Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Вит лападник със сиренеВит лападник със сирене
30 Април
Отделно разбийте яйцата с вилица, добавете натрошеното сирене, киселото мляко, смесено с щипка сода, и останалото олио, разбъркайте добре. Вземете един лист от корите намажете с 2 с.л. от сместа равномерно....
Вит тутманик със сиренеВит тутманик със сирене
20 Януари
3
Поръсваме с натрошеното сирене кората. Навиваме я на руло.Намазваме си кръгла тава с олио и слагаме първото руло. Така правим и с втората топка. Подреждаме едно след друго в кръг рулата. Образува се навит охлюв....
Вит празеник със сиренеВит празеник със сирене
30 Дек.
Витият празеник със сирене е много вкусен....
Пълнозърнест вит бюрек със сиренеПълнозърнест вит бюрек със сирене
16 Окт.
1
Пълнозърнест вит бюрек със сирене сервираме с айрян....
Вит тутманик с лютеница и сиренеВит тутманик с лютеница и сирене
31 Окт.
1
Всяка разточвайте на тънка кора и половината наръсете със сирене, другите намажете с лютеница. Може и комбинирано - мажете тънък пласт лютеница и поръсвате със сиренце....
Вит тутманик със сирене и яйцаВит тутманик със сирене и яйца
17 Юли
Тутманикът със сирене се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса 35-40 минути. Приятен апетит!...
Вит тутманик със сирене и кашкавалВит тутманик със сирене и кашкавал
09 Март
2
Втасалият вит тутманик със сирене и кашкавал се намазва с разбито яйце и се пече за около 35 минути във фурна загрята до 190-200 градуса. Добър апетит!...
Вит тутманик с яйца и сиренеВит тутманик с яйца и сирене
22 Февр.
Намажете го с жълтък и печете тутманика със сирене на 180 градуса до готовност. Сервирайте вития тутманик с яйца и сирене....
Вит тутманик с масло и сиренеВит тутманик с масло и сирене
24 Септ.
Печете вития тутманик с масло и сирене на 180 °C до готовност....
Чуден вит тутманик със сирене и спанакЧуден вит тутманик със сирене и спанак
30 Окт.
Отделете на една страна да изстине и го смесете с натрошеното сирене. Разточете втасалото тесто на една кора с размер 50 х 40 см....
Разкошен вит тутманик с яйца и сиренеРазкошен вит тутманик с яйца и сирене
09 Март
Печете разкошния вит тутманик с яйца и сирене 40 мин. на 160 градуса....
Вит пататникВит пататник
18 Април
Към тях се прибавят разбитите яйца и натрошеното сирене. Овкусява се с подправките и много добре се разбърква. Върху всяка кора се слага част от сместа и се навива на руло (като за вита баница)....
Черни арабски питкиЧерни арабски питки
20 Февр.
Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се солта, захарта, маята и зехтинът. Постепенно се добавя водата и се замесва гладко еластично тесто. Оставя се на топло да втаса. Готовото тесто се премесва...
Класически вит тутманикКласически вит тутманик
02 Ноем.
2
Мажем с разтопено масло и с плънката от сирене, яйца и кисело мляко. Навиваме кората на руло, след това на охлюв и поставяме в намазнена тава. Така редуваме всички топки....
Вит памук тутманикВит памук тутманик
01 Ноем.
1
Настържете малка част от сиренето върху нея и навийте на руло. Полученото руло оставете да се отпусне, докато разтворите и оформите всички кори на рула....
Невероятен вит тутманикНевероятен вит тутманик
04 Окт.
1
Намазва се с мазнината и се поръсва с част от натрошеното сирене. Разточва се следващата част от тестото и се поставя върху първата. Следва намазване и поръсване със сирене....
Пухкав вит лучникПухкав вит лучник
26 Март
Маята и захарта разтварям в 1/2 ч.ч топла вода. В дълбока купа пресявам брашно, правя кладенче добавям разтворената мая, сол, останалата топла вода. Замесвам меко тесто за апетитния лучник, покривам с кърпа и оставям...
Коледен вит тиквеникКоледен вит тиквеник
16 Февр.
Обелете и нарежете тиквата, след това я настържете на едро ренде. Може и да я задушите в малко олио до омекване заедно с ванилията, канелата, олиото и захарта. Ако пък сте с по-чувствителен стомах, само я смесете с останалите...
Сочен вит тиквеникСочен вит тиквеник
06 Окт.
Направете сиропа за вкусния тиквеник като смесите водата и захарта. Сложете на котлона и затоплете до разтапяне. Обелете тиквата и я почистете. Настържете на ренде и оставете 15 мин. да си пусне сока. Изцедете и прехвърлете...
Вит картофен бюрекВит картофен бюрек
06 Март
Загрейте олиото и запържете в него картофените малки кубчета до златиста хрупкава коричка. Малко преди картофите да покафенеят, прибавете лука. Запържете ги, като не позволявате да прегорят. Прибавете вегета...
Хрупкав Вит СпаначникХрупкав Вит Спаначник
22 Ноем.
Отделно се натрошава сиренето. Взимат се 2 кори, полива се с малко олио, яйчената смес, поръсва се с натрошеното сирене и ситно нарязания спанак навсякъде. Навива се на руло, а то се прегъва на две....
Бърз вит тиквеникБърз вит тиквеник
23 Дек.
2
Правя тиквеника със сурова тиква. Първо я настъргвам на едро ренде. Крите са фини и ползвам по две кори като не ги мажа с олио за слепване. Върху две кори в късата страна слагам тиква на пътечка, после поръсвам с малко...
Вит ароматен тутманикВит ароматен тутманик
14 Август
Разбийте яйцето, добавете киселото мляко, натрошеното сирене и кашкавала. Разделете плънката на 3. Втасалото тесто разделете на 3 части....
Разкошен вит тутманикРазкошен вит тутманик
12 Февр.
Разбиваме яйцата и добавяме натрошеното сирене, оставаме единия жълтък за намазване. След като тестото е втасало, го разделяме на три еднакви топки....
Божествен вит тутманикБожествен вит тутманик
10 Март
Намажете разточената кора с маргарин и олио, поръсете с натрошено сирене и навийте на руло. Сложете готовото руло в намазнена тава. Така процедирайте и с втората топка....