Gotvach.bg»Статии»Сладкарство
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Сладкарство

Търсиш информация за Сладкарство? Разгледай последните ни публикации и статии за Сладкарство.
История на сладкарството у насИстория на сладкарството у нас
Историята на сладкарството у нас започва по време на османското присъствие. Тогава жените варели в домовете си всевъзможни желета и сладка....
Круфин - новата афера в сладкарствотоКруфин - новата афера в сладкарството
1
Последно време всички говорят за новата афера в сладкарството, наречена круфин....
Любимите десерти на французитеЛюбимите десерти на французите
И някак как иначе, при положение че френските десерти се смятат за едни от най-хубавите в историята на сладкарството....
Избрани португалски десертиИзбрани португалски десерти
1
Всъщност точно те допринеси много за разпространението на сладкарството в страната....
Сладкишите ви искат да ухаят точно такаСладкишите ви искат да ухаят точно така
В сладкарството се използват естествени и изкуствени аромати....
МарципанМарципан
Марципанът представлява световноизвестно сладкарско изделие, което е произведено от сурова марципанова маса и захар....
Нечувани шоколадови лакомства предлага изложение в КьолнНечувани шоколадови лакомства предлага изложение в Кьолн
Над 1500 изложители от 65 страни ще се представят на най-голямото сладкарско изложение в германския град от този понеделник до 4 февруари....
Как да декорираме коледните меденки?Как да декорираме коледните меденки?
Сладкарско мастило Първо покрийте коледните меденки с равномерен слой ледена глазура и ги оставете да стегнат. След това нарисувайте любимия си дизайн или мотив със сладкарско мастило. 3....
Лешников тахан – ползи и приложенияЛешников тахан – ползи и приложения
От години той се използва в сладкарството. Как се използва лешников тахан Лешниковият тахан придава фантастичен нуга вкус на всяко едно сладко изкушение – сладкиши, мъфини или бисквити....
Дефиле Дизайнерски торти в Интер Експо ЦентърДефиле Дизайнерски торти в Интер Експо Център
1
С богатият си опит като специалист по хлебарство и сладкарство, с много международни награди, организатор на състезания в областта на кулинарията и международен съдия от най-висок клас „А“, мнението на Гари Филбей ще бъде...
Знаете ли защо ядем торта на рождените си дни?Знаете ли защо ядем торта на рождените си дни?
През 18 век развитието на немското сладкарство и интересът към античните обичаи, както и цялостното развитие на технологиите, са предпоставките, довели до измислянето на тортите и до възникването на традицията отгоре им...
Създадоха нов вид шоколад! Вижте гоСъздадоха нов вид шоколад! Вижте го
Новото сладкарско произведение се отличава с рубинен цвят и носи наименованието Ruby. То е дело на фирмата Barry Callebaut, според която нов вид шоколад не е бил създаван от цели 87 години....
Маслото в десерта - уникално усещане за сладостМаслото в десерта - уникално усещане за сладост
Една от класиките в сладкарството обаче си остава тортата с маслен крем. Може да направите орехова торта с маслен крем. За крема ще са ви нужни 250 грама масло, 2 чаши захар и 2 жълтъка....
Готвенето с масло е гаранция за вкусно ястиеГотвенето с масло е гаранция за вкусно ястие
В сладкарството с прясно масло се приготвят най-различни кремове и тестени изделия....
Състезания и кулинарни битки в Интер Експо ЦентърСъстезания и кулинарни битки в Интер Експо Център
особена атмосфера ще създават два големи юбилейни празника – 20 години МЕСОМАНИЯ, която отбелязва събитието под мотото “20 ГОДИНИ СЪС СОБСТВЕНО ЛИЦЕ” и 20 години БУЛПЕК - единствената в България изложба за хлебопроизводство и сладкарство...