Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

ОризОриз
05 Март
Зърната му не се слепват при готвене. Жасминов ориз – той е малко по-тънък от басмати ориза и се отглежда в Тайланд. Той е дългозърнест ориз и зърната му се слепват при готвене....
Правилно варене на оризПравилно варене на ориз
16 Септ.
16
Оризът се използва в кухнята на много народи. В повечето случаи оризът се вари. За да сварите правилно ориза, са ви необходими една част ориз и две части вода, сол и тенджера с плътно затварящ се капак. Съществуват много...
Ориз БалдоОриз Балдо
04 Април
Балдо е сорт италиански ориз, въведен през 1977 г. Днес той е добре познат и много ценен ориз. Неговият изобретател, д-р Антонио Тинарели, създава този нов сорт след години на изследвания, проведени от 1952 до 1977 г....
Ориз БасматиОриз Басмати
24 Февр.
Оризът Басмати е разновидност на дългозърнест ориз с тънки зърна и с характерен и много ароматен вкус, подходящ за приготвяне на различни екзотични национални ястия. Можем да намерим както бял ориз Басмати, така и пълнозърнест...
Ориз БомбаОриз Бомба
12 Дек.
Ориз бомба изобщо не се разкашква, но леко слепва, без кремообразната консистенция, която ни е добре позната от други сортове. При консумация се усеща всяко зрънце поотделно....
Кръглозърнест ОризКръглозърнест Ориз
29 Юли
1
Оризът заема водещо място сред различни зърнени храни в света. Днес съществуват около 1500 различни сорта на този продукт, като не просто без причина той е много обичан и консумиран. Оризът е и много хранителен - богат...
Ориз КарнаролиОриз Карнароли
13 Юли
При някои сортове зърната се слепват и придават определена форма на ястието. При други текстурата е кремообразна и така оризът приема ароматите и вкусовете на другите съставки на ястието....
Видове оризВидове ориз
09 Януари
1
Среднозърнестият ориз е с дължина около 5-6 милиметра, след сваряване остава разделен, но след като изстине се слепва. Дългозърнестият ориз е с дължина не по-малко от 6 милиметра и не се слепва след сваряване....
Ориз АрбориоОриз Арборио
20 Септ.
Най-важното за ориза е, че той е базова храна за повече от половината население на Земята. Този впечатляващ факт прави тази култура една от основните в кулинарията. Култивирането му е много ранна практика, още през 3500 година...
Черен оризЧерен ориз
14 Март
Черен ориз /Black rice/ представлява зърнена култура, която е опитомена в Азия. По тази причина се използва широко в кулинарията на много страни като Китай, Япония и Корея. Наричан е още и пурпурен ориз, заради нюанса, който...
Кафяв ОризКафяв Ориз
13 Май
1
Кафявият ориз, който мнозина наричат диамантът сред зърнените храни и хляб за всеки, е изключително полезен продукт, чиито хранителни и вкусови качества събират редица почитатели из целия свят. Интересен факт е, че всички...
Пълнозърнест оризПълнозърнест ориз
04 Май
Оризът е познат като храна на човека отпреди 6 хиляди години. Първоначално е диворастящ вид, а по-късно е култивиран. Днес хората го отглеждат по цял свят, а сортовете му са многобройни. Началото на всички видове ориз...
Инстантен ОризИнстантен Ориз
21 Януари
Голямото разнообразие от видове ориз може да ви се струва наистина огромно - бял ориз, кафяв ориз, бланширан ориз, ориз Басмати, жасминов ориз и т.н. Това, което вероятно не знаете обаче, е че в търговската ни мрежа...
Глутинов ОризГлутинов Ориз
14 Юни
Способността му да се слепва се дължи на факта, че той съдържа съвсем малко количество амилаза – едва около 1%....
Среднозърнест ОризСреднозърнест Ориз
29 Май
Заради скорбялата той се слепва след сваряване, но не се разварява при правилно приготвяне. Какво можем да приготвим със среднозърнест ориз?...
Дългозърнест ОризДългозърнест Ориз
15 Май
Ако забележите, че в процеса на готвенето оризът започва да се слепва, тогава трябва да добавите 1 чаша гореща вода и краве или растително масло. 5....
Жасминов ОризЖасминов Ориз
28 Септ.
Сготвеният жасминов ориз е мек и много бял, не се слепва много. Комбинира се добре със зеленчуци, месо, морски дарове....
Средиземноморски ориз на тиганСредиземноморски ориз на тиган
26 Дек.
Останалите миди с черупките подредете върху ориза на тиган заедно с лимона, нарязан на четвъртинки. Сервирайте на момента. Добър апетит!...
Селски ориз на фурнаСелски ориз на фурна
13 Дек.
По желание може да гарнирате ориза на фурна с магданоз. Да ви е сладко!...
Жълт Ориз на ФурнаЖълт Ориз на Фурна
18 Юли
Доливат се три чаени чаши вода и се слага във фурната да се пече оризът на 200 градуса до готовност. Жълтият Ориз на Фурна е готов....
Испански ориз на фурнаИспански ориз на фурна
11 Юли
Испанският ориз на фурна е готов....
Постен ориз на котлонПостен ориз на котлон
08 Окт.
Ястието се оставя на котлона, докато оризът съвсем омекне. Периодично се разбърква, за да не загори....
Бланширан Ориз на ФурнаБланширан Ориз на Фурна
14 Окт.
Долейте около 2 ч.ч. топла вода и запечете ориза на фурна до готовност. Бланшираният Ориз на Фурна е много вкусен....
Постен ориз на фурнаПостен ориз на фурна
13 Януари
5
Долейте 4-5 ч.ч. вода и сложете да се пече на умерено загрята фурна, докато оризът абсорбира течността. Оризът на фурна е много вкусен. Постният ориз на фурна се поднася топъл....
Карамелен ориз на фурнаКарамелен ориз на фурна
13 Ноем.
Включвам фурната на 200 градуса, да загрее. Разбивам яйцата със захарта, добавям млякото, ванилията, настърганата портокалова кора и маслото. Добавям изцедения ориз и разбърквам добре....