10 Май
По време на запържване на ориза ще забележите, че от бял става прозрачен (точно поради тази причина, той се пържи няколко минути)....
Картофи с месо на фурнаКартофи с месо на фурна
03 Дек.
6
Загрейте 50 мл мазнина в тиган и запържете леко нарязаното на парчета свинско, предварително накиснато със сол, черен пипер и виното за 30 минути. Обелете и нарежете картофите в тава....
Картофи с месо на фурнаКартофи с месо на фурна
29 Окт.
Картофите с месо на фурна са много вкусни....
Спагети на фурна без месоСпагети на фурна без месо
07 Ноем.
Лукa, морковите и чесънa - обелваме и нарязваме на ситно, а карфиола начупваме на малки парченца....
Месо със зеленчуци на сачМесо със зеленчуци на сач
10 Януари
Пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, а свинското месо се реже на хапки. Гъбите и лукът се режат на полумесеци, чушките на кръгчета, патладжанът и тиквичката на кубчета, а картофите на пръчици....
Качамак и месо на пластовеКачамак и месо на пластове
12 Февр.
Пригответе качамака, като следвате упътването на опаковката. Измийте и избършете обезкостени бутчета и флейката, като използвате суха и чиста кърпа. Нарежете флейката на квадратни парчета със страна 5 см....
Мариновано свинско месо на скараМариновано свинско месо на скара
28 Юли
1
Измиваме свинското месо, подсушаваме, нарязваме на парчета и начукваме леко. Слагаме в тавичка и поръсваме с черен пипер на вкус. Намазваме леко с пасиран чесън....
Боб с месо на фурнаБоб с месо на фурна
11 Окт.
Слагаме боба в глинен гювеч заедно с месото и нарязаните на ситно морков, чушка и 2 стръка лук. Добавяме доматеното пюре, малко мазнина и сол на вкус, наливаме вода....
Зеле с месо на фурнаЗеле с месо на фурна
21 Април
2
Нарежете месото на късове, загрейте мазнина и го запържете до пълно омекване. Накълцайте зелката на дребно и в тенджера я задушете с малко мазнина....
Печено козе месо на фурнаПечено козе месо на фурна
08 Окт.
Сложете алуминиево фолио върху тавата и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 150 минути....
Питки с месо на тиганПитки с месо на тиган
19 Септ.
Оставяме го да втаса, след това разделяме на равни топки. С помощта на валяче или точилка разточваме топките....
Шницели от месо на фурнаШницели от месо на фурна
17 Ноем.
Поднесете шницелите от месо на фурна с подходяща салата....
Гювечета с месо на хапкиГювечета с месо на хапки
28 Април
В олиото изпържваме нарязаното на хапки месо, посоляваме. Нарязаните на тънки резени картофи посоляваме и пълним с тях до средата 4 гювечета. Прибавяме смес от изпърженото месо и настърганото сирене....
Леща на фурна с месоЛеща на фурна с месо
27 Януари
Преместете манджата в тава и изпечете до готовност на 220-240 градуса фурна....