Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Три вкусни руски рецепти за боршТри вкусни руски рецепти за борш
16 Окт.
Борш с кисело мляко Този борш се приготвя като по-горната рецепта, но след като стане готов към него се добавя не сметана, а кисело мляко....
Рецепти за профилактика на пародонтозаРецепти за профилактика на пародонтоза
17 Януари
1
Тези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
БоршБорш
02 Юни
Цвеклото се вари в подсолена вода за 15 мин. Подсушава се и се охлажда в студена вода. Бели се и се реже на парчета 2.5 см. Лукът и празът се задушават до пълно омекване. Прибавя цвеклото и дафиновият лист. Оставя...
Зимна диета с боршЗимна диета с борш
01 Февр.
Чували сме много за различни диети, някои от които се основават на екзотични храни, други предполагат много специални правила. Оказва се, че можете да отслабнете и с борш. Диетата с борш е особено подходяща за зимата...
Унгарски боршУнгарски борш
19 Окт.
Измийте и обелете цвеклото, след което го настържете едро. Сложете цвеклото в голяма тенджера, долейте водата и бекона с кост. Оставете да се вари на умерен котлон в продължение на 45 минути, след което добавете захарта...
Постен боршПостен борш
08 Август
Запържете в маслото и олиото нарязани лук, целина и моркови. Задушете ги за 10-15 минути и разредете с около 3 л вряла вода. След кипването добавете почистените и нарязани на кубчета картофи, както и измития ориз. Варете...
Манастирски БоршМанастирски Борш
15 Април
Измийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета. Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите. Гъбите ги почистете и нарежете на филийки...
Московски боршМосковски борш
24 Април
Бульонът се кипва и в него се сипват нарязаните кренвирши, месото и шунката. Цвеклото, морковите и лукът се нарязват и се задушават в мазнината, заедно със захарта и доматеното пюре, в което е разтворено брашното. Сместа...
Украински БоршУкраински Борш
01 Дек.
3
В голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон. Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета...
Руски БоршРуски Борш
20 Юни
2
Ако е необходимо, водата се отпенва /това го няма в оригиналната рецепта за Руски борш, но знаете какво месо продават напоследък по магазините/. След това добавяте солта и черния пипер....
Вкусен БоршВкусен Борш
17 Януари
1
За този любим Борш слагаме месото в тенджера с вода и го сваряваме. Почистваме и нарязваме лука, моркова и цвеклото настъргваме на ренде. Задушаваме си зеленчуците на тиган, поръсваме с лимонов сок, готвим за още 5...
Молдовски боршМолдовски борш
22 Януари
Обелете картофа и го нарежете на едри кубчета. Сложете картофените кубчета заедно със ситно нарязания морков, скълцания лук, също ситно нарязаните цвекло, зеле и магданоз в тенджера. Налейте вода и варете, докато...
Говежди боршГовежди борш
23 Февр.
Нарязваме месото на парчета и го сваряваме в подсолена вода до полуготово състояние. През това време нарязваме всички зеленчуци на едри парчета и ги прибавяме към месото. Добавяме и подправките и сол на вкус и варим ястието...
Зелен боршЗелен борш
03 Окт.
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в бульона. Лукът се нарязва на ситно. Морковите се настъргват на средно ренде. Половината от лука и се запържва с половината от моркова в растително масло....
Супа БоршСупа Борш
08 Юли
4
Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Залейте ги с 2 ч.ч. вода и заедно с универсалната подправка ги сложете да се варят. Сварените картофи пасирайте и добавете към тях накълцаните или настъргани зеле, морков, лук,...
Литовски боршЛитовски борш
19 Септ.
Зеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета. Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
Вегетариански боршВегетариански борш
10 Юни
В кипяща подсолена вода слагаме нарязаните на парчета картофи. След 5 минути добавяме запържения в олиото лук, настърганите цвекло и морков, нарязаната чушка и доматения сок. След като заври, добавяме претритото зеле...
Домашен боршДомашен борш
03 Ноем.
Изсипете нарязаното прясно зеле в кипящия бульон и варете 15 мин. Добавете задушените в маста червено цвекло, картофи, моркови, лук, доматено пюре, захар и оцет. Варете, докато всички зеленчуци омекнат. 5 мин. преди...
Литовски боршЛитовски борш
19 Септ.
Зеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета. Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
Постен боршПостен борш
15 Окт.
Загрейте мазнината и запържете нарязаните на ивици зеле, лук, моркови и целина. Когато омекнат добавете черния пипер и залейте с 3 л вряла вода. Варете до омекване. Добавете и нарязаните на кубчета картофи, 1/2 връзка...
Супа БоршСупа Борш
08 Юли
4
Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Залейте ги с 2 ч.ч. вода и заедно с универсалната подправка ги сложете да се варят. Сварените картофи пасирайте и добавете към тях накълцаните или настъргани зеле, морков, лук,...
Тайните на вкусния руски боршТайните на вкусния руски борш
15 Септ.
1
Боршът е ястие, типично за Русия и Украйна. Тайната в приготвянето му е основната съставка – червеното цвекло. В зависимост от региона, в който се приготвя, му се добавят още гъби, домати, телешко месо, моркови...
Полски бял боршПолски бял борш
11 Януари
Копърът, магданозът и чесън нарязваме на много ситно, празът и лукът нарязваме на кръгчета. Обелените картофи се нарязват на кубчета 2. 5 см. Пушената наденица и нея нарязваме на кръгчета около 2.5 см., изсипваме половин...
Борш със свинскоБорш със свинско
25 Окт.
Месото се нарязва на малки парчета и се сварява в 1.5 литра вода заедно с подправките. Лукът, морковите, цвеклото и доматите се почистват и нарязват. Задушават се в малко масло, като накрая към тях се добавя наситненото...
Литовски студен боршЛитовски студен борш
02 Юни
Цвеклото и краставицата се настъргват на едро, слагат се в подходящ съд или тенджерка. Добавят се​ кефирът, ситно нарязан копър, подправя се на вкус с черен пипер и сол. Ако е гъсто, можете да го разредите с мляко,...