Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Стандарт Стара планина се променя заради изисквания на ЕССтандарт Стара планина се променя заради изисквания на ЕС
07 Ноем.
Нови изисквания от Европейския съюз ще наложат промени върху етикетите на месните продукти по стандарт Стара планина, съобщи Светла Чамова от Българската асоциация на месопреработвателите....
Съкровището на Стара планинаСъкровището на Стара планина
03 Март
4
Стара планина крие много съкровища, които са заровени от хайдути и турци и все още очакват да бъдат намерени. Те са били заровени по време на османското робство....
Пържола Българска планинаПържола Българска планина
03 Март
5
Печем до готовност, след това ги задушаваме, за да станат сочни и вкусни....
Стара сръбска разядкаСтара сръбска разядка
18 Септ.
2
В голяма купа намачкваме патладжаните и чушките, така че да станат на пюре. Прибавяме солта и черния пипер на вкус и добавяме към тях накълцания на ситно чесън, сока от лимона и зехтина. Разбъркваме добре....
Фъч по стара рецептаФъч по стара рецепта
28 Януари
2
Всички компоненти за блата се смесват и се изсипват на тънък пласт (до 7 мм) в намазана с олио и поръсена с брашно правоъгълна тава, която се слага в силно сгорещена фурна. След малко, когато блатът се понадигне, фурната...
Козунак по стара рецептаКозунак по стара рецепта
15 Април
10
Отсейте брашното в съда, в който ще месите козунаците. Направете кладенче в средата. Оставете брашното на стайна температура. Размийте маята с 3/4 чаша топло мляко. Прибавете 1 лъжичка захар и толкова брашно, за да се...
Десерт от стара франзелаДесерт от стара франзела
20 Юни
Измиваме стафидите, отцеждаме и ги накисваме в рома. Нарязваме хляба на малки парчета и го накисваме в съд с млякото, захарта и канелата. Щом набъбнат прибавяме стафидите и разбитите яйца. Разбъркваме и сипваме в тавичка...
Бъркани козунаци - стара рецептаБъркани козунаци - стара рецепта
07 Април
Маята се разбърква с малко хладко мляко, 1 яйце, малко брашно и 2 лъжици от захарта.Тази смес се оставя да втаса. Брашното се пресява и върху него се излива втасалата смес. Към млякото се добавят разбитите яйца, захарта...
Свинско по стара рецептаСвинско по стара рецепта
01 Май
Свинското по стара рецепта е готово....
Кашкавалки по стара рецептаКашкавалки по стара рецепта
25 Април
2
Кашкавалките по стара рецепта са готови....
Бухти по стара рецептаБухти по стара рецепта
28 Януари
Разбиваме содата в млякото. Пресяваме брашното и правим по средата кладенче, където изсипваме шупналото млякото, яйцата и солта. Разбъркваме с вилица, сместа трябва да е такава, че да не е много рядка или много гъста...
Кьопоолу по стара рецептаКьопоолу по стара рецепта
23 Септ.
1
Затворете плътно и стерилизирате кьопоолу по стара рецепта за 20 минути след завиране на водата....
Бисквитена торта Стара традицияБисквитена торта Стара традиция
22 Март
2
Украсяваме бисквитена торта Стара традиция със счукани орехи. Приятен апетит с най-старата нашенска бисквитена торта!...
Баница от стара питкаБаница от стара питка
17 Март
Тази баница от стара питка може да се приготви и със стар хляб или сухар....
Стара рецепта за кошничкиСтара рецепта за кошнички
28 Юли
Извадете кравето малко и го нарежете в купа на малки парчета. Оставете го на стайна температура за около час да омекне. Добавете останалите продукти за тесто и замесете меко тесто. Завийте в стреч фолио и оставете...
Стара рецепта за ХлябСтара рецепта за Хляб
24 Януари
Маята се натрошава в хладка вода с щипка захар и брашно. Оставя се на топло да "шупне" за около 10 мин. Готовата мая прибавяме към предварително пресятото брашно, в което се добавят: солта, захарта, разтопеното масло и...
Лютеница по стара рецептаЛютеница по стара рецепта
05 Септ.
3
., бяхме спрели да правим всякакви зимнини, но тази година с майка ми и баща ми отворихме стария тефтер и направихме лютеницата. Беше малък празник... 1....
Кьопоолу по стара рецептаКьопоолу по стара рецепта
06 Април
Добавете оцет и магданоз и поднесете кьопоолуто по стара рецепта за вечеря....
Толумбички по стара рецептаТолумбички по стара рецепта
31 Дек.
Толумбичките по стара рецепта са готови....
Стара рецепта за пастърмаСтара рецепта за пастърма
22 Септ.
Оставете го за една седмица или проверявайте до пълното изсушаване пастърмата по стара рецепта....
Лютеница по стандарт от септемвриЛютеница по стандарт от септември
12 Май
Очакванията са лютеницата по Българския държавен стандарт да има оскъпяване с не повече от 50 стотинки. Все пак е необходимо да се отбележи, че този стандарт няма да бъде задължителен, а препоръчителен....
Въвеждат стандарт за турската баклаваВъвеждат стандарт за турската баклава
21 Февр.
Турският институт по стандартизация – TSE, с готовност прие предложението за въвеждане на стандарт при баклавата....
Месните изделия по стандарт поскъпнахаМесните изделия по стандарт поскъпнаха
23 Април
От Държавната комисия по стоковите борси и тържищата съобщиха, че месните изделия по стандарт Стара планина са поскъпнали през последната година....
Козунак по стара руска рецептаКозунак по стара руска рецепта
12 Април
Жълтъците се разбиват до бяло, добавя се топлото мляко с предварително разтворената в него мая. Добавя се брашното, захарта и всичко се разбърква. Оставя се 1 час да се надигне на топло. Добавя се разтопеното, но...
Имамбалдъ по стара турска рецептаИмамбалдъ по стара турска рецепта
16 Юли
Имамбалдъ по стара турска рецепта може да поднесете с турски хляб....