Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свински джолан с виноВ глинено гърне се слага джолана и отстрани се слагат зеленчуците. Наливат се виното и бульонът, слагат се зрънцата бахар и се захлупва....
07 Февр.
7
Свински джолан с оризСваряват се джоланите. Изваждат се от бульона и се обезкостяват. Връща се месото обратно.
Слагат се картофите, лукът, след това оризът. След сваряването се слага и чубрицата.
Ястието се сервира горещо....
21 Август
Свински джолан с гъбиСложете джолана да се свари напълно, след което го обезкостете и нарежете месото. Нарежете гъбите на филийки и лука на полумесеци....
24 Май
2
Свински джолан в гювечКогато тръгнете да търсите свински джолан, купете такъв с кожа и кост. Измийте го и го подсушете. Направете разрези по кожата с остър нож.
Нарежете чесъна на ситно....
08 Януари
Свински джолан с печуркиДжоланът се обезкостява и нарязва на хапки. Парчетата месо се осоляват много добре и се прехвърлят на дъното на глинен съд....
07 Ноем.
Свински джолан с картофиСложете джолана в голяма тенджера, добавете сол и олио. Варете го до готовност и след това запазете бульона, в който е врял.
Прехвърлете сварения джолан в тава и го поръсете със сол, черен и червен пипер....
28 Дек.
Свински джолан с гъбиСложете джолана да се свари напълно, след което го обезкостете и нарежете месото. Нарежете гъбите на филийки и лука на полумесеци....
24 Май
2
Шпикован свински джолан в мултикукърПрехвърлете продуктите в подходяща тава и запечете за кратко, за да хване хрупкава коричка вашият шпикован свински джолан.
Бон Апети!
Източник: Milena Yarmova от Кулинарната мрежа...
12 Февр.
Богат свински джолан в гювечЗахлупва се и джоланът в гювеч поставя в студена фурна.
Богатият свински джолан в гювеч се пече се 3-3.5 часа на 200 градуса....
24 Януари
Свински джолан с картофен чипсСвинският джолан се сервира заедно с картофения чипс и резенчета от лайма....
12 Януари
Свински джолан с домашно пестоПриготвя се свинският джолан, като се намазва със сол, черен и червен пипер и зелени подправки по желание. Поставя се в тава сипваме чаша вино, два стръка розмарин и покриваме с фолио....
24 Август
Свински джолан с портокалов сокСлед това избирам средна правоъгълна тавичка, поставям джолана (без кожа) - за предпочитане цял с кост.
Поставям морковите, портокаловия сок, черен пипер на зърна и бахар....
23 Януари
Свински джолан в шарен гювечЗапържвате лука, гъбите и джолана.
Прибавяте останалите продукти и сипвате вода.
Слагате един бульон.
После всичко това изсипват в гърнето и печете поне 3 ч.
Става разкошен джолан в гювеч....
23 Окт.
Печен свински джолан с подправкиНамазваме джолана с олио и втриваме в него сместа от предварително разбърканите сухи подправки.
Оставяме да се маринова за 1 час в хладилника.
Прехвърляме месото в глинен гювеч и доливаме чаша вода....
18 Юни
Шпикован свински джолан в гювечМалко преди готовност капакът се маха и джоланът се допича, за да получи апетитна и леко загоряла коричка.
Шпикованият свински джолан в гювеч е готов....
25 Април
Свински джолан с кисело зелеПреди сервиране нарежете печеното свинско.
Свинският джолан с кисело зеле е готов....
17 Април