Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Прекмурска ГибаницаПрекмурска Гибаница
07 Септ.
За плънката със сирене разбийте добре сиренето и жълтъците, добавете ванилията, 100 г от захарта и лимоновата кора. Двата белтъка се разбиват до получаването на сняг с останалата захар и се добавят към сместа със сиренето...
Как да приготвим Прекмурска гибаницаКак да приготвим Прекмурска гибаница
04 Септ.
Прекмурска гибаница се пече на 180 градуса, за около 40 минути. Поднася се леко охладена. Вижте още две неустоими рецепти от словенската кухня: Словенски снежни топки с пълнеж, Словенски кебап....
Сръбска Гибаница с готови кориСръбска Гибаница с готови кори
18 Юни
Сръбската Гибаница с готови кори е много сочна и вкусна. Добър апетит!...
Оригинална рецепта за сръбска баница – ГибаницаОригинална рецепта за сръбска баница – Гибаница
20 Януари
2
В дълбока купа натрошете сиренето с вилица на ситни зрънца, добавете яйцата и разбъркайте. Добавете 1 ч.л. бакпулвер и налейте топлата вода, разбъркайте до еднородна маса. Разтопете маслото и с 1/3 от него намажете правоъгълна...
ГибаницаГибаница
20 Август
Подготвяме си тавичката, в която ще си печем гибаницата, като намазваме с 1 супена лъжица олио постиламе 2 кори една върху друга на дъното....
ГибаницаГибаница
04 Април
Отгоре гибаницата се намазва с малко олио и се слага във фурната. Баницата се пече на 200 градуса за около половин час....
Сръбска ГибаницаСръбска Гибаница
31 Август
След това нарязваме и поднасяме сръбска Гибаница....
Коледна сръбска ГибаницаКоледна сръбска Гибаница
29 Дек.
Разбъркайте в купа двете яйца и добавете киселото мляко и сиренето. Ако сиренето не е много солено, можете да добавите малко сол на вкус. Намазнете една кръгла тава. Подредете ги по следния начин: кора, намазана с олио...
Традиционна сръбска гибаницаТрадиционна сръбска гибаница
02 Април
Традиционната сръбска гибаница се пече за 30 мин. на 180 градуса. Лесна закуска за заети домакини и начинаещи кулинари!...
Класическа сръбска баница ГибаницаКласическа сръбска баница Гибаница
04 Януари
Печете класическата сръбска баница Гибаница до придобиване на златист загар в умерена фурна. Когато е готова, я напръскайте с вода и завийте с кърпа за 10 мин. Нарежете и поднесете!...
Традиционна сръбска баница ГибаницаТрадиционна сръбска баница Гибаница
02 Ноем.
Традиционната сръбска баница Гибаница е готова....
Мантъ - класическа рецептаМантъ - класическа рецепта
18 Ноем.
Първо, приготвяме плънката за това традиционно мантъ. В тиган започваме да запържваме ситно нарязания лук с малко мазнина. След като се запържи лукът, прибавяме каймата и започване отново да запържваме до готовност, на...
Агнеси (Класическа рецепта)Агнеси (Класическа рецепта)
10 Януари
5
Това е класическата рецепта за любимият на мнозина сладкиш Агнеса. Споделете задължително с близки и приятели! Бон Апети!...
Рецепта при анемияРецепта при анемия
26 Януари
Смесват се куркумата и медът добре. Взема се по една доза три пъти на ден след храна....
Курабии (Класическа рецепта)Курабии (Класическа рецепта)
02 Окт.
2
Разбърква се в купа киселото мляко със содата за хляб да шупне. От едното яйце се отделя белтъкът за намазване и се разбива с малко олио в друга купа. Добавят се яйцата, олиото, захарта и се разбиват с вилица или тел....
Сютляч Оригинална РецептаСютляч Оригинална Рецепта
09 Дек.
5
Сварих 250 г ориз в 200 г вода до полуготовност, изсипах 2 ванилии, 800 мл мляко, 2 с.л. нишесте и захар на вкус. Когато започна да се посгъстява, го махнах от котлона. Разбих 2 яйца с още 200 мл прясно мляко, добавих...
Триеница - класическа рецептаТриеница - класическа рецепта
03 Ноем.
2
Сервираме тази триеница по класическа рецепта, докато е още топла....
Хемендекс (Класическа Рецепта)Хемендекс (Класическа Рецепта)
03 Дек.
Шунката се нарязва на ситно, смесва се със ситно нарязан магданоз, слага се в тиган, обилно намазан с масло, след това внимателно се счукват яйцата, подправя се със сол и черен пипер. Добавя се още масло и се запържва...
Петишу (Ретро рецепта)Петишу (Ретро рецепта)
09 Юли
Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Фаршмакъ (Ретро рецепта)Фаршмакъ (Ретро рецепта)
09 Юли
Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Кулебяка (Ретро рецепта)Кулебяка (Ретро рецепта)
11 Юли
Кулебяка е вид покрит пирог - традиционно руска рецепта, обикновено със сложна украса отгоре. Разбъркайте тестото от маята, част от брашното, млякото и когато втаса, добавете маслото, яйцата и останалото брашно....
Пирожки (Класическа рецепта)Пирожки (Класическа рецепта)
30 Април
1
Пирожките (Класическа рецепта) са чудни!...
Фугаси – основна рецептаФугаси – основна рецепта
09 Февр.
1
Маята и захарта се разтварят в 100 мл вода и се оставят да втасат. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята и солта. Постепенно се добавя останалата вода и се замесва еластично лепкаво тесто....
Ratatouille - оригинална рецептаRatatouille - оригинална рецепта
10 Август
4
Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на шайби. В тиган запържете първо патладжана, след това чушките, доматите, лука, тиквичките и чесънът. След това овкусете със солта и останалите подправките. Зеленчуците се запържват...
Тулумбички оригинална рецептаТулумбички оригинална рецепта
23 Май
Оставяме така да си поемат сиропа тулумбичките по оригинална рецепта за едно денонощие....