Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Лечебни рецепти с волски езикЛечебни рецепти с волски език
05 Март
- Следващата рецепта също е за остър бронхит – волският език много бързо втечнява кашлицата....
Волски езикВолски език
20 Февр.
Състав на волски език Във волски език са открити слузни и дъбилни вещества, както и свободни киселини като глутаминова и аспарагинова киселина. Волският език съдържа редица неидентифицирани съставки....
Народна медицина с волски езикНародна медицина с волски език
23 Април
- Следващата рецепта е малко необичайна, тъй като медът се слага предварително при билките, докато те се варят....
Волският език лекува кашлицаВолският език лекува кашлица
01 Дек.
Една от най-ефикасните билки е волският език – от билката се използват само листата. Отварите с волски език помагат при бронхити, трахеити, хроничен нефрит, болести на далака, цистопиелити и др....
Рецепти за профилактика на пародонтозаРецепти за профилактика на пародонтоза
17 Януари
1
Тези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
Бабини рецепти за лечение на обложен езикБабини рецепти за лечение на обложен език
09 Август
Друга ефективна рецепта срещу състоянието е сместа от тридесет грама гръмотрън, листа от бреза, шушулки от фасул и листа от коприва....
Непознатата риба Морски език: Кулинарни тънкости и рецептиНепознатата риба Морски език: Кулинарни тънкости и рецепти
22 Април
1
Подходящ е за различни рецепти, може до го приготвите цял или филетиран. Най-добре се съчетава със семпли вкусове и аромати като масло, лимон, магданоз, копър....
Желиран езикЖелиран език
21 Януари
2
Свинските езици се сваряват заедно с целите моркови, магданозените корени, дафиновия лист, зърна черен пипер, бахар и солта в тенджера под налягане 40 минути. Морковите се изваждат и нарязват на кръгчета. Езиците се...
Паниран езикПаниран език
27 Февр.
2
В подсолена вода слагаме да се свари езикът. Може да ползвате телешки или свински, както ви хареса. След като се свари, изцеждаме от водата и го белим. Нарязваме го на кръгчета. В купа разбиваме яйцата. Взимаме парче...
Език панеЕзик пане
10 Март
1
Свинският език се сварява много добре в тенджера под налягане за около 2 часа. След като е сварен, се потапя в студена вода за секунди и се обелва. Нарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно...
Печен езикПечен език
26 Януари
Езикът се сварява, обелва се и се нарязва на парчета. Кашкавалът се настъргва. Лукът се задушава в олиото. Филията от хляба се накисва в мляко. Към задушения лук се прибавят яйцата, изцедената добре от млякото филия и...
Пържен езикПържен език
25 Септ.
Добре изчистения и измит език сварете с нарязаните едро морков, целина, корени магданоз, дафиновите листа. Ако обичате, може да добавите и малко бахар. След като езикът омекне, извадете го, обелете го. Изчакайте да изстине...
Паниран езикПаниран език
04 Януари
Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и бахар. След като уври още топъл се бели. Нарязва се на порции и се посолява. Панира се като първо се топи в брашното, след това в бирата...
Шпикован езикШпикован език
12 Дек.
Сварете в подсолена вода приготвения телешки език, потопете го в студена вода и го обелете. Направете в готовия език отвори с нож и пъхнете в тях скилидки чесън и ивички от бекона (пушени гърди). Сложете шпикования...
Морски език (Палтус)Морски език (Палтус)
12 Окт.
Лесна рецепта е да се изпече в тесто, а изискана френска рецепта е да се приготви по мелничарски, която рецепта е класика във френската кухня....
Дешифрираха бебешкия езикДешифрираха бебешкия език
16 Юни
Лесно ли е да разбере майката защо бебето плаче, какво изразяват крясъците му? Невъзможността да се ориентират околните за желанията и нуждите на бебето идва от това, че не разбираме бебешкия език. А бебетата изразяват...
Задушен телешки езикЗадушен телешки език
12 Дек.
Подваряваме телешкия език в подсолена вода, обелваме го и го режем на парчета. В тенджера загряваме олиото и в него задушаваме нарязаните лук, моркови, чесън и целина, прибавяме доматеното пюре, пипера, солта, захарта...
Телешки език панеТелешки език пане
12 Дек.
Езикът се сварява /за около 1 час/ в подсолена вода, която е овкусена с посочените подправки. След това се измива със студена вода и се нарязва на късове. В един съд се слага брашното, в друг - галетата, а в трети...
Телешки език фрикасеТелешки език фрикасе
20 Септ.
Подготвеният телешки език се нарязва на парчета и се вари в тенджера под налягане. Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в зехтин. Добавете езикът заедно с бульона, след омекване на зеленчуците. Пригответе кашичка...
Език в маслоЕзик в масло
26 Август
7
Измитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте. Щом бульонът се изчисти, добавете 2 с.л. оцет, лука, морковите, магданоза и целината, бахара и дафиновия лист....
Коктейл Усукан ЕзикКоктейл Усукан Език
29 Окт.
Светлият или златният ром имат едва доловим вкус, за разлика от тъмния ром, така че те не прикриват вкусовете от другите ликьори. Слагаме в шейкър с лед светлия ром, кокосовия ликьор, портокаловото кюрасо и лимоновия сок...
Свински език панеСвински език пане
11 Дек.
Измийте и почистете свинския език, след което го сложете да се вари в подсолена вода с подправки - карамфил, зърна черен пипер, бахар и др. По желание може да добавите и кубче бульон. След като свареният език изстине,...
Език в сачеЕзик в саче
27 Август
1
Сварете почистения телешки език в тенджера под налягане заедно в подправките. Още топъл го обелете и го нарежете на филийки. Загрейте бавно сачето, което трябва да е добре намазнено. Сложете езика и го запечете равномерно...
Език в гърнеЕзик в гърне
29 Ноем.
Добре почистените езици се осоляват и леко се фаршироват (разрязват) на поне 5-6 места. Във всеки прорез се слага по малко сланина, 1-2 зърна черен пипер, отчупено парченце дафинов лист. Половината от доматите се изсипват...
Маринован телешки езикМаринован телешки език
23 Ноем.
1
Телешкият език се накисва в студена вода за около 12 часа, която е добре да се смени няколко пъти. Изкиснатият език се слага в дълбока тенджера, залива се със студена вода, добавят се подправките и ч.л. сол и се кипва. Котлонът...