Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Във Венецуела – сладолед с риба тонНай-много в света се купува сметанов сладолед, а на второ място след него се нарежда шоколадовият сладолед. Плодовите сладоледи са едва на трета позиция.
Най-популярният вкус на сладолед е ваниловият....
15 Юни
Направете сладолед самиАко харесвате експериментите, пригответе сладолед с уасаби. Този сладолед може да се съхранява във фризера един месец....
15 Юни
Пребори стреса – със сладолед!Освен любимо сладко изкушение обаче сладоледът е и ефективно лекарство! И това е доказан медицински факт....
03 Юли
Художник рисува със сладоледЗа разлика от повечето хора, които предпочитат сладоледът да бъде замразен, Тома го използва напълно размразен.
Той рисува картини с десерта, вместо да използва каквато и да е боя....
14 Ноем.
Риба ТонМакар рибата тон да е по-често използвана консервирана, тя не може да се сравни с невероятната твърда, наситена и месеста текстура и вкус на прясната риба тон. И консервираната, и прясната риба могат да бъдат намерени целогодишно...
25 Февр.
1
Риба ТрескаТреската е една от най-масово употребяваните риби в почти цял свят. Ако не се консумира прясна или размразена, от нея се произвеждат много рибни продукти. Освен, че е вкусна и податлива на широка кулинарна обработка, треската...
21 Февр.
1
Риба ПлатикаПлатиката е риба от семейство Шаранови, която се намира и в нашите водни басейни и е обичаен обект на спортния риболов. Това не е едра риба, тъй като стига от 30 до 55 сантиметра дължина, а теглото на екземплярите се движи...
07 Септ.
Риба ФагриМорето ни поднася в дар невероятно разнообразие от вкусна и полезна храна. Най-голям дял от нея се пада на рибите. Сред тях има една, която носи цвета на страстта и вкус, който съблазнява. Това е рибата фагри. Тя е една...
06 Април
Риба МойваСъвременните представи за здравословно балансирано хранене са невъзможни без присъствието на морски дарове, към които принадлежат и някои видове дребна риба като мойвата. Самото название е с много древни корени, които ни...
26 Юли
Риба мечРиба меч /Xiphias gladius/ представлява хищна риба от разред Бодлоперки /Perciformes/, която е особено популярно заради специфичния си външен вид. Риба меч притежава доста издължена горна челюст, която напомня меч. Точно...
16 Юни
Сладолед МокачиноРазбиваме сметаната на гъст крем. Разтваряме кафето във водата и го прибавяме към сметаната.
Сипваме и какаото и кондензираните мляко и разбъркваме с лъжица сместа, като бъркането трябва да е по-бавно.
Настъргваме...
05 Юли
Боровинков сладоледПреди сервиране изваждаме сладоледа да се отпусне съвсем леко и го поставяме, още замразен, в блендер и го пасираме до получаване на гладка ледена консистенция.
Сервираме веднага....
04 Юли
Здравословен сладоледПърво белим бананите, режем ги на кръгчета, слагаме в кутия и ги прибираме във фризера. Така подготвяме и ягодите.
След като са замразени ги вадим от фризера, поставяме бананите в блендер и блендираме до готовност. После...
06 Април
Турски сладоледПрибираме млечния сладолед отново във фризера.
Повтаряме това 3-4 пъти на половин час.
Чак тогава прехвърляме турския сладолед в друг съд с плътно затварящ се капак и отново слагаме във фризера за 5 часа....
14 Септ.
Ванилов сладоледСметаната или млякото или 50 на 50 от двете се варят с ванилията.
Жълтъците и яйцето се разбиват със захар на вкус до гладък и пухкав крем.
След като млякото изстине, разредете жълтъците с него при непрекъснато разбиване...
06 Септ.
1
Сладолед сорбеИзсипете в блендер всички продукти и ги пасирайте до еднородност. Ако е необходимо подсладете.
Излейте сместа в съд, подходящ за фризер, покрийте го с капак и го приберете във фризера поне за 3 часа.
Трябва да се...
14 Май
Сладолед фламбеВъв всяка фуния се слагат по две топки сладолед. Ликьорът се излива в тиган и се запалва. След като огънят изгасне, сладоледът се залива с ликьора....
13 Май
Трицветен сладоледСметаната се разбива и се разделя на 3 порции.
Към едната се прибавят 20 гр. пудра захар и какаото, към втората — 10 гр. пудра захар и плодовият нектар, към третата — бадемите и ванилията.
Всеки пласт се оставя да...
20 Май
1
Мока сладоледМляко се кипва със захарта и се сгъстява с размитото брашно.
Жълтъците се разбиват на пяна и постепенно се прибавя прецеденото кафе.
Смесва се с млякото.
Готовата смес се оставя да замръзне....
20 Май
Къпинов сладоледПоставяме купата с къпиновия сладолед във фризера за още два часа.
Това правим 3-4 пъти.
След около 6-8 часа може да се сервира къпинов сладолед.
Добър апетит!...
23 Юли
Сладолед ТирамисуОставете купичките със сладоледа във фризера за няколко часа.
Сладоледът Тирамису е готов....
10 Юли
1
Кето сладоледПреди сервиране оставете сладоледа на стайна температура за 5 минути и извадете внимателно от индивидуалните формички или загребете с подходяща лъжица от кутията с домашен сладолед.
Дано ви хареса този кето сладолед....
10 Юли
1
Протеинов сладоледСлед това изваждате вече готовия сладолед и декорирате с продукти по желание....
30 Юни
1