Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пандишпан с черешиКогато пандишпанът с череши изстине, поръсете с пудра захар и поднесете!
Приятен апетит!
Източник: Василева Д. Н. от Кулинарна мрежа...
06 Юни
1
Пандишпан с млякоДокато пандишпанът се пече, прясното мляко се обърква с кристалната захар и се кипва. Добавят се ванилиите и се разбърква добре.
Охладения пандишпан се залива с горещото подсладено мляко и се нарязва на парчета....
15 Окт.
Лимонов пандишпан с какаоРазбиваме яйцата с бакпулвера и захарта.
Добавяме останалите съставки и накрая - брашното.
Печем на 180 градуса, като не загряваме предварително фурната...
19 Февр.
Пандишпан с прясно млякоПандишпанът се оставя да изстине напълно, преди да бъде нарязан в желаните форми и залят с горещо прясно мляко, подсладено със захар и по желание ароматизирано с ванилия.
Изключителен десерт!...
27 Юни
Пандишпан с вишни и бисквитени трохиЯйцата се разбиват със захарта. Прибавят се олиото, ванилията и прясното мляко и отново се разбърква.
Брашното и бакпулверът се добавят към сместа и се бърка около 3-4 мин до хомогенизиране.
В предварително намазнена...
26 Юни
Дупчен пандишпан с шоколадов крем и ягодиПроверете с клечка, дали е добре изпечен пандишпанът - при изваждане на клечката не трябва да има тесто по нея....
12 Юни
Пухкав пандишпан за сладкиши и тортиТова се прави, за да извадите пандишпана по-лесно от тавата.
Предварително затоплете фурната на 170. Може да я пуснете преди да започнете с приготвянето на пандишпана. Не включвайте вентилатор....
18 Март
Рецепти за профилактика на пародонтозаТези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
17 Януари
1
Крушов пандишпанОтделете малко от сместа за пандишпана в малка купичка и към нея прибавете канелата и разбъркайте....
05 Март
Класически пандишпанПри някои кулинарни традиции се използват основно само белтъци, а в някои рецепти се добавя и разтопено масло....
19 Май
Торта пандишпанРазделяме белтъците и жълтъците. Разбиваме на пяна белтъците, след което прибавяме захарта и отново разбиваме много добре. Прибавяме жълтъците, като бъркаме в едната посока.
Накрая прибавяме брашното, бакпулвера и ванилията...
03 Май
7
Шоколадов пандишпанНамажете изстиналия пандишпан, гарнирайте с настърган шоколад, кокосови стърготини или сметана....
20 Февр.
Пандишпан ВикторияПригответе си две тави или форми за печене с диаметър 18 см Намажете ги с олио, поръсете ги с пудра захар и брашно и изтупайте излишното.
В дълбок съд смесете захарта и маслото и разбийте на пухкава, еднородна смес. Постепенно...
01 Септ.
Сиропирана торта ПандишпанРазделям белтъците от жълтъците. Разбивам на пяна белтъците, прибавям захарта и отново разбивам много добре. Прибавям жълтъците, като бъркам в една посока.
Накрая прибавям брашното, бакпулвера и ванилията. Изсипвам готовата...
03 Дек.
Пандишпан без яйцаПодгответе две 20-сантиметрови форма, като ги намазните с масло и ги застелите с хартия за печене.
В купа смесете пълнозърнестото брашно и бакпулвера, разбъркайте и добавете захарта.
Долейте олиото, водата и ваниловата...
27 Юли
Ето как да приготвите идеалния ПандишпанВижте също как се прави:
- класически пандишпан;
- и как се прави пандишпанов блат....
23 Август
Торта с орехов пандишпанЗа блата разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте с половината захар до твърди връхчета, а жълтъците разбийте с останалата захар.
Към жълтъците и захарта прибавете последователно млякото, олиото, ванилията...
02 Септ.
Класически пандишпан - стъпка по стъпкаДадената доза е за тава с размер 20 см диаметър
Започнете подготовката на пандишпана, като пресеете брашното 2 пъти....
13 Май
Икономична торта с пудинг и пандишпанПригответе крема, като сложите млякото да заври, добавете захарта и разтвореното в малко вода нишесте.
Варете при непрекъснато разбъркване, докато кремът се сгъсти, добавете ванилията.
Отделете малко от крема в една...
16 Ноем.
Пандишпан със сладко и шоколадова сметанаПокрийте пандишпана със сметаната. Охладете за няколко часа в хладилник....
19 Ноем.