Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Руски БоршПо желание готовият Борш се застройва със сметана или яйце и лимонов сок, което е по руски тертип.
Лично аз не го правя, въпрос на вкус!
Приятен апетит!...
20 Юни
2
Салата Руски боршСварете картофите, но нека останат по-твърди. Бланширайте граха и нарязаните на ситни и равни кубчета моркови.
Червеното цвекло се бели и се нарязва на същите малки кубчета. В голяма купа се объркват цвеклото, картофите...
30 Ноем.
Зимен руски боршНай-подходящото месо за приготвяне на зимен борш е това от гърдите.
Нарязваме месото на дребни парчета и го варим в подсолена вода до полусваряване. Прибавяме нарязаните на кръгчета морковите, киселото зеле и целината,...
03 Юли
Летен руски боршПодберете месо, което е тлъсто. Залейте го с вода и го оставете да ври на тих огън, като от време на време отпенвате. Пуснете дафиновия лист при месото, за да овкуси бульона, а след това и борша.
Докато месото ври, може...
26 Юни
Салата Руски боршСварете картофите, но нека останат по-твърди. Бланширайте граха и нарязаните на ситни и равни кубчета моркови.
Червеното цвекло се бели и се нарязва на същите малки кубчета. В голяма купа се объркват цвеклото, картофите...
30 Ноем.
Руски борш с телешкоПочистеното от ципи месо се нарязва на парчета и се измива с хладка вода.
Залива се в тенджера с 2 литра студена вода да се вари един час. Измиват се и се почистват всички зеленчуци, нарязват се на кубчета.
Първо се...
23 Юли
Руски борш с месо по оригинална рецептаМесото запържваме, добавяме лука да се задуши и заливаме с вода или бульон по желание.
Когато месото е почти готово, добавяме картофите, нарязани на едро, граха и моркова на кубчета. Добавяме подправките и целината. Когато...
13 Юни
13
Руски борш с месо по оригинална рецептаМесото запържваме, добавяме лука да се задуши и заливаме с вода или бульон по желание.
Когато месото е почти готово, добавяме картофите, нарязани на едро, граха и моркова на кубчета. Добавяме подправките и целината. Когато...
13 Юни
13
Три вкусни руски рецепти за боршМакар боршовете да са навлезли в руската кухня от Украйна, те са се превърнали в едни от най-често приготвяните руски супи и са любими на всички руснаци....
16 Окт.
БоршЦвеклото се вари в подсолена вода за 15 мин. Подсушава се и се охлажда в студена вода.
Бели се и се реже на парчета 2.5 см. Лукът и празът се задушават до пълно омекване. Прибавя цвеклото и дафиновият лист.
Оставя...
02 Юни
Зимна диета с боршПовтаряне на диетата
Не се препоръчва да се практикува тази руска диета повече от веднъж месечно....
01 Февр.
Зелен боршКартофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в бульона. Лукът се нарязва на ситно.
Морковите се настъргват на средно ренде. Половината от лука и се запържва с половината от моркова в растително масло....
03 Окт.
Украински БоршВ голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон.
Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета...
01 Дек.
3
Унгарски боршИзмийте и обелете цвеклото, след което го настържете едро. Сложете цвеклото в голяма тенджера, долейте водата и бекона с кост.
Оставете да се вари на умерен котлон в продължение на 45 минути, след което добавете захарта...
19 Окт.
Московски боршБульонът се кипва и в него се сипват нарязаните кренвирши, месото и шунката.
Цвеклото, морковите и лукът се нарязват и се задушават в мазнината, заедно със захарта и доматеното пюре, в което е разтворено брашното. Сместа...
24 Април
Молдовски боршОбелете картофа и го нарежете на едри кубчета.
Сложете картофените кубчета заедно със ситно нарязания морков, скълцания лук, също ситно нарязаните цвекло, зеле и магданоз в тенджера.
Налейте вода и варете, докато...
22 Януари
Вкусен БоршЗа този любим Борш слагаме месото в тенджера с вода и го сваряваме.
Почистваме и нарязваме лука, моркова и цвеклото настъргваме на ренде.
Задушаваме си зеленчуците на тиган, поръсваме с лимонов сок, готвим за още 5...
17 Януари
1
Манастирски БоршИзмийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета.
Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите.
Гъбите ги почистете и нарежете на филийки...
15 Април
Говежди боршНарязваме месото на парчета и го сваряваме в подсолена вода до полуготово състояние. През това време нарязваме всички зеленчуци на едри парчета и ги прибавяме към месото.
Добавяме и подправките и сол на вкус и варим ястието...
23 Февр.
Супа БоршОбелете картофите и ги нарежете на парчета. Залейте ги с 2 ч.ч. вода и заедно с универсалната подправка ги сложете да се варят. Сварените картофи пасирайте и добавете към тях накълцаните или настъргани зеле, морков, лук,...
08 Юли
4
Постен боршЗапържете в маслото и олиото нарязани лук, целина и моркови. Задушете ги за 10-15 минути и разредете с около 3 л вряла вода.
След кипването добавете почистените и нарязани на кубчета картофи, както и измития ориз. Варете...
08 Август
Литовски боршЗеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета.
Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
19 Септ.