Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Рецепти за профилактика на пародонтозаРецепти за профилактика на пародонтоза
17 Януари
1
Тези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
ГрисГрис
23 Ноем.
Рецепта за мляко с грис Загрейте в съд на водна баня на котлона 800 мл прясно мляко, 500 мл вода и 1 к.ч. захар, докато сместа кипне....
Царевичен ГрисЦаревичен Грис
25 Окт.
Старите гозби и модерните рецепти е една обширна тема, която предполага много сравнения и изводи....
Пшеничен грисПшеничен грис
20 Окт.
В каква форма се консумира грис Рецептите за ястия с грис са многобройни. Освен известната каша с грис в Европа продуктът е популярен за пудинги с грис, десерти, сладкиши и дребни сладки....
Диета с грисДиета с грис
07 Февр.
През седмицата е препоръчително да закусвате с грис, приготвена по рецепта от менюто, т.е. без добавено масло или захар. За обяд и вечеря можете да ядете обичайните храни и ястия....
Вкусни десерти с грисВкусни десерти с грис
10 Дек.
Грисът е идеална основа за създаването на леки и нежни десерти, подходящи както за възрастни, така и за деца. Много вкусен и лек десерт е запеканката от извара и грис. Необходими продукти: 500 грама извара, 50 милилитра...
Сладки изкушения с грисСладки изкушения с грис
18 Април
1
Сладкишите, направени от грис, са много леки, полезни за здравето и изключително вкусни. Изненадайте семейството си с нещо различно от баналната грис халва. Сладкишът от грис и стафиди ще стане любим не само на вас...
Дебелее ли се от грис?Дебелее ли се от грис?
28 Юли
В повечето случаи грис се произвежда от пшеница или царевица. С по-голяма популярност обаче може да се похвали пшениченият грис. Той може да бъде направен от твърда или мека пшеница. Също така може да е дребнозърнест или...
Хапвайте грис за повече селенХапвайте грис за повече селен
18 Юни
Една много важна, но често пренебрегвана съставка в храната ни е селенът. Недостигът му в организма води до редица неприятни симптоми, сред които мускулна слабост, проблеми с функцията на щитовидната жлеза, повишен холестерол...
За ползите от царевичен грисЗа ползите от царевичен грис
08 Април
2
Царевичният продукт се получава чрез смилане на царевица до постигане на прахообразна текстура под формата на брашно или грис. Можем да го срещнем в различна цветова гама - от жълт, бял, син или червен в зависимост от сорта...
Как се готви царевичен грисКак се готви царевичен грис
04 Юни
С помощта на царевичен грис можете да приготвите много вкусни кулинарни изкушения. Царевичният грис не е подходящ само за правене на качамак, от него можете да направите много вкусни катми. Необходими са 1 чаена чаша...
Как се прави грис халва?Как се прави грис халва?
16 Февр.
Произходът му идва от Турция, като класическата рецепта за него се състои от пшеничен грис, масло, прясно мляко и масло....
Грис халваГрис халва
24 Февр.
8
Мазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се, докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви. В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина...
Плодов грисПлодов грис
12 Юли
Компотът се слага да заври и след това се прибавя грисът. Бърка се бързо до сгъстяване. В купичка се слага бисквитка и отгоре се залива с гриса. Декорира се с плодчета от компота. Може да се приготвя и с друг вид...
Грис - халваГрис - халва
13 Март
6
Водата, захарта и ванилията разбърквам до получаването на студен, захарен сироп. Слагам тиган с незалепващо покритие на котлона, добавям маслото. Като се разтопи, добавям гриса и бъркам, докато добие цвят на светъл пясък...
Грис кексчетаГрис кексчета
18 Април
Смесваме царевичния грис и кафявата захар и ги накисваме с топла вода, която предварително сме разбъркали с прясно изцеден лимонов  сок. Ароматизираме сместа за нашите мъфини с ванилия. Оставяме гриса да набъбва за около...
Грис хайверГрис хайвер
13 Март
1
Сваряваме гриса и разтопяваме маслото. Нарязваме лука на ситно. Прибавяме разтопеното масло и нарязания лук към вече сварения грис и подправяме на вкус. Може да го използвате за гарнитура към леки ястия или за сандвичи...
Грис фламериГрис фламери
31 Март
Нарежете плодовете и ги залейте с рома. Ако използвате компот, отцедете плодовете добре. Карамелизирайте захарта и излейте топлото мляко. Бъркайте, докато захарта се разтвори и прибавете гриса, отново при непрекъснато...
Грис ТопчетаГрис Топчета
25 Януари
Изброените продукти се разбъркват добре, до получаване на меко тесто. След това се оформят топчета, колкото лешник и се овалват в грис. Нареждат се в предварително намазнени тави /2 тави/ и се пекат в умерена фурна....
Грис хайверГрис хайвер
27 Септ.
Размийте доматеното пюре в 3 ч.ч. студена вода. Добавете сол на вкус, изсипете гриса и сварете до готовност. Разбъркайте майонезата с 1-2 с.л лимонов сок и горчицата. Добавете сол и черен пипер и добавете лъжичка по лъжичка...
Грис халваГрис халва
24 Февр.
8
Мазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се, докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви. В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина...
Грис фламериГрис фламери
31 Март
Нарежете плодовете и ги залейте с рома. Ако използвате компот, отцедете плодовете добре. Карамелизирайте захарта и излейте топлото мляко. Бъркайте, докато захарта се разтвори и прибавете гриса, отново при непрекъснато...
Грис палачинкиГрис палачинки
09 Март
Разбийте яйцата със солта и захарта. Постепенно прибавете всички останали продукти, без кокосовото масло, и разбъркайте. Оставете сместа да престои 20 минути. След това загрейте тиган с незалепващо покритие и го...
Как да използваме пшеничен грис в основните ястияКак да използваме пшеничен грис в основните ястия
16 Дек.
Познати ли са ви кулинарни рецепти, в които е включен грис? Навярно подминавате този интересен продукт, защото не сте сигурни как точно да го вложите в своите творения в кухнята....
Каша от грисКаша от грис
10 Май
Първо приготвяме овесеното мляко, като накисваме фините овесени ядки в изворната вода и след 10-15 минути смиламе с пасатор или в блендер. Не е нужно да прецеждаме течността, тъй като овесените трици в млякото са чудесни...