Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печивоСгъстителите правят кремовете, сосовете и пудингите по-гъсти. С тази цел най-често се използват желатинът, яйцата и продукти, които съдържат нишесте....
26 Февр.
Какво ядем: Готовите салати по магазините са фалшивиВ 4 продукта се използва и желатин като сгъстител.
По отношение на консервантите в нея показателите са по-добри – обикновено съдържа 1 вид, като най-често това е собринова киселина....
22 Дек.
Ето 4-те Е-та, които не са толкова страшни!Много от стабилизаторите, сгъстителите и емулгаторите оказват благотворно действие на организма, но има и други, които са пагубни за човешкото здраве....
17 Юли
Какво представлява брашното от нахут?Брашното от нахут спокойно може да замени стандартните сгъстители в различни рецепти за печени ястия и така нашумелите в последно време зеленчукови бургери, като сгъстител за сосове, супи и яхнии, както и за приготвяне на...
07 Юли
Кулинарна употреба на арарутВ кулинарията арарутът се използва най-вече за сгъстител на сосове, като добавка към супи или към различни тестени десерти, като сладки и соленки....
27 Юли
Тайните на хубавия домашен сладоледНе забравяйте за сгъстителите, които са важни съставки на десерта, защото те правят текстурата му мека, кадифена и в същото време гъста....
14 Юни
1
АрарутОсвен като сгъстител, арарутът може да се използва и като заместител на част от брашното в различни сладки и соленки.
Ако искате да замразите ястие, най-добре използвайте арарут като сгъстител....
23 Юни
Ксантанова гумаСгъстителите правят храната по-гъста и подкрепени от други вещества, известни като стабилизатори, подпомагат емулгаторите във въздействието им върху храната, за да запази своята консистенция....
16 Март
Всичко за соевото мляко на едно мястоНякои марки използват сгъстители, за да добавят кремообразното усещане в устата, свързано с млечни продукти с пълномаслено съдържание....
23 Дек.
Кои съставки в бебешките пюрета трябва да ни притесняватИ у нас, както и в чужбина, пюретата и готовите храни са не само скъпи, но и пълни със сгъстители, раздуващи обема съставки, вода, различни добавки и захар....
08 Април
Защо човек се нуждае от пектини?Понякога вместо пектин производителите използват други сгъстители - нишесте, желатин и агар-агар. За производството на сладкарски изделия се използва ябълков пектин....
19 Август
Арарут - непознатата житна култураВ България арарутът е почти непознат, но намира своята употреба като сгъстител на сосове и пълнеж за различни сладкарски изделия....
07 Май
Българско кисело мляко e любимият продукт на американцитеЗа производството на киселото мляко се използва типичната българска закваска с lactobacillus bulgaricus, а в продукта не се добавят консерванти и сгъстители....
18 Януари
Как да сгъстим рядка майонеза?Друг начин да сгъстите рядката майонеза е като добавите лимонена киселина и разбъркате отново с миксера. Течна майонеза можете да сгъстите и като добавите горчица и разбиете с миксера на висока скорост....
06 Март
Как да се сгъсти каймата?След като я сгъстите, направете картофено пюре и го добавете към каймата за допълнителна гъстота....
02 Май
Диетична напитка ще замества хранатаУчените използват хранителна добавка, която обикновено се използва като сгъстител при производството на сладоледи и салатни сосове....
05 Ноем.
Най-разпространените заблуди за яйцатаФакт е, че много от заместителите на яйцата съдържат стабилизатори, сгъстители, витамини, каротин и подправки.
Освен това те струват доста по-скъпо, отколкото истинските яйца....
09 Април
Пектин - същност и ползиВ готвенето пектинът се смята за един от най-естествените сгъстители. Първият получен такъв е бил от ябълки, но има и много други плодове, съдържащи желиращата съставка, като сливите и крушите например....
08 Януари
Как се прави желатинът?Желатинът се използва в шампоани, маски за лице и друга козметика, както и за сгъстител за плодови желатини и пудинги....
29 Януари
Топинг от вишни за сладкиши и десертиЗа да приготвим сгъстителя си вземаме съд слагаме 2 супени лъжици. лимонов сок и 3 супени лъжици царевично нишесте и с вилица внимателно разтваряме нишесте в сока....
01 Февр.
Какво съдържат рулцата от рациКарагинани – това са природни сгъстители, получавани от червените морски водорасли от рода Rhodophyceae....
26 Март
20
Е510 - приложение, консумация и странични ефектиНай-общо те се делят на оцветители, консерванти, сгъстители, антиоксиданти, стабилизатори, набухватели и подобрители на вкуса....
09 Януари
Най-вредните продуктиМайонезата, кетчупът и готовите сосове, които за мнозина са задължителна добавка към всяко ядене, не само са много калорични, но са наситени с химически генерирани вкусови добавки, сгъстители и ароматизатори....
19 Дек.
4