Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос ТабаскоСрокът на годност на сос табаско е 5 години.
Сос табаско в кулинарията
Несъмнено сос табаско е най-известният лют сос, който кулинарният свят някога е познавал....
19 Юли
Сос ТабаскоПолзвайте сос Табаско като добавка към супи от морски продукти, сосове, салати, майонези, предястия и т.н....
26 Ноем.
2
Сос ТабаскоПолзвайте сос Табаско като добавка към супи от морски продукти, сосове, салати, майонези, предястия и т.н....
26 Ноем.
2
Бобена паста със сос ТабаскоБобът, сосът, изварата и обезкостените маслини се пасират до получаването на хомогенна смес.
Пастата може да се поднесете като разядка преди основното ястие, но може и да я намажете на крекери и да поднесете като коктейлни...
25 Февр.
Люти чушки ТабаскоНазвание на лютите чушки Табаско
Чушките са кръстени на мексиканския щат Табаско....
30 Март
Брънч рататуй с табаско на тиганПрибавя се пресован чесън и 2 пълни ч.л. табаско, ако не е достатъчно пикантно се прибавя още 1 ч.л. Този рататуй задължително трябва да е силно пиканто лют....
22 Ноем.
Соев СосПопулярен в тамошната кулинария, през последните десетилетия соевият сос доби широка популярност и у нас. Историята на соевият сос започва в Китай преди хилядолетия....
15 Май
1
Сос УорчестърЕдин от най-разпознаваемите сосове в световен мащаб заема важно място в кулинарията и е ценна съставка на редица ястия....
20 Април
2
Медът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
25 Януари
Ванилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
26 Дек.
Основни есенции в кулинариятаВ многото стилове на готвене, които съществуват по света, почти няма такива, които да не зависят от различните видове растителни мазнини и оцет, ароматизирани с местни подправки. Основни познания кои аромати с какви видове...
25 Юли
1
Непознатата филипендула в кулинариятаФилипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
13 Март
Често използвани термини в кулинариятаЗнам, че повечето от нас знаем какво означават всички термини, които ще поясня тук, но има и други, които не разбират някои термини, написани в нашите рецепти. Тази статия е адресирана именно към начинаещите готвачи....
26 Септ.
4
Приложението на каперси в кулинариятаВ кулинарията като подправка каперсите се добавят в супи, рибни салати и месни ястия, сосове за паста, салата Цезар, патладжани на скара, ястия със сьомга, капоната и много други приложения....
15 Юни
Какво са спредовете в кулинариятаСпред е сравнително ново понятие в кулинарията. Идва от английски, където spread означава намазана паста. Това дава доста добра представа за същността на продукта....
05 Септ.
Митове в кулинарията, които рухнаха!Когато готвим, всички ние често използваме кулинарни съвети и умения, предадени ни от нашите баби и майки, както и приемаме за закон това, което чуваме или виждаме в кулинарни предавания.
Да, много от нещата, научени...
12 Септ.
Три варианта за сос винегретПочти всеки е чувал думата винегрет, но не знае какво точно означава тя. Нахлула е в българския кулинарен речник от френския и представлява вид сос на основата на оцет, растителна мазнина и други добавки.
Използва...
19 Януари
Соевият сос е мощен антиоксидантСоевият сос и най-вече тъмният соев сос, който е много популярен в страните на Източна и Югоизточна Азия, е способен да окаже по-ефективно противодействие на човешките клетки от червеното вино и витамин С.
Твърдението...
10 Юли
Неустоими идеи със сос ПестоВ случай че сте имали възможността да отскочите до Италия, то няма как да сте пропуснали да вкусите и местната кухня, която далеч не се състои само от пица и паста.
Също така няма как да не ви е направило впечатление...
07 Дек.
Сос Гарум - деликатес от скумрияСосовете, приготвени от рибни вътрешности, отличаващи се с особена гъстота, са предпочитани от готвачите заради своя аромат и хранителна стойност. Това налага на пазара да присъстват пастет от скариди и сос от аншоа...
11 Дек.
Доматеният сос гарантира здраво сърцеИспански учени установиха, че доматеният сос може да ни предпази от сърдечен удар и инсулт благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти.
Проучванията на учените от университета в Барселона са показали, че...
21 Ноем.
Как се прави лимонов сосЛимоновият сос е много свеж и лек, напълно подходящ за приготвено на скара месо или рибно филе.
Предлагаме ви три начина, по които можете да си приготвите този вкусен сос.
Лимонов сос Вариант 1
Необходими продукти...
05 Април
Шафранът - злато за кулинарията и медицинатаШафранът представлява цветовете на лилавия минзухар. Те цъфтят веднъж годишно, при това само за няколко дни. Освен по това, шафрановите минзухари се различават от познатия ни минзухар и по скритите три близалца, които се...
02 Дек.
Приложение на натриев бензоат в кулинариятаДокато такъв обаче бъде намерен, е добре да сте наясно какво представлява натриевият бензоат и какво приложение намира в кулинарията....
24 Януари
1
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаТази тропическа течност е изпълнена с множество полезни свойства. Само в ½ литър се съдържат 58 милиграма калций, 48 милиграма фософор, 60 милиграма магнезий и 600 калий. Целият този здравословен микс само с 48...
23 Ноем.
2