Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

РозеРозе
17 Май
2
Розе е приятно слабо таниново вино, което се произвежда от червени сортове грозде, но по технологията за получаване на бели вина. Цветът на виното е приятно розов, но е възможно да варира от бледи нюанси до тъмен цвят,...
Мащерково розеМащерково розе
05 Март
Да, обичам аромата на мащерка и да - използвам я дори за коктейли. И колкото и странно да Ви звучи, комбинацията е много сполучлива. Обелете с белачка част от кората на портокал, усучете я и я сложете във фризера. Ще ни...
Кайсии в розеКайсии в розе
29 Юли
Виното се смесва с пудрата захар и се загрява на бавен огън до пълното разтваряне на пудрата захар. Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се махат, добавят се към виното и се задушават на бавен огън 15 минути...
Ягоди с розеЯгоди с розе
02 Юни
Ягодите се почистват, измиват се и всяка ягода се реже на половина по дължина. Прекалено едрите плодове се разрязват на четвъртинки. Разпределят се в 4 високи стъклени чаши. Добавя се по 1 супена лъжица ликьор във всяка...
Пилешки дробчета с РозеПилешки дробчета с Розе
22 Май
1
В купа накиснах дробчетата с вода и оцет за 30 минути. След това отцедих и изплакнах. В тенджерка нарязах на ситно лука и чесъна и настъргах морковите, запържих с олиото, добавих нарязаните на ситно гъби, задуших за кратко...
Сангрия с розе, ром и брендиСангрия с розе, ром и бренди
27 Юли
Сложете лед (около 150 г) в кана с вместимост 1.5 л. Нарежете на едро вътре и плодовете. Сложила съм тези, защото с такива разполагах, но много красиво би се получило, ако се добавят и други като ябълка, френско грозде, портокал...
Пурички с лимец, розе и мармаладПурички с лимец, розе и мармалад
23 Дек.
Смесваме в тава двата вида брашно и оформяме кладенче. Сипва се разтопена свинска мас, вино розе, захар, бакпулвер и течна ванилия. Разбърква се с вилица и замесва тесто, да не лепне. Разделя се на две части, по-лесно...
Сангрия Розе със сок от нарСангрия Розе със сок от нар
26 Септ.
Виното се излива в кана. В отделен съд се смесват сокът от нар, захарта, конякът и ликьорът. Лимонът се изстисква, сокът се добавя към сместа. Добавя се ледът и водата. Сместа се разбърква до разтварянето на захарта...
Ягоди и боровинки в желе от розеЯгоди и боровинки в желе от розе
18 Юли
Половината вино се кипва, сваля се от огъня, добавя се захарта и предварително накиснатият и разтворен на водна баня желатин. Всичко се смесва. Боровинките и нарязаните на четвъртинки ягоди се разпределят в шест високи...
Десерт от кайсии с розе и сладоледДесерт от кайсии с розе и сладолед
24 Юли
Виното се излива в тенджерка, добавя се пудрата захар и сместа се загрява на бавен огън, докато се разтвори напълно пудрата захар. Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се отстраняват. Половинките кайсии се добавят...
Ръководство за начинаещи любители на РозеРъководство за начинаещи любители на Розе
02 Април
Вкусна лятна напитка, виното Розе представлява повече от очарователно му име и красив цвят! Ето кратко ръководство за всички неща: как е на вкус, какво е специално за него и с какви храни се съчетават най-добре. Розе...
Как да готвим с розе: Няколко практични съветаКак да готвим с розе: Няколко практични съвета
30 Окт.
Събуждате се на сутринта след парти вкъщи, масата е в безпорядък и… о, тъжен факт - още няколко чаши стоят на дъното на отворените бутилки вино. И си казвате, че не е трябвало да отваряте толкова много розе. Чудите се какво...
С какви храни и ястия да поднесем РозеС какви храни и ястия да поднесем Розе
09 Юни
На цвят розето е по-близо до червеното, а на вкус - до бялото вино. Във Франция го наричат розе, В Америка – бланш, а в Испания розадо. Както и да го наричат, всички са съгласни, че розовото вино е идеално за ...
В каква чаша се пие Розе?В каква чаша се пие Розе?
14 Окт.
Важна част от правилното поднасяне на виното е чашата, в която ще бъде сипано. Температурата на виното и хубавите ордьоври към него трябва да са допълнени от правилната чаша. Розето е много приятно и слабо вино, което...
От какво грозде се прави розе?От какво грозде се прави розе?
05 Окт.
Схващанията, че вино розе се прави чрез избелване на червеното вино или чрез смесването на червено и бяло вино са напълно погрешни. Розето се прави обикновено от червени сортове грозде, но като се използва технологията...
Най-доброто розе е от винарната на Анджелина и БрадНай-доброто розе е от винарната на Анджелина и Брад
14 Януари
И победителите са...! Брад Пит и Анджелина Джоли спечелиха още едно авторитетно отличие, докато се състезаваха в малко очаквано за тяхното медийно амплоа съревнование. Звездната холивудска двойка може да се гордее, че притежава...
Елегантно удоволствие с лек градус: Топ 6 на най-хубавите видове розеЕлегантно удоволствие с лек градус: Топ 6 на най-хубавите видове розе
09 Юни
Розето, тази опасна любов на бялото и червеното вино, отдавна не е просто временна мода. Розето се настанява все по-трайно в морските ни снимки от лятото, по щандовете на магазините и по страниците на сомелиерските четива...
Този уикенд Казанлък организира фестивал на розетоТози уикенд Казанлък организира фестивал на розето
07 Юни
За четвърта поредна година в град Казанлък ще се организира фестивал на розето, където винари ще предложат най-доброто от последната си реколта. Фестивалът Розе ще се проведе тази събота и неделя във фоайето на читалище...
Домашни мезета за виноДомашни мезета за вино
13 Март
При съчетаване на храна и вино съществува следната закономерност: виното с изтънчен вкус и аромат се съчетава с по-обикновена храна. Изисканите ястия вървят добре с обикновено вино, което се използва за по-добро усвояване...
Разведени ли? Анджелина Джоли и Брад Пит стартираха нов бизнесРазведени ли? Анджелина Джоли и Брад Пит стартираха нов бизнес
15 Март
Брат Пит и Анджелина Джоли може и да са в процес на раздяла, но това не им пречи да въртят общ бизнес. Имението им Миравал, което се намира в Южна Франция, бе първият им общ проект и днес дава своите първи резултати....
Кое е доброто вино? Най-полезното и кратко ръководство е тукКое е доброто вино? Най-полезното и кратко ръководство е тук
11 Юли
Дали виното с капачка е толкова добро, колкото вино с корк? Винтовите капачки запазват свежестта и жизнеността на виното, така че работят перфектно за повечето вина, независимо дали са червени, бели или розе. Много винопроизводители...
Предястие с КамамберПредястие с Камамбер
11 Май
2
Разточете на тънка кора бутерното тесто. Намажете със сладкото, поставете питката Камамбер в средата и загънете като пакетче, като хубаво притиснете краищата с вилица. Печете в тава с хартия за печене, умерена фурна...
Температура на сервиране на винотоТемпература на сервиране на виното
30 Май
Сервирането на вино не е точна наука, освен ако не сте маниак на тема модернистичната кухня. Целта на точното обслужване на виното е да се освободят най-добрите ароматни вещества в стъклото, без да се наруши вкусът....
Пълнени сини сливи с три вида сиренаПълнени сини сливи с три вида сирена
01 Юли
1
Ако сините сливи не са меки, се препоръчва да се накиснат във вряща вода. Съединяваме съставките за плънката. Отваряме с остър нож сушените плодове, слагаме от плънката, колкото поеме, и консумираме веднага. Тези невероятно...
Кремсупа от скаридиКремсупа от скариди
03 Юни
В блендер разбийте на еднородно пюре 250 г скариди с разтворения в горещата вода бульон, жълтъците, сметаната и виното, прехвърлете го в тенджерка и го варете, докато се сгъсти. Останалите скариди запържете в зехтина,...