Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
РозеРозе е приятно слабо таниново вино, което се произвежда от червени сортове грозде, но по технологията за получаване на бели вина. Цветът на виното е приятно розов, но е възможно да варира от бледи нюанси до тъмен цвят,...
17 Май
2
Мащерково розеДа, обичам аромата на мащерка и да - използвам я дори за коктейли. И колкото и странно да Ви звучи, комбинацията е много сполучлива.
Обелете с белачка част от кората на портокал, усучете я и я сложете във фризера. Ще ни...
05 Март
Кайсии в розеВиното се смесва с пудрата захар и се загрява на бавен огън до пълното разтваряне на пудрата захар.
Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се махат, добавят се към виното и се задушават на бавен огън 15 минути...
29 Юли
Ягоди с розеЯгодите се почистват, измиват се и всяка ягода се реже на половина по дължина. Прекалено едрите плодове се разрязват на четвъртинки.
Разпределят се в 4 високи стъклени чаши. Добавя се по 1 супена лъжица ликьор във всяка...
02 Юни
Пилешки дробчета с РозеВ купа накиснах дробчетата с вода и оцет за 30 минути. След това отцедих и изплакнах.
В тенджерка нарязах на ситно лука и чесъна и настъргах морковите, запържих с олиото, добавих нарязаните на ситно гъби, задуших за кратко...
22 Май
1
Сангрия с розе, ром и брендиСложете лед (около 150 г) в кана с вместимост 1.5 л. Нарежете на едро вътре и плодовете. Сложила съм тези, защото с такива разполагах, но много красиво би се получило, ако се добавят и други като ябълка, френско грозде, портокал...
27 Юли
Пурички с лимец, розе и мармаладСмесваме в тава двата вида брашно и оформяме кладенче.
Сипва се разтопена свинска мас, вино розе, захар, бакпулвер и течна ванилия.
Разбърква се с вилица и замесва тесто, да не лепне.
Разделя се на две части, по-лесно...
23 Дек.
Сангрия Розе със сок от нарВиното се излива в кана. В отделен съд се смесват сокът от нар, захарта, конякът и ликьорът.
Лимонът се изстисква, сокът се добавя към сместа. Добавя се ледът и водата.
Сместа се разбърква до разтварянето на захарта...
26 Септ.
Ягоди и боровинки в желе от розеПоловината вино се кипва, сваля се от огъня, добавя се захарта и предварително накиснатият и разтворен на водна баня желатин. Всичко се смесва.
Боровинките и нарязаните на четвъртинки ягоди се разпределят в шест високи...
18 Юли
Десерт от кайсии с розе и сладоледВиното се излива в тенджерка, добавя се пудрата захар и сместа се загрява на бавен огън, докато се разтвори напълно пудрата захар.
Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се отстраняват. Половинките кайсии се добавят...
24 Юли
Ръководство за начинаещи любители на РозеВкусна лятна напитка, виното Розе представлява повече от очарователно му име и красив цвят! Ето кратко ръководство за всички неща: как е на вкус, какво е специално за него и с какви храни се съчетават най-добре.
Розе...
02 Април
Как да готвим с розе: Няколко практични съветаСъбуждате се на сутринта след парти вкъщи, масата е в безпорядък и… о, тъжен факт - още няколко чаши стоят на дъното на отворените бутилки вино. И си казвате, че не е трябвало да отваряте толкова много розе. Чудите се какво...
30 Окт.
С какви храни и ястия да поднесем РозеНа цвят розето е по-близо до червеното, а на вкус - до бялото вино. Във Франция го наричат розе, В Америка – бланш, а в Испания розадо.
Както и да го наричат, всички са съгласни, че розовото вино е идеално за ...
09 Юни
В каква чаша се пие Розе?Важна част от правилното поднасяне на виното е чашата, в която ще бъде сипано. Температурата на виното и хубавите ордьоври към него трябва да са допълнени от правилната чаша. Розето е много приятно и слабо вино, което...
14 Окт.
От какво грозде се прави розе?Схващанията, че вино розе се прави чрез избелване на червеното вино или чрез смесването на червено и бяло вино са напълно погрешни. Розето се прави обикновено от червени сортове грозде, но като се използва технологията...
05 Окт.
Най-доброто розе е от винарната на Анджелина и БрадИ победителите са...! Брад Пит и Анджелина Джоли спечелиха още едно авторитетно отличие, докато се състезаваха в малко очаквано за тяхното медийно амплоа съревнование. Звездната холивудска двойка може да се гордее, че притежава...
14 Януари
Елегантно удоволствие с лек градус: Топ 6 на най-хубавите видове розеРозето, тази опасна любов на бялото и червеното вино, отдавна не е просто временна мода. Розето се настанява все по-трайно в морските ни снимки от лятото, по щандовете на магазините и по страниците на сомелиерските четива...
09 Юни
Този уикенд Казанлък организира фестивал на розетоЗа четвърта поредна година в град Казанлък ще се организира фестивал на розето, където винари ще предложат най-доброто от последната си реколта.
Фестивалът Розе ще се проведе тази събота и неделя във фоайето на читалище...
07 Юни
Домашни мезета за виноПри съчетаване на храна и вино съществува следната закономерност: виното с изтънчен вкус и аромат се съчетава с по-обикновена храна.
Изисканите ястия вървят добре с обикновено вино, което се използва за по-добро усвояване...
13 Март
Разведени ли? Анджелина Джоли и Брад Пит стартираха нов бизнесБрат Пит и Анджелина Джоли може и да са в процес на раздяла, но това не им пречи да въртят общ бизнес. Имението им Миравал, което се намира в Южна Франция, бе първият им общ проект и днес дава своите първи резултати....
15 Март
Кое е доброто вино? Най-полезното и кратко ръководство е тукДали виното с капачка е толкова добро, колкото вино с корк?
Винтовите капачки запазват свежестта и жизнеността на виното, така че работят перфектно за повечето вина, независимо дали са червени, бели или розе. Много винопроизводители...
11 Юли
Предястие с КамамберРазточете на тънка кора бутерното тесто.
Намажете със сладкото, поставете питката Камамбер в средата и загънете като пакетче, като хубаво притиснете краищата с вилица.
Печете в тава с хартия за печене, умерена фурна...
11 Май
2
Температура на сервиране на винотоСервирането на вино не е точна наука, освен ако не сте маниак на тема модернистичната кухня. Целта на точното обслужване на виното е да се освободят най-добрите ароматни вещества в стъклото, без да се наруши вкусът....
30 Май
Пълнени сини сливи с три вида сиренаАко сините сливи не са меки, се препоръчва да се накиснат във вряща вода. Съединяваме съставките за плънката.
Отваряме с остър нож сушените плодове, слагаме от плънката, колкото поеме, и консумираме веднага.
Тези невероятно...
01 Юли
1
Кремсупа от скаридиВ блендер разбийте на еднородно пюре 250 г скариди с разтворения в горещата вода бульон, жълтъците, сметаната и виното, прехвърлете го в тенджерка и го варете, докато се сгъсти.
Останалите скариди запържете в зехтина,...
03 Юни