Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Прекмурска ГибаницаЗа плънката със сирене разбийте добре сиренето и жълтъците, добавете ванилията, 100 г от захарта и лимоновата кора. Двата белтъка се разбиват до получаването на сняг с останалата захар и се добавят към сместа със сиренето...
07 Септ.
Как да приготвим Прекмурска гибаницаПрекмурска гибаница се пече на 180 градуса, за около 40 минути. Поднася се леко охладена.
Вижте още две неустоими рецепти от словенската кухня: Словенски снежни топки с пълнеж, Словенски кебап....
04 Септ.
Сръбска Гибаница с готови кориСръбската Гибаница с готови кори е много сочна и вкусна.
Добър апетит!...
18 Юни
Оригинална рецепта за сръбска баница – ГибаницаВ дълбока купа натрошете сиренето с вилица на ситни зрънца, добавете яйцата и разбъркайте. Добавете 1 ч.л. бакпулвер и налейте топлата вода, разбъркайте до еднородна маса.
Разтопете маслото и с 1/3 от него намажете правоъгълна...
20 Януари
2
ГибаницаПодготвяме си тавичката, в която ще си печем гибаницата, като намазваме с 1 супена лъжица олио постиламе 2 кори една върху друга на дъното....
20 Август
ГибаницаОтгоре гибаницата се намазва с малко олио и се слага във фурната.
Баницата се пече на 200 градуса за около половин час....
04 Април
Коледна сръбска ГибаницаРазбъркайте в купа двете яйца и добавете киселото мляко и сиренето. Ако сиренето не е много солено, можете да добавите малко сол на вкус.
Намазнете една кръгла тава. Подредете ги по следния начин: кора, намазана с олио...
29 Дек.
Традиционна сръбска гибаницаТрадиционната сръбска гибаница се пече за 30 мин. на 180 градуса.
Лесна закуска за заети домакини и начинаещи кулинари!...
02 Април
Класическа сръбска баница ГибаницаПечете класическата сръбска баница Гибаница до придобиване на златист загар в умерена фурна. Когато е готова, я напръскайте с вода и завийте с кърпа за 10 мин.
Нарежете и поднесете!...
04 Януари
Мантъ - класическа рецептаПърво, приготвяме плънката за това традиционно мантъ.
В тиган започваме да запържваме ситно нарязания лук с малко мазнина. След като се запържи лукът, прибавяме каймата и започване отново да запържваме до готовност, на...
18 Ноем.
Агнеси (Класическа рецепта)Това е класическата рецепта за любимият на мнозина сладкиш Агнеса. Споделете задължително с близки и приятели! Бон Апети!...
10 Януари
5
Рецепта при анемияСмесват се куркумата и медът добре.
Взема се по една доза три пъти на ден след храна....
26 Януари
Курабии (Класическа рецепта)Разбърква се в купа киселото мляко със содата за хляб да шупне. От едното яйце се отделя белтъкът за намазване и се разбива с малко олио в друга купа.
Добавят се яйцата, олиото, захарта и се разбиват с вилица или тел....
02 Окт.
2
Сютляч Оригинална РецептаСварих 250 г ориз в 200 г вода до полуготовност, изсипах 2 ванилии, 800 мл мляко, 2 с.л. нишесте и захар на вкус.
Когато започна да се посгъстява, го махнах от котлона. Разбих 2 яйца с още 200 мл прясно мляко, добавих...
09 Дек.
5
Триеница - класическа рецептаСервираме тази триеница по класическа рецепта, докато е още топла....
03 Ноем.
2
Хемендекс (Класическа Рецепта)Шунката се нарязва на ситно, смесва се със ситно нарязан магданоз, слага се в тиган, обилно намазан с масло, след това внимателно се счукват яйцата, подправя се със сол и черен пипер.
Добавя се още масло и се запържва...
03 Дек.
Петишу (Ретро рецепта)Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
09 Юли
Фаршмакъ (Ретро рецепта)Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
09 Юли
Кулебяка (Ретро рецепта)Кулебяка е вид покрит пирог - традиционно руска рецепта, обикновено със сложна украса отгоре.
Разбъркайте тестото от маята, част от брашното, млякото и когато втаса, добавете маслото, яйцата и останалото брашно....
11 Юли
Фугаси – основна рецептаМаята и захарта се разтварят в 100 мл вода и се оставят да втасат. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята и солта. Постепенно се добавя останалата вода и се замесва еластично лепкаво тесто....
09 Февр.
1
Ratatouille - оригинална рецептаИзмийте всички зеленчуци и ги нарежете на шайби.
В тиган запържете първо патладжана, след това чушките, доматите, лука, тиквичките и чесънът. След това овкусете със солта и останалите подправките.
Зеленчуците се запържват...
10 Август
4
Тулумбички оригинална рецептаОставяме така да си поемат сиропа тулумбичките по оригинална рецепта за едно денонощие....
23 Май