Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Руски БоршРуски Борш
20 Юни
2
По желание готовият Борш се застройва със сметана или яйце и лимонов сок, което е по руски тертип. Лично аз не го правя, въпрос на вкус! Приятен апетит!...
Салата Руски боршСалата Руски борш
30 Ноем.
Сварете картофите, но нека останат по-твърди. Бланширайте граха и нарязаните на ситни и равни кубчета моркови. Червеното цвекло се бели и се нарязва на същите малки кубчета. В голяма купа се объркват цвеклото, картофите...
Зимен руски боршЗимен руски борш
03 Юли
Най-подходящото месо за приготвяне на зимен борш е това от гърдите. Нарязваме месото на дребни парчета и го варим в подсолена вода до полусваряване. Прибавяме нарязаните на кръгчета морковите, киселото зеле и целината,...
Летен руски боршЛетен руски борш
26 Юни
Подберете месо, което е тлъсто. Залейте го с вода и го оставете да ври на тих огън, като от време на време отпенвате. Пуснете дафиновия лист при месото, за да овкуси бульона, а след това и борша. Докато месото ври, може...
Салата Руски боршСалата Руски борш
30 Ноем.
Сварете картофите, но нека останат по-твърди. Бланширайте граха и нарязаните на ситни и равни кубчета моркови. Червеното цвекло се бели и се нарязва на същите малки кубчета. В голяма купа се объркват цвеклото, картофите...
Руски борш с телешкоРуски борш с телешко
23 Юли
Почистеното от ципи месо се нарязва на парчета и се измива с хладка вода. Залива се в тенджера с 2 литра студена вода да се вари един час. Измиват се и се почистват всички зеленчуци, нарязват се на кубчета. Първо се...
Руски постен боршРуски постен борш
18 Април
2
Руският постен борш е готов....
Тайните на вкусния руски боршТайните на вкусния руски борш
15 Септ.
1
Ето и точните съставки за приготвянето на руски борш....
Класически руски борш с телешко месоКласически руски борш с телешко месо
13 Януари
2
Класическият руски борш с телешко месо е готов....
Руски борш с месо по оригинална рецептаРуски борш с месо по оригинална рецепта
13 Юни
13
Месото запържваме, добавяме лука да се задуши и заливаме с вода или бульон по желание. Когато месото е почти готово, добавяме картофите, нарязани на едро, граха и моркова на кубчета. Добавяме подправките и целината. Когато...
Руски борш с месо по оригинална рецептаРуски борш с месо по оригинална рецепта
13 Юни
13
Месото запържваме, добавяме лука да се задуши и заливаме с вода или бульон по желание. Когато месото е почти готово, добавяме картофите, нарязани на едро, граха и моркова на кубчета. Добавяме подправките и целината. Когато...
Три вкусни руски рецепти за боршТри вкусни руски рецепти за борш
16 Окт.
Макар боршовете да са навлезли в руската кухня от Украйна, те са се превърнали в едни от най-често приготвяните руски супи и са любими на всички руснаци....
БоршБорш
02 Юни
Цвеклото се вари в подсолена вода за 15 мин. Подсушава се и се охлажда в студена вода. Бели се и се реже на парчета 2.5 см. Лукът и празът се задушават до пълно омекване. Прибавя цвеклото и дафиновият лист. Оставя...
Зимна диета с боршЗимна диета с борш
01 Февр.
Повтаряне на диетата Не се препоръчва да се практикува тази руска диета повече от веднъж месечно....
Зелен боршЗелен борш
03 Окт.
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в бульона. Лукът се нарязва на ситно. Морковите се настъргват на средно ренде. Половината от лука и се запържва с половината от моркова в растително масло....
Украински БоршУкраински Борш
01 Дек.
3
В голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон. Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета...
Унгарски боршУнгарски борш
19 Окт.
Измийте и обелете цвеклото, след което го настържете едро. Сложете цвеклото в голяма тенджера, долейте водата и бекона с кост. Оставете да се вари на умерен котлон в продължение на 45 минути, след което добавете захарта...
Московски боршМосковски борш
24 Април
Бульонът се кипва и в него се сипват нарязаните кренвирши, месото и шунката. Цвеклото, морковите и лукът се нарязват и се задушават в мазнината, заедно със захарта и доматеното пюре, в което е разтворено брашното. Сместа...
Молдовски боршМолдовски борш
22 Януари
Обелете картофа и го нарежете на едри кубчета. Сложете картофените кубчета заедно със ситно нарязания морков, скълцания лук, също ситно нарязаните цвекло, зеле и магданоз в тенджера. Налейте вода и варете, докато...
Вкусен БоршВкусен Борш
17 Януари
1
За този любим Борш слагаме месото в тенджера с вода и го сваряваме. Почистваме и нарязваме лука, моркова и цвеклото настъргваме на ренде. Задушаваме си зеленчуците на тиган, поръсваме с лимонов сок, готвим за още 5...
Манастирски БоршМанастирски Борш
15 Април
Измийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета. Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите. Гъбите ги почистете и нарежете на филийки...
Говежди боршГовежди борш
23 Февр.
Нарязваме месото на парчета и го сваряваме в подсолена вода до полуготово състояние. През това време нарязваме всички зеленчуци на едри парчета и ги прибавяме към месото. Добавяме и подправките и сол на вкус и варим ястието...
Супа БоршСупа Борш
08 Юли
4
Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Залейте ги с 2 ч.ч. вода и заедно с универсалната подправка ги сложете да се варят. Сварените картофи пасирайте и добавете към тях накълцаните или настъргани зеле, морков, лук,...
Постен боршПостен борш
08 Август
Запържете в маслото и олиото нарязани лук, целина и моркови. Задушете ги за 10-15 минути и разредете с около 3 л вряла вода. След кипването добавете почистените и нарязани на кубчета картофи, както и измития ориз. Варете...
Литовски боршЛитовски борш
19 Септ.
Зеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета. Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...