Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сабайон с плодовеЖълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят. Съдът с жълтъците се слага на водна баня и при непрекъснато бъркане се загрява на бавен огън.
По малко се добавя виното, като непрекъснато се разбърква. Сместа трябва...
27 Юли
Крем Сабайон с боровинкиСипете крема Сабайон, докато е още топъл, върху разпределените в четири десертни купички или чаши боровинки и сервирайте веднага.
По желание може да поръсите крема с шоколадови капки или настърган шоколад....
26 Февр.
Крем Сабайон с бял шоколадКремът Сабайон с бял шоколад се разпределя в десертни чаши или купички и се гарнира с плодове по избор и шоколадов топинг....
10 Дек.
3
Ягодов сабайонРазтворете желатина във водата и оставете. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте белтъците с марсалата и 3 с.л. захар.
Сварете ги на водна баня за 5-7 минути, като непрекъснато разбърквате. Смесете с желатина...
06 Юли
Сабайон парфе с прасковиВ чаши или купички се редят най-напред се слага малко от Сабайона /соса/, следват бисквити, няколко парченца праскови, покриваме ги със сметана, отново бисквити, Сабайон, праскови, сметана, бисквити праскови, сметана....
15 Май
Ягоди със сос сабайонЖълтъците се смесват със захарта и се разбиват до образуването на пяна.
Добавя се ликьорът и сместа се загрява на водна баня при непрекъснато бъркане за 6 минути. Ягодите се почистват и се разрязват на половинки....
25 Април
Любопитната история на Крем СабайонФренският крем Сабайон, подобно на много други ястия, има своята история. Създаден е през 16 век при обсадата на една италианска крепост....
13 Юни
Сладкиш с мандарини и крем сабайонФурната се загрява на 200 градуса. Тестото се разточва тънко и се слага в тава, намазана с олио. Върху него се изсипва брашното, смесено с една супена лъжица захар.
Мандарините се обелват, разделят се на парченца и се...
07 Февр.
Оризово кремче с малини и СабайонЗа Сабайона (италианците го наричат Забайоне, французите - Сабайон) разбийте много добре жълтъците и яйцето със захарта и щипка сол и добавете шерито или марсала....
30 Май
3
3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъжСабайон (zabaione) в Италия
Роден в италианската провинция, сабайонът, който означава “пяна” на стар местен диалект, е изобретен от Джовани Бальони, капитан, който заповядал на войниците си да отмъкнат провизии....
10 Март
Кратка разходка из сладкото царство на ПудингитеТова са Масленият крем, основният Сладкарски крем и крем сосовете (крем Сабайон). Те са допълнение към топли и студени ястия....
14 Септ.
Крем от белтъциПоднесете белтъчния крем с плодов сироп или с крем Сабайон.
Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
13 Август
Как да приготвим Забайоне - ангелският десерт на италианцитеПопулярен е още като Дзабайоне, Сабайон, десерт за лъжичка.
Уникалната текстура на крема е това, което го прави толкова обичан от всички....
23 Септ.
2
Леонардо да Винчи има живи наследнициЗа историка Агнес Сабато и специалиста по история на изкуството Алесандро Вецози семейството на ренесансовия гений е оставило следа....
15 Април
Къде се крие тайната на истински вкусния Огретен Дофиноа?Често се използва и сос Сабайон, ликьори, ядки и бисквитени трохи....
29 Септ.
Леки летни предложения от френската кухняОпитайте още: Праскови в червено вино, Френска салата с рокфор и авокадо, Кайсии в розе, Сабайон с плодове, Рататуй....
21 Юли
Популярен режисьор е един от наследниците на Да ВинчиПроучването на изследователи Агнес Сабато и Алесандро Вецози е открило и още 34 преки наследници на фамилия Да Винчи....
15 Април
Пандишпанов тарт с крем ванилия и ягодово конфиИзсипете малко горещо мляко върху Сабайона през гевгир, след което разбъркайте. Върнете всичко в тенджерата.
Поставете на слаб огън и сгъстявайте при непрекъснато разбъркване....
07 Април