Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави саламура за сиренеРазмесвате водата и солта и заливате сиренето, след което го притискате добре отгоре за да не се показва над саламурата.
Много от нас са виждали бабите си как правят саламура....
11 Март
2
Бърза саламура за сиренеПриготвя се саламура от вода, солта и натриевия бензоат. Количеството на водата зависи от това на сиренето. С приготвената саламура се залива сиренето, като е важно да го покрие добре....
26 Окт.
Камби в саламураВ тази рецепта за камби в саламура също няма аспирин, всичко се запечатва хубаво и завиваме с кърпа....
08 Окт.
1
Печена пилешка СаламураВ тава се слага месото, чесън две цели скилидки, почистени от люспи и леко смачкани. Доматите също са цели, но са продупчени отгоре две дупки и отдолу.
Чушките са разполовени и почистени от семки. Лукът е почистен и нарязан...
15 Януари
1
Корнишони в саламураПреварете саламурата, като на 1 л течност добавите 1 и 1/2 с.л. сол. Оставете я да изстине и залейте корнишоните. Покрийте съда с кърпа и оставете да ферментира за 2 седмици....
24 Окт.
Шипка в саламураПригответе саламура от меда, солта, водата и оцета.
Ако се окаже, че не е достатъчна - направете още една. Залейте бурканите с чушки, затворете с капачки и хубаво смесете съдържанието....
05 Окт.
Сланина в саламураСлед като премине това време сланината в саламура, може да консумираме сланината в саламура....
04 Дек.
Пиле в саламураНарежете пилешкото на порции, загрейте олиото в дълбока тенджера и го запържете равномерно. Сложете почистените цели домати в тава с малко вода и олио и ги запечете.
След това оставете тавата под наклон, за да се отцеди...
15 Април
3
Краставички в саламураВъзваряваме саламурата и ги заливаме след като изстине.
Претакаме всеки ден, след което прибираме на хладно....
02 Дек.
1
Маслини в саламураЗа приготвянето на саламурата ви е нужна едра морска сол, като съотношението сол/вода е около 80-100 г сол на литър....
23 Септ.
Пилешка супа СаламураЗалейте пилето с 1 л вода, добавете пилешки бульон и сварете до готовност, като внимавате да не го преварите.
След това го извадете, отцедете го и го запечете на скара до придобиването на златиста коричка. Накъсайте на...
17 Април
1
Пиле в саламураНарежете пилешкото на порции, загрейте олиото в дълбока тенджера и го запържете равномерно. Сложете почистените цели домати в тава с малко вода и олио и ги запечете.
След това оставете тавата под наклон, за да се отцеди...
15 Април
3
Тетевенската саламура празнува днесТетевен организира празника на местната саламура, представляваща всъщност рибена чорба, за втора поредна година....
24 Юни
Туршия с топла саламураСипете захарта и оцета и от топлата саламура като я прицеждате.
Саламурата се прави, като сипете вода в голяма тенджера, като заври сипвате солта, разбърквате и изключвате котлона....
02 Дек.
Ломска рибена чорба СаламураПодбират се няколко вида риба, добре е да е от по-големите риби. Почистената риба задължително се пече на жар до готовност, след което се обезкостява.
Доматите също се запичат в жарта, за кратко се слагат и сушените чушки...
11 Април
2
Пукани чушки в саламураИзстиналите вече чушки ги прибавяме в съда със саламурата, заедно с нарязания на дребно копър и магданоз.
От време на време ги разбъркваме и ги оставяме да престоят в саламурата 24 часа....
10 Януари
1
Люти чушки в саламураВ компотени буркани сложете зърна черен пипер, дафинов лист, копър с цветовете, посочените количества захар и сол за всеки буркан, а също така и аспирините и чесън на око.
Изрежете дръжките на чушленцата и ги надупчете...
22 Септ.
Обикновена саламура за туршияТази саламура е подходяща за люти чушки, чорбаджийки, зелени домати, целина, моркови, карфиол и т.н....
21 Септ.
Бяла риба в саламураСложете в тенджера нарязаната на порции бяла риба, залейте я с рибния бульон и част от прецедената саламура от краставичките....
04 Дек.
Тетевенска саламура (рибена чорба)В моя случай използвах сьомгова пъстърва.
В тенджера се сипва водата да заври и се посолява. Добавят се намачканите в вилица домати на кубчета (най-добре от консерва). Когато водата отново заври, се изпичат рибките, раците...
04 Март
1
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаНа френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо.
Характеристики на сиренето Шаури
Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
24 Ноем.