Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сладки с марципан и кафеСладки с марципан и кафе
17 Август
Готовите сладки оставете да изстинат. Разточете марципана до дебелина 3-5 мм и със същата форма изрежете звездички от него. Разтопете белия шоколад и намажете едната част на звездичките....
Шоколадови бисквити с марципан и конфитюрШоколадови бисквити с марципан и конфитюр
29 Юни
Шоколадовите бисквити с марципан и конфитюр са готови....
Бадемови бонбони с марципан и фурмиБадемови бонбони с марципан и фурми
01 Май
2
Бадемовите бонбони с марципан и фурми са много вкусни!...
Козуначена плитка с марципан и шамфъстъкКозуначена плитка с марципан и шамфъстък
21 Февр.
Първо се приготвя плънката - марципанът и бадемът се смилат. Конфитюрът се разбърква добре с ликьора и млякото. След това всички продукти се смесват и се разбъркват добре....
Сладки с марципанСладки с марципан
23 Март
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с марципана. Добавя се захарта, солта, 1 яйце и филираните бадеми. Разбърква се добре....
Шоколадова торта с марципан и шоколадова заливкаШоколадова торта с марципан и шоколадова заливка
13 Май
Бадемова паста/марципан не е проблем да се намери в магазинната мрежа, продава се на калъпчета по 200 г. Този сладкиш е между торта и кейк, не мога точно да го определя, но по-скоро е шоколадова торта....
Три неустоими сладки изкушения с марципанТри неустоими сладки изкушения с марципан
23 Август
Тук ще намерите три неустоими сладки изкушения с марципан. Ето ги и тях: Бисквитки с марципан Необходими продукти: 2 малки яйца, 120 г захар, 125 г масло, 100 г фин бадемов марципан, 1 ч.л....
МарципанМарципан
19 Септ.
Марципан в кулинарията Марципанът намира изключително широко приложение в сладкарството. Той се използва за украсата на различни торти, сладкиши и дребни сладки, а фигурките от марципан се приготвят в цял свят....
МарципанМарципан
17 Август
Оформете готовия марципан на продълговато руло и го увийте във фолио, за да се съхрани по-добре. Може да го съхранявате на стайна температура....
Домашен марципанДомашен марципан
20 Юни
В купа се смесват всички продукти и се месят, докато се получи гладко тесто, ако е необходимо се добавя още вода или пудра захар. Съхраняваме тестото на хладно, опаковано в стреч фолио. Може да се оцветява със сладкарски...
Бисквитки с марципанБисквитки с марципан
14 Април
Марципанът се смесва със захарта и се разбърква до образуване на хомогенна смес. Добавя се белтъкът и се разбърква. Тестото се разточва и се изрязват кръгове с диаметър 7-8 сантиметра....
Ягоди в марципанЯгоди в марципан
05 Август
От марципана се правят топчета, в тях се правят дупки и вътре се пъхва половинка или четвъртинка ягода, след което топчето се затваря. Оставят се за 1 час в хладилника....
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
В много страни от Европа се приготвят самостоятелни сладки фигурки от марципан. Те могат да са всевъзможни – малки животинчета, плодчета, красиви цветя и всякакви формички за украса на торти и сладкиши....
Сметанова торта с марципанСметанова торта с марципан
18 Дек.
Поставете в хладилника да престои една нощ и Сметанова торта с марципан....
Немски сладкиш с марципанНемски сладкиш с марципан
02 Ноем.
Кайсиевят пълнеж с марципан разстелете върху тестото....
Пълнени кайсии с марципанПълнени кайсии с марципан
27 Август
Загрейте фурната на 180 градуса. Сипете захарта, лимоновия сок и 300 мл вода в тенджерка и кипнете, като разбърквате, докато захарта се разтвори. Варете 5-10 минути. В купа смесете заедно бадемите, пудрата захар, маслото...
Щолен с бадемов марципанЩолен с бадемов марципан
13 Март
Разстиламе тестото леко, така че в средата поставяме предварително приготвения марципан оформен на фитил. Увиваме тестото около марципана и прехвърляме в тава, оставяме да втаса за 1 час....
История на марципанаИстория на марципана
12 Януари
Той служи за пълнеж на различни сладкиши, класически торти се покриват с бадемова паста, а някои рецепти за коледен щолен също съдържат марципан....
Смес от подправки за сладкиши и сладкиСмес от подправки за сладкиши и сладки
11 Април
Сместа от подправки за сладкиши е била известна преди десетилетия като сух парфюм. Можете сами да си направите смес, с която да превърнете домашните сладки и сладкиши в истинско изкушение за сетивата....
Оригинален Дрезденски щолен с марципанОригинален Дрезденски щолен с марципан
17 Септ.
Марципан се продава в магазинната мрежа и се ползва този, който е за разточване....
Немски ябълков пай с марципанНемски ябълков пай с марципан
09 Януари
Насладете се на този вълшебно вкусен немски ябълков пай с марципан!...
Коледен фруктов кейк с марципанКоледен фруктов кейк с марципан
18 Дек.
Изчакайте готовият кейк да се охлади във формата за 10 минути, след което го обърнете върху решетка, за да се изстине напълно коледния фруктов кейк с марципан....
Кейк с бадемов марципан БатенбергКейк с бадемов марципан Батенберг
31 Януари
5
Внимателно преместваме кейка, поставяйки го върху разточения марципан. Започваме внимателно да обвиваме кейка, като при завъртането излишният марципан отстрани изрязваме с нож....
Торта с домашен марципан ВарнаТорта с домашен марципан Варна
09 Март
6
Между всеки блат върху крема сложете цели вишни от сладко. За да направите захарно тесто, тъй наречения марципан Варна, сложете тенджерка на огъня със 150 мл. вода да загрее....
Френски бонбони с марципан (Calissons)Френски бонбони с марципан (Calissons)
17 Август
Смелете в кухненски робот захаросания пъпеш, портокаловите кори (може да ги замените с 1 с. л. сладко от портокалови корички или 1 с. л. настъргана кора от портокал) с водата от портокалов цвят и добавете парченца марципан...