Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сабайон с плодовеСабайон с плодове
27 Юли
Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят. Съдът с жълтъците се слага на водна баня и при непрекъснато бъркане се загрява на бавен огън. По малко се добавя виното, като непрекъснато се разбърква. Сместа трябва...
Крем Сабайон с боровинкиКрем Сабайон с боровинки
26 Февр.
Сипете крема Сабайон, докато е още топъл, върху разпределените в четири десертни купички или чаши боровинки и сервирайте веднага. По желание може да поръсите крема с шоколадови капки или настърган шоколад....
Крем Сабайон с бял шоколадКрем Сабайон с бял шоколад
10 Дек.
3
Кремът Сабайон с бял шоколад се разпределя в десертни чаши или купички и се гарнира с плодове по избор и шоколадов топинг....
Крем СабайонКрем Сабайон
07 Февр.
Кремът Сабайон е готов....
Ягодов сабайонЯгодов сабайон
06 Юли
Разтворете желатина във водата и оставете. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте белтъците с марсалата и 3 с.л. захар. Сварете ги на водна баня за 5-7 минути, като непрекъснато разбърквате. Смесете с желатина...
Френски крем СабайонФренски крем Сабайон
31 Май
Сложете френския крем Сабайон да се охлади преди да поднесете....
Сабайон парфе с прасковиСабайон парфе с праскови
15 Май
В чаши или купички се редят най-напред се слага малко от Сабайона /соса/, следват бисквити, няколко парченца праскови, покриваме ги със сметана, отново бисквити, Сабайон, праскови, сметана, бисквити праскови, сметана....
Ягоди със сос сабайонЯгоди със сос сабайон
25 Април
Жълтъците се смесват със захарта и се разбиват до образуването на пяна. Добавя се ликьорът и сместа се загрява на водна баня при непрекъснато бъркане за 6 минути. Ягодите се почистват и се разрязват на половинки....
Любопитната история на Крем СабайонЛюбопитната история на Крем Сабайон
13 Юни
Френският крем Сабайон, подобно на много други ястия, има своята история. Създаден е през 16 век при обсадата на една италианска крепост....
Сладкиш с мандарини и крем сабайонСладкиш с мандарини и крем сабайон
07 Февр.
Фурната се загрява на 200 градуса. Тестото се разточва тънко и се слага в тава, намазана с олио. Върху него се изсипва брашното, смесено с една супена лъжица захар. Мандарините се обелват, разделят се на парченца и се...
Оризово кремче с малини и СабайонОризово кремче с малини и Сабайон
30 Май
3
За Сабайона (италианците го наричат Забайоне, французите - Сабайон) разбийте много добре жълтъците и яйцето със захарта и щипка сол и добавете шерито или марсала....
3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъж3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъж
10 Март
Сабайон (zabaione) в Италия Роден в италианската провинция, сабайонът, който означава “пяна” на стар местен диалект, е изобретен от Джовани Бальони, капитан, който заповядал на войниците си да отмъкнат провизии....
Кратка разходка из сладкото царство на ПудингитеКратка разходка из сладкото царство на Пудингите
14 Септ.
Това са Масленият крем, основният Сладкарски крем и крем сосовете (крем Сабайон). Те са допълнение към топли и студени ястия....
Крем от белтъциКрем от белтъци
13 Август
Поднесете белтъчния крем с плодов сироп или с крем Сабайон. Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Как да приготвим Забайоне - ангелският десерт на италианцитеКак да приготвим Забайоне - ангелският десерт на италианците
23 Септ.
2
Популярен е още като Дзабайоне, Сабайон, десерт за лъжичка. Уникалната текстура на крема е това, което го прави толкова обичан от всички....
Леонардо да Винчи има живи наследнициЛеонардо да Винчи има живи наследници
15 Април
За историка Агнес Сабато и специалиста по история на изкуството Алесандро Вецози семейството на ренесансовия гений е оставило следа....
Къде се крие тайната на истински вкусния Огретен Дофиноа?Къде се крие тайната на истински вкусния Огретен Дофиноа?
29 Септ.
Често се използва и сос Сабайон, ликьори, ядки и бисквитени трохи....
Леки летни предложения от френската кухняЛеки летни предложения от френската кухня
21 Юли
Опитайте още: Праскови в червено вино, Френска салата с рокфор и авокадо, Кайсии в розе, Сабайон с плодове, Рататуй....
Популярен режисьор е един от наследниците на Да ВинчиПопулярен режисьор е един от наследниците на Да Винчи
15 Април
Проучването на изследователи Агнес Сабато и Алесандро Вецози е открило и още 34 преки наследници на фамилия Да Винчи....
Пандишпанов тарт с крем ванилия и ягодово конфиПандишпанов тарт с крем ванилия и ягодово конфи
07 Април
Изсипете малко горещо мляко върху Сабайона през гевгир, след което разбъркайте. Върнете всичко в тенджерата. Поставете на слаб огън и сгъстявайте при непрекъснато разбъркване....