Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миди по моряшки с бяло виноМидите се заливат с получения сос. Преди сервиране поръсвате с много магданоз....
03 Ноем.
6
Миди по моряшки с бяло виноМидите се заливат с получения сос. Преди сервиране поръсвате с много магданоз....
03 Ноем.
6
Охлюви по моряшкиПохлупваме ястието и го оставяме на тих огън до готовност, като трябва да остане малко сос.
Преди да го свалим, добавяме наситнения магданоз....
09 Февр.
Руладини по моряшкиРазпределете приготвената плънка по рибените филета и ги завийте на руло.
Закрепете руладините с клечки за зъби и ги пуснете в подсолена вода. Наръсете с лимонов сок, черен пипер и сол....
28 Юни
Месо по моряшкиПосолете и поръсете пържолите с черен пипер, изпържете ги от двете страни в олио и половината от маслото. Извадете ги.
Изпържете нарязания на ивички лук в останалата мазнина. Подредете в намаслена тавичка ред месо, ред...
20 Ноем.
Спагети по моряшкиВ загрятото олио се запържва брашното. При непрекъснато бъркане се сипва бульонът. Оставя се на котлона, докато се сгъсти.
Добавят се нарязаните скариди, риба и сметаната.
Спагетите се сваряват в подсолена вода, отцеждат...
08 Януари
Гювеч по моряшкиСгорещяваме олиото и запържваме лука, нарязан на тънки колелца. След като омекне го изваждаме и го отцеждаме от мазнината.
Смесваме каймата с яйцето, черния пипер, галетата, солта и заквасената сметана. Оформяме кюфтета...
27 Януари
Кебап по моряшкиТогава добавете нарязаните по-едро зеленчуци и оставете да се задушава, докато и те омекнат. При нужда доливайте още малко течност и мазнина.
Накрая готовия кебап по моряшки трябва да остане само на мазнина....
17 Август
Свинско по моряшкиСвинско се нарязва на пържоли и по избор или се запича в тава или се пържи в тигана. Картофите се нарязват на тънки ленти и се пържат....
21 Март
Пиле по моряшкиНакъсайте пилешкото на парчета, загрейте мазнина в дълбок тиган и го сложете да се запържи леко. Нарежете лука и гъбите и ги добавете към пилето. Бъркайте и посолете, след което добавете картофите. Долейте чаша гореща вода...
25 Май
1
Телешко по моряшкиВсяка половинка се пълни с ароматно телешко месо и се поднася със салата по избор....
14 Септ.
1
Миди по моряшкиС този сос залейте мидите. Преди сервиране поръсете мидите отгоре със ситно нарязан магданоз...
26 Април
2
Скумрия по моряшкиПоръсете скумрията в доматен сос с риган.
Печете рибата около 35 мин. Поднесете, поръсена с лимон и магданоз.
Скумрията по моряшки е невероятно вкусна!...
26 Януари
Ризото по моряшкиРазмразяваме, измиваме и подсушаваме морските дарове, заливаме с лимонов сок.
Обелваме лука и чесъна, нарязваме и запържваме до прозрачност в голям съд със зехтин.
Прибавяме измития ориз и пържим, като бъркаме докато...
08 Февр.
Спагети по моряшкиМорските дарове се варят предварително, запържват се в зехтина до пълна готовност.
Прибавят се чесънът, босилекът, магданозът, нарязаните на кубчета домати, виното, овкусява се със солта и черния пипер.
Задушава се...
01 Април
Пиле по моряшкиНакъсайте пилешкото на парчета, загрейте мазнина в дълбок тиган и го сложете да се запържи леко. Нарежете лука и гъбите и ги добавете към пилето. Бъркайте и посолете, след което добавете картофите. Долейте чаша гореща вода...
25 Май
1
Миди по моряшкиС този сос залейте мидите. Преди сервиране поръсете мидите отгоре със ситно нарязан магданоз...
26 Април
2
Италиански рибен сосС този сос се залива варена риба, докато е още гореща. Сосът може да се сервира в сосиера....
03 Април
Сметаново-рибен сосКъм готовия сос се добавят сол и черен пипер. Този сос е подходящ за пържена риба и за задушени зеленчуци....
24 Март
Светъл рибен сосОсвен този основен рибен сос има светъл рибен сос Американски, Матроски, Аншуа, Сос със сметана....
19 Март
Белгийски рибен сосПостепенно прибавяме рибения бульон, като бъркаме, докато сосът започне за се сгъстява.
Подправяме с горчица, дафинов лист, сол и индийско орехче и варим няколко минути....
06 Август
Рибен сос с орехиОрехите и чесънът се счукват добре в хаванче, като към тях се прибавя накиснатият в малко вода хляб и всичко се стрива до образуването на пастет.
Постепенно се прибавя и олиото, при непрекъснато бъркане. Накрая — оцет...
24 Март