Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Три вкусни руски рецепти за боршБорш с кисело мляко
Този борш се приготвя като по-горната рецепта, но след като стане готов към него се добавя не сметана, а кисело мляко....
16 Окт.
Рецепти за профилактика на пародонтозаТези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
17 Януари
1
БоршЦвеклото се вари в подсолена вода за 15 мин. Подсушава се и се охлажда в студена вода.
Бели се и се реже на парчета 2.5 см. Лукът и празът се задушават до пълно омекване. Прибавя цвеклото и дафиновият лист.
Оставя...
02 Юни
Зимна диета с боршЧували сме много за различни диети, някои от които се основават на екзотични храни, други предполагат много специални правила. Оказва се, че можете да отслабнете и с борш.
Диетата с борш е особено подходяща за зимата...
01 Февр.
Унгарски боршИзмийте и обелете цвеклото, след което го настържете едро. Сложете цвеклото в голяма тенджера, долейте водата и бекона с кост.
Оставете да се вари на умерен котлон в продължение на 45 минути, след което добавете захарта...
19 Окт.
Постен боршЗапържете в маслото и олиото нарязани лук, целина и моркови. Задушете ги за 10-15 минути и разредете с около 3 л вряла вода.
След кипването добавете почистените и нарязани на кубчета картофи, както и измития ориз. Варете...
08 Август
Манастирски БоршИзмийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета.
Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите.
Гъбите ги почистете и нарежете на филийки...
15 Април
Московски боршБульонът се кипва и в него се сипват нарязаните кренвирши, месото и шунката.
Цвеклото, морковите и лукът се нарязват и се задушават в мазнината, заедно със захарта и доматеното пюре, в което е разтворено брашното. Сместа...
24 Април
Украински БоршВ голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон.
Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета...
01 Дек.
3
Руски БоршАко е необходимо, водата се отпенва /това го няма в оригиналната рецепта за Руски борш, но знаете какво месо продават напоследък по магазините/.
След това добавяте солта и черния пипер....
20 Юни
2
Вкусен БоршЗа този любим Борш слагаме месото в тенджера с вода и го сваряваме.
Почистваме и нарязваме лука, моркова и цвеклото настъргваме на ренде.
Задушаваме си зеленчуците на тиган, поръсваме с лимонов сок, готвим за още 5...
17 Януари
1
Молдовски боршОбелете картофа и го нарежете на едри кубчета.
Сложете картофените кубчета заедно със ситно нарязания морков, скълцания лук, също ситно нарязаните цвекло, зеле и магданоз в тенджера.
Налейте вода и варете, докато...
22 Януари
Говежди боршНарязваме месото на парчета и го сваряваме в подсолена вода до полуготово състояние. През това време нарязваме всички зеленчуци на едри парчета и ги прибавяме към месото.
Добавяме и подправките и сол на вкус и варим ястието...
23 Февр.
Зелен боршКартофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в бульона. Лукът се нарязва на ситно.
Морковите се настъргват на средно ренде. Половината от лука и се запържва с половината от моркова в растително масло....
03 Окт.
Супа БоршОбелете картофите и ги нарежете на парчета. Залейте ги с 2 ч.ч. вода и заедно с универсалната подправка ги сложете да се варят. Сварените картофи пасирайте и добавете към тях накълцаните или настъргани зеле, морков, лук,...
08 Юли
4
Литовски боршЗеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета.
Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
19 Септ.
Вегетариански боршВ кипяща подсолена вода слагаме нарязаните на парчета картофи.
След 5 минути добавяме запържения в олиото лук, настърганите цвекло и морков, нарязаната чушка и доматения сок.
След като заври, добавяме претритото зеле...
10 Юни
Домашен боршИзсипете нарязаното прясно зеле в кипящия бульон и варете 15 мин.
Добавете задушените в маста червено цвекло, картофи, моркови, лук, доматено пюре, захар и оцет.
Варете, докато всички зеленчуци омекнат.
5 мин. преди...
03 Ноем.
Литовски боршЗеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета.
Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
19 Септ.
Постен боршЗагрейте мазнината и запържете нарязаните на ивици зеле, лук, моркови и целина. Когато омекнат добавете черния пипер и залейте с 3 л вряла вода.
Варете до омекване. Добавете и нарязаните на кубчета картофи, 1/2 връзка...
15 Окт.
Супа БоршОбелете картофите и ги нарежете на парчета. Залейте ги с 2 ч.ч. вода и заедно с универсалната подправка ги сложете да се варят. Сварените картофи пасирайте и добавете към тях накълцаните или настъргани зеле, морков, лук,...
08 Юли
4
Тайните на вкусния руски боршБоршът е ястие, типично за Русия и Украйна. Тайната в приготвянето му е основната съставка – червеното цвекло. В зависимост от региона, в който се приготвя, му се добавят още гъби, домати, телешко месо, моркови...
15 Септ.
1
Полски бял боршКопърът, магданозът и чесън нарязваме на много ситно, празът и лукът нарязваме на кръгчета. Обелените картофи се нарязват на кубчета 2. 5 см. Пушената наденица и нея нарязваме на кръгчета около 2.5 см., изсипваме половин...
11 Януари
Борш със свинскоМесото се нарязва на малки парчета и се сварява в 1.5 литра вода заедно с подправките. Лукът, морковите, цвеклото и доматите се почистват и нарязват.
Задушават се в малко масло, като накрая към тях се добавя наситненото...
25 Окт.
Литовски студен боршЦвеклото и краставицата се настъргват на едро, слагат се в подходящ съд или тенджерка.
Добавят се кефирът, ситно нарязан копър, подправя се на вкус с черен пипер и сол.
Ако е гъсто, можете да го разредите с мляко,...
02 Юни