Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Рулца от Свинска КожаРулца от Свинска Кожа
14 Юни
Парчетата сланина се поръсват със ситно нарязаните праз лук и чесън, черен пипер, лют червен пипер и се навиват на стегнати рула. Връзват се стегнато с канап. В тенджерка или друг подходящ съд се налива пресольовицата...
Свинска мас - тайното оръжие за млада и красива кожаСвинска мас - тайното оръжие за млада и красива кожа
18 Януари
Друга причина за рядкото използване на свинска мас е трудното сдобиване с истинска натурална свинска мас, тъй като в търговската мрежа се предлагат много заместващи продукти....
Свинска МасСвинска Мас
01 Февр.
5
Ползи от свинска мас Свинската мас е сред продуктите, които имат приложение в най-различни области....
Свинска тения (Тениоза)Свинска тения (Тениоза)
23 Март
Лечение на свинска тения Ако човек има тениоза, лечението се провежда в болница....
Патешко Магре без кожаПатешко Магре без кожа
31 Дек.
За тези от вас, които не обичат мазна храна и тлъстинката в кожата на патешкото магре ги смущава, има вариант да си го сготвят и без нея. За целта тя се отстранява лесно с леко издърпване нагоре и там, където има резистенция...
Маска за суха кожаМаска за суха кожа
04 Юни
Измитите и почистени моркови се настъргват на ситно пластмасово ренде. Смесват се с картофено нишесте и жълтъка до получаване на еднородна смес. Получената маска за лице се нанася върху измитите и подсушени лице и...
Маска за гладка кожаМаска за гладка кожа
13 Април
Смесваме двете съставки в съд и разбъркваме добре. Готовата смес нанасяме на лицето, като оставяме да действа за 20 минути. След изтичане на времето изплакваме лицето си с хладка вода. Този вид маска за лице може...
Маска за мазна кожаМаска за мазна кожа
11 Април
Настъргваме тиквата. Към нея прибавяме както брашното, така и сока от лимона. Получава се кашичка, която разбъркваме добре. Нанасяме на лицето, където държим 15 минути. След това се измиваме със хладка вода....
Маска за уморена кожаМаска за уморена кожа
07 Август
Настържете прясна тиквичка и изстискайте сок през марля. Смесете сока с равни количества предварително приготвено и охладено кафе. Втрийте тази смес в кожата с помощта на памучен тампон. Правете процедурата сутрин и вечер...
Мехлем за напукана кожаМехлем за напукана кожа
03 Април
Равни количества зехтин, мед, медицинска дъвка и пчелен восък се варят на водна баня до сгъстяване. Бърка се непрекъснато до получаването на гладък мехлем. След това се пресипва в бурканчета с капак. С мехлема се мажат...
Маска за старееща кожаМаска за старееща кожа
07 Май
Настържете 1 ябълка, разбъркайте с 1 супена лъжица зехтин и 1 супена лъжица лъжица сметана. Маската се нанася върху лицето за 30 минути, след което се изплаква. Използва се за подмладяване на застаряваща кожа от всякакъв...
Свински ГрипСвински Грип
28 Февр.
Лечение на свински грип Вирусът на свинския грип се лекува успешно от специфични медикаменти - Zanamivir и Oseltamivir....
Симптоми при свинска тенияСимптоми при свинска тения
04 Април
Цистицеркозата е системна паразитна зараза, причинена от поглъщането на яйцата на свинска тения, Taenia solium....
Ябълкова маска за суха кожаЯбълкова маска за суха кожа
15 Май
Почистените, обелени и настъргани на пластмасово ренде ябълки се смесват със суровото прясно мляко и зехтина. Маската се нанася върху измитите и подсушени лице и шия, престоява 20 минути, след което се отстранява с хладка...
Домашна маска за мека кожаДомашна маска за мека кожа
11 Юни
Средата на филията хляб се накисва в 1 с.л. прясно мляко и няколко капки лимонов сок. Картофът се намачква в хладкото мляко, добавя се накиснатият хляб и всичко се разбърква на кашичка. Ръцете се намазват с нея и...
Печен свински джолан с кожаПечен свински джолан с кожа
20 Януари
Печен свински джолан с кожа можем да поднесем с печени картофки....
За суха кожа - липова отвараЗа суха кожа - липова отвара
28 Май
Налейте 1 чаена чаша вряща вода и добавете 1 супена лъжица липов цвят, покрийте и оставете да кисне за около час. След това прецедете и добавете 1 чаена лъжичка мед. Избърсвайте лицето с получения лосион всеки ден, сутрин...
Дафиново масло за суха кожаДафиново масло за суха кожа
05 Март
Натрошете на ситно 10-15 сухи дафинови листа, поставете в стъклен буркан или бутилка и залейте със 150 милилитра качествен зехтин. Оставете да кисне на тъмно и хладно за 7 дни, като периодично разклащате. След седмица прецедете...
Лосион за кожа от краставициЛосион за кожа от краставици
29 Януари
Разредете 100 милилитра чист спирт (от аптеката) със същото количество преварена охладена вода. Настържете около 200 грама млади пресни краставици с ренде и залейте в с тъклен съд със същото по обем количество от разредения...
Свинска пастърмаСвинска пастърма
12 Юли
7
Почистете свинското от кожата и тлъстината и го нарежете на тънки еднакви парчета с дебелина 2 см. Подредете ги в дървено или пластмасово корито - всеки ред месо се ръси обилно със сол, като най-отгоре се завършва с дебел...
Свинска кавърмаСвинска кавърма
16 Януари
2
Нарежете месото и го запържете. Прибавете нарязания праз и след 5 минути прибавете гъбите и доматите. Добавете подправките и налейте виното. Разпределете кавърмата в гювечета и печете на 200градуса за 30минути или до...
Свинска чорбаСвинска чорба
29 Окт.
Нарежете месото на ситно и го запържете в силно сгорещената мазина. Добавете ситно нарязания лук, а две-три минути по-късно сложете и настъргания морков. Запържете за 2-3 минути. Добавете червения пипер и веднага след...
Свинска пачаСвинска пача
20 Ноем.
2
Сложете всички продукти - краката, езиците, ушите, сърцата, да се сварят до готовност. Обезкостете свинските крачета, след това обелете езиците. Всички сварени продукти нарежете на ситни парчета и объркайте хубаво с подправките...
Свинска пачаСвинска пача
20 Ноем.
2
Сложете всички продукти - краката, езиците, ушите, сърцата, да се сварят до готовност. Обезкостете свинските крачета, след това обелете езиците. Всички сварени продукти нарежете на ситни парчета и объркайте хубаво с подправките...
Свинска лученицаСвинска лученица
02 Ноем.
Нарежете месото и лука, сложете ги в загретия намазнен сач. Гответе и разбърквайте от време на време, ако е необходимо долейте още малко олио. Щом месото и лукът станат готови, сипете виното и овкусете със сол, пипер...