Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печивоСгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печиво
26 Февр.
Сгъстителите правят кремовете, сосовете и пудингите по-гъсти. С тази цел най-често се използват желатинът, яйцата и продукти, които съдържат нишесте....
Какво ядем: Готовите салати по магазините са фалшивиКакво ядем: Готовите салати по магазините са фалшиви
22 Дек.
В 4 продукта се използва и желатин като сгъстител. По отношение на консервантите в нея показателите са по-добри – обикновено съдържа 1 вид, като най-често това е собринова киселина....
Ето 4-те Е-та, които не са толкова страшни!Ето 4-те Е-та, които не са толкова страшни!
17 Юли
Много от стабилизаторите, сгъстителите и емулгаторите оказват благотворно действие на организма, но има и други, които са пагубни за човешкото здраве....
Какво представлява брашното от нахут?Какво представлява брашното от нахут?
07 Юли
Брашното от нахут спокойно може да замени стандартните сгъстители в различни рецепти за печени ястия и така нашумелите в последно време зеленчукови бургери, като сгъстител за сосове, супи и яхнии, както и за приготвяне на...
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
В кулинарията арарутът се използва най-вече за сгъстител на сосове, като добавка към супи или към различни тестени десерти, като сладки и соленки....
Тайните на хубавия домашен сладоледТайните на хубавия домашен сладолед
14 Юни
1
Не забравяйте за сгъстителите, които са важни съставки на десерта, защото те правят текстурата му мека, кадифена и в същото време гъста....
АрарутАрарут
23 Юни
Освен като сгъстител, арарутът може да се използва и като заместител на част от брашното в различни сладки и соленки. Ако искате да замразите ястие, най-добре използвайте арарут като сгъстител....
Ксантанова гумаКсантанова гума
16 Март
Сгъстителите правят храната по-гъста и подкрепени от други вещества, известни като стабилизатори, подпомагат емулгаторите във въздействието им върху храната, за да запази своята консистенция....
Всичко за соевото мляко на едно мястоВсичко за соевото мляко на едно място
23 Дек.
Някои марки използват сгъстители, за да добавят кремообразното усещане в устата, свързано с млечни продукти с пълномаслено съдържание....
Кои съставки в бебешките пюрета трябва да ни притесняватКои съставки в бебешките пюрета трябва да ни притесняват
08 Април
И у нас, както и в чужбина, пюретата и готовите храни са не само скъпи, но и пълни със сгъстители, раздуващи обема съставки, вода, различни добавки и захар....
Защо човек се нуждае от пектини?Защо човек се нуждае от пектини?
19 Август
Понякога вместо пектин производителите използват други сгъстители - нишесте, желатин и агар-агар. За производството на сладкарски изделия се използва ябълков пектин....
Арарут - непознатата житна култураАрарут - непознатата житна култура
07 Май
В България арарутът е почти непознат, но намира своята употреба като сгъстител на сосове и пълнеж за различни сладкарски изделия....
Българско кисело мляко e любимият продукт на американцитеБългарско кисело мляко e любимият продукт на американците
18 Януари
За производството на киселото мляко се използва типичната българска закваска с lactobacillus bulgaricus, а в продукта не се добавят консерванти и сгъстители....
Как да сгъстим рядка майонеза?Как да сгъстим рядка майонеза?
06 Март
Друг начин да сгъстите рядката майонеза е като добавите лимонена киселина и разбъркате отново с миксера. Течна майонеза можете да сгъстите и като добавите горчица и разбиете с миксера на висока скорост....
Как се сгъстява манджа?Как се сгъстява манджа?
11 Август
Друг начин да сгъстите манджа е, като добавите ориз към яденето....
Как да се сгъсти каймата?Как да се сгъсти каймата?
02 Май
След като я сгъстите, направете картофено пюре и го добавете към каймата за допълнителна гъстота....
Диетична напитка ще замества хранатаДиетична напитка ще замества храната
05 Ноем.
Учените използват хранителна добавка, която обикновено се използва като сгъстител при производството на сладоледи и салатни сосове....
Най-разпространените заблуди за яйцатаНай-разпространените заблуди за яйцата
09 Април
Факт е, че много от заместителите на яйцата съдържат стабилизатори, сгъстители, витамини, каротин и подправки. Освен това те струват доста по-скъпо, отколкото истинските яйца....
Пектин - същност и ползиПектин - същност и ползи
08 Януари
В готвенето пектинът се смята за един от най-естествените сгъстители. Първият получен такъв е бил от ябълки, но има и много други плодове, съдържащи желиращата съставка, като сливите и крушите например....
Как се прави желатинът?Как се прави желатинът?
29 Януари
Желатинът се използва в шампоани, маски за лице и друга козметика, както и за сгъстител за плодови желатини и пудинги....
Топинг от вишни за сладкиши и десертиТопинг от вишни за сладкиши и десерти
01 Февр.
За да приготвим сгъстителя си вземаме съд слагаме 2 супени лъжици. лимонов сок и 3 супени лъжици царевично нишесте и с вилица внимателно разтваряме нишесте в сока....
Какво съдържат рулцата от рациКакво съдържат рулцата от раци
26 Март
20
Карагинани – това са природни сгъстители, получавани от червените морски водорасли от рода Rhodophyceae....
Е510 - приложение, консумация и странични ефектиЕ510 - приложение, консумация и странични ефекти
09 Януари
Най-общо те се делят на оцветители, консерванти, сгъстители, антиоксиданти, стабилизатори, набухватели и подобрители на вкуса....
Най-вредните продуктиНай-вредните продукти
19 Дек.
4
Майонезата, кетчупът и готовите сосове, които за мнозина са задължителна добавка към всяко ядене, не само са много калорични, но са наситени с химически генерирани вкусови добавки, сгъстители и ароматизатори....