Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ОризЗърната му не се слепват при готвене.
Жасминов ориз – той е малко по-тънък от басмати ориза и се отглежда в Тайланд. Той е дългозърнест ориз и зърната му се слепват при готвене....
05 Март
Правилно варене на оризОризът се използва в кухнята на много народи. В повечето случаи оризът се вари. За да сварите правилно ориза, са ви необходими една част ориз и две части вода, сол и тенджера с плътно затварящ се капак.
Съществуват много...
16 Септ.
16
Ориз БалдоБалдо е сорт италиански ориз, въведен през 1977 г. Днес той е добре познат и много ценен ориз. Неговият изобретател, д-р Антонио Тинарели, създава този нов сорт след години на изследвания, проведени от 1952 до 1977 г....
04 Април
Ориз БасматиОризът Басмати е разновидност на дългозърнест ориз с тънки зърна и с характерен и много ароматен вкус, подходящ за приготвяне на различни екзотични национални ястия. Можем да намерим както бял ориз Басмати, така и пълнозърнест...
24 Февр.
Ориз БомбаОриз бомба изобщо не се разкашква, но леко слепва, без кремообразната консистенция, която ни е добре позната от други сортове. При консумация се усеща всяко зрънце поотделно....
12 Дек.
Кръглозърнест ОризОризът заема водещо място сред различни зърнени храни в света. Днес съществуват около 1500 различни сорта на този продукт, като не просто без причина той е много обичан и консумиран. Оризът е и много хранителен - богат...
29 Юли
1
Ориз КарнаролиПри някои сортове зърната се слепват и придават определена форма на ястието. При други текстурата е кремообразна и така оризът приема ароматите и вкусовете на другите съставки на ястието....
13 Юли
Видове оризСреднозърнестият ориз е с дължина около 5-6 милиметра, след сваряване остава разделен, но след като изстине се слепва.
Дългозърнестият ориз е с дължина не по-малко от 6 милиметра и не се слепва след сваряване....
09 Януари
1
Ориз АрбориоНай-важното за ориза е, че той е базова храна за повече от половината население на Земята. Този впечатляващ факт прави тази култура една от основните в кулинарията. Култивирането му е много ранна практика, още през 3500 година...
20 Септ.
Черен оризЧерен ориз /Black rice/ представлява зърнена култура, която е опитомена в Азия. По тази причина се използва широко в кулинарията на много страни като Китай, Япония и Корея. Наричан е още и пурпурен ориз, заради нюанса, който...
14 Март
Кафяв ОризКафявият ориз, който мнозина наричат диамантът сред зърнените храни и хляб за всеки, е изключително полезен продукт, чиито хранителни и вкусови качества събират редица почитатели из целия свят. Интересен факт е, че всички...
13 Май
1
Пълнозърнест оризОризът е познат като храна на човека отпреди 6 хиляди години. Първоначално е диворастящ вид, а по-късно е култивиран. Днес хората го отглеждат по цял свят, а сортовете му са многобройни.
Началото на всички видове ориз...
04 Май
Инстантен ОризГолямото разнообразие от видове ориз може да ви се струва наистина огромно - бял ориз, кафяв ориз, бланширан ориз, ориз Басмати, жасминов ориз и т.н. Това, което вероятно не знаете обаче, е че в търговската ни мрежа...
21 Януари
Глутинов ОризСпособността му да се слепва се дължи на факта, че той съдържа съвсем малко количество амилаза – едва около 1%....
14 Юни
Среднозърнест ОризЗаради скорбялата той се слепва след сваряване, но не се разварява при правилно приготвяне.
Какво можем да приготвим със среднозърнест ориз?...
29 Май
Дългозърнест ОризАко забележите, че в процеса на готвенето оризът започва да се слепва, тогава трябва да добавите 1 чаша гореща вода и краве или растително масло.
5....
15 Май
Жасминов ОризСготвеният жасминов ориз е мек и много бял, не се слепва много. Комбинира се добре със зеленчуци, месо, морски дарове....
28 Септ.
Средиземноморски ориз на тиганОстаналите миди с черупките подредете върху ориза на тиган заедно с лимона, нарязан на четвъртинки. Сервирайте на момента.
Добър апетит!...
26 Дек.
Селски ориз на фурнаПо желание може да гарнирате ориза на фурна с магданоз. Да ви е сладко!...
13 Дек.
Жълт Ориз на ФурнаДоливат се три чаени чаши вода и се слага във фурната да се пече оризът на 200 градуса до готовност.
Жълтият Ориз на Фурна е готов....
18 Юли
Постен ориз на котлонЯстието се оставя на котлона, докато оризът съвсем омекне. Периодично се разбърква, за да не загори....
08 Окт.
Бланширан Ориз на ФурнаДолейте около 2 ч.ч. топла вода и запечете ориза на фурна до готовност.
Бланшираният Ориз на Фурна е много вкусен....
14 Окт.
Постен ориз на фурнаДолейте 4-5 ч.ч. вода и сложете да се пече на умерено загрята фурна, докато оризът абсорбира течността.
Оризът на фурна е много вкусен. Постният ориз на фурна се поднася топъл....
13 Януари
5
Карамелен ориз на фурнаВключвам фурната на 200 градуса, да загрее.
Разбивам яйцата със захарта, добавям млякото, ванилията, настърганата портокалова кора и маслото. Добавям изцедения ориз и разбърквам добре....
13 Ноем.