Gotvach.bg»Статии»Сладкарство
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
История на сладкарството у нас
Историята на сладкарството у нас започва по време на османското присъствие. Тогава жените варели в домовете си всевъзможни желета и сладка....
Круфин - новата афера в сладкарствотоПоследно време всички говорят за новата афера в сладкарството, наречена круфин....
1
Любимите десерти на французите
И някак как иначе, при положение че френските десерти се смятат за едни от най-хубавите в историята на сладкарството....
Избрани португалски десертиВсъщност точно те допринеси много за разпространението на сладкарството в страната....
1
Сладкишите ви искат да ухаят точно така
В сладкарството се използват естествени и изкуствени аромати....
Марципан
Марципанът представлява световноизвестно сладкарско изделие, което е произведено от сурова марципанова маса и захар....
Нечувани шоколадови лакомства предлага изложение в Кьолн
Над 1500 изложители от 65 страни ще се представят на най-голямото сладкарско изложение в германския град от този понеделник до 4 февруари....
Как да декорираме коледните меденки?
Сладкарско мастило
Първо покрийте коледните меденки с равномерен слой ледена глазура и ги оставете да стегнат. След това нарисувайте любимия си дизайн или мотив със сладкарско мастило.
3....
Лешников тахан – ползи и приложения
От години той се използва в сладкарството.
Как се използва лешников тахан
Лешниковият тахан придава фантастичен нуга вкус на всяко едно сладко изкушение – сладкиши, мъфини или бисквити....
Дефиле Дизайнерски торти в Интер Експо ЦентърС богатият си опит като специалист по хлебарство и сладкарство, с много международни награди, организатор на състезания в областта на кулинарията и международен съдия от най-висок клас „А“, мнението на Гари Филбей ще бъде...
1
Знаете ли защо ядем торта на рождените си дни?
През 18 век развитието на немското сладкарство и интересът към античните обичаи, както и цялостното развитие на технологиите, са предпоставките, довели до измислянето на тортите и до възникването на традицията отгоре им...
Създадоха нов вид шоколад! Вижте го
Новото сладкарско произведение се отличава с рубинен цвят и носи наименованието Ruby. То е дело на фирмата Barry Callebaut, според която нов вид шоколад не е бил създаван от цели 87 години....
Маслото в десерта - уникално усещане за сладост
Една от класиките в сладкарството обаче си остава тортата с маслен крем.
Може да направите орехова торта с маслен крем. За крема ще са ви нужни 250 грама масло, 2 чаши захар и 2 жълтъка....
Готвенето с масло е гаранция за вкусно ястие
В сладкарството с прясно масло се приготвят най-различни кремове и тестени изделия....
Състезания и кулинарни битки в Интер Експо Център
особена атмосфера ще създават два големи юбилейни празника – 20 години МЕСОМАНИЯ, която отбелязва събитието под мотото “20 ГОДИНИ СЪС СОБСТВЕНО ЛИЦЕ” и 20 години БУЛПЕК - единствената в България изложба за хлебопроизводство и сладкарство...