Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КашуДеликатно овкусеното кашу е любима закуска между храненията, която може да бъде намерена в почти всеки магазин. От него се прави страхотно масло и е подходяща добавка за салати и пържени ястия.
Дървото кашу произхожда...
12 Януари
Ползи от похапването на кашуРодом от североизточна Бразилия, дървото на кашуто се отглежда днес и в много други страни. Плодовете му представляват ядки с много приятен кремообразен, леко сладникав и маслен вкус. Кашуто е полезно - то подпомага функцията...
19 Януари
Здравословни ползи от кашуКашуто присъства доста често на родната трапеза, нищо че не е традиционно мезе. Познато ни като ядка, то всъщност представлява костилка на круша или също наричана ябълка, растяща в Индия. Месестата част също се консумира,...
23 Ноем.
Дресинг с кашуВ блендер се поставят ядките /ако нямате кашу, опитайте с други ядки/, горчицата, лимоновия сок и меда.
Добавете малко сол и разбийте добре. След това добавете водата и отново разбийте.
Дресингът е подходящ за всякакви...
23 Май
Сирене от кашуДобавете лимоновия сок, ябълковия пектин, солта, бирената мая и съдържанието на таблетката пробиотик.
Блендирайте всички продукти до гладка смес....
10 Окт.
1
Бисквитки с кашуДекорирате бисквитките с кашу с продуктите за декорация и печете в предварително загрята на 200 градуса печка до придобиването на лек златист загар....
28 Септ.
Телешко с кашуПече се на 200 градуса за 50 минути.
Ако искате да направите поднасянето на това телешко по-забавно, предлагам да изпечем от тесто един рог на изобилието....
29 Окт.
2
Пиле с кашуИзпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово.
Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
05 Юни
Мляко от кашуАко имате възможност, отделете на този процес 1 нощ.
Изплакнете ядките и заедно с водата поставете в блендера или друг подходящ за целта кухненски уред.
Времето на разбиване зависи от мощността на блендера....
17 Ноем.
Пиле с кашуИзпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово.
Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
05 Юни
Млечнокисел продукт от кашу и сирене от кашу - как се правиКашуто е вид дърво от семейство смрадликови. Кашуто е известно още като индийски фъстък.
Тази вкусна ядка има форма на бъбрек и е богата на фосфор, магнезий и желязо. Също така има нисък гликемичен индекс. Това го...
27 Май
Домашни бонбони с кашуВсички съставки за домашните бонбони се сипват в блендер.
След хубаво разбъркване се оформят малки топчици.
Овалват се в какао, кокосови стърготини или друго по желание.
Домашни бонбони с кашу са готови за консумация...
14 Септ.
Кокосови трюфели с кашуИзпечете суровото кашу в сух тиган до придобиването на лек златист цвят.
След това смелете кашуто в блендер до образуването на паста.
Изсипете пастата в купа. Добавете кокосовите стърготини и сиропа от агаве....
28 Септ.
Снежни бонбони с кашуБлендирате сместа за бонбоните до получаването на хомогенна смес.
От нея оформяте кокосови бонбони и ги овалвате в кокосовите стърготини....
23 Дек.
Домашно мляко от кашуОткрих, че той се допълва идеално с неутралния вкус на ядковото мляко.
Ако го пък го предпочитате чисто, прибавете към течността лъжица мед.
Кашуто накисваме от вечерта, като сменяме водата няколко пъти....
07 Март
1
Патладжанена разядка с кашуПоставяме в дълбока купа почистените патладжани, чушки, нарязания чесън, сол на вкус и зехтина.
Пасираме за кратко, като е добре да останат парченца от зеленчуците, а не сместа да е идеално гладка....
13 Август
Спаначена разядка с кашуПрехвърляме в подходяща чиния и украсяваме с нарязано на кубченца сирене.
Може да поднесете с чаша червено вино....
12 Май
Зелено смути с кашуКивитата се обелват и се смилат в блендър, към тях се добавят и магданозът и ментата и също се смилат.
След това добавяме ядките и меда и отново смиламе.
Накрая наливаме лимоновия сок заедно с 400 мл вода, смиламе...
12 Май
Крема сирене от кашуПредварително слагаме кашу в буркан, отгоре наливаме вода. Оставяме за около 4-6 часа кашуто в буркана.
След като е престояло го слагаме в блендера заедно с водата и включваме, за да се пасира.
Готовата разядка се остава...
26 Март
Шоколадов чипс с кашуРазстила се върху тавичката на дехидратора и се оставя за една нощ.
След като се охлади се разчупва на малки парчета.
Съхранява се в затворен стъклен съд в хладилник....
02 Април
Пилешки късчета с кашуНарежете пилешкото месо на късчета. Мариновайте в соевия сос и настъргания джинджифил за 2-3 часа.
Нарежете лука (само бялата част) на дребно, а зелената използвайте за украса....
30 Май
1
Картофена запеканка с кашуОбелете и нарежете картофите и лука на тънки филийки и ги редувайте на пластове в тава, в която сте разтопили маслото, като завършите с картофи, а между пластовете поръсете със ситно нарязаните магданоз и чубрица и счукания...
30 Май
Ябълкова запеканка с кашуЯбълките се обелват, сърцевината се отстранява, плодовете се нарязват на резени. Лимонът се изцежда, кората се настъргва. Ябълките се смесват с кората и сока на лимона и половината от захарта....
19 Април
Сурови лимонови барчета с кашуСлед това я изваждате, нарязвате на барчета и поднасяте.
Имате уникални сурови лимонови барчта с кашу....
21 Юни