Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свински суджук с чесънСвинските суджуци с чесън оставяме на проветриво място докато изсъхнат....
11 Дек.
Суджук по селскиСуджукът по селски трябва да е готов след 24 до 48 дни.
Ако не е добре изсушен, може да се консумира печен на скара....
29 Март
8
Суджук на фурнаПоставяме суджука в съд и изсипваме бирата, държим, докато кипне.
Изваждаме го и нарязваме на парчета....
03 Април
Суджук от дивечОтделяйте отделните суджуци чрез усукване на червото. Сложете ги върху кухненския плот и ги притиснете с нещо тежко.
Трябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място....
06 Март
5
Класически домашен суджук с кимионОставяме суджука на сухо и проветриво място да съхнат.
През 3-4 дни се разточват, за да станат плоски.
Класическият домашен суджук с кимион е готов....
28 Дек.
1
Спагети със суджук и зеленчуциСпагети със суджук и зеленчуци - непретенциозни, но много вкусни....
03 Юли
Домашен суджук с пушен пиперТази рецепта за домашен суджук с аромат на пушен пипер е едно страхотно мезе за вино и ракия....
03 Февр.
Суджук с боб в гювечеПодреждаме суджука ветрилообразно.
Слагаме в студена фурна на 200 градуса за един час.
Поднасяме гювечето топло с люта чушка или маринован чесън....
29 Февр.
6
Свински суджук с прясно зелеМесото се реже на малки парчета и се смила с месомелачка. Зелето се разрязва на шест части и се вари в подсолена вода, докато омекне. След като се свари, се оцежда хубаво. Отстранява се кочана и най-горните твърди листа....
05 Дек.
Домашен суджук с овче месоТака си пълним и останалите парчета домашен суджук.
Окачваме суджуците и оставяме да съхнат на сухо, студено и проветриво, подобно на другите сушени меса.
Домашен суджук с овче месо сервираме с домашно вино....
24 Дек.
Картофи със суджук в гърнеСуджука също нарежете едро и го добавете в гърнето. Посолете всичко и поръсете с черен и червен пипер.
Залейте всичко с винено-доматената смес.
Сложете да се пече с капака на 250 градуса около 1 час....
16 Март
Суджук от конско месоСлед това ги закачете да съхнат отново за 6 денонощия, а след това опушете конските суджуци при температура от 20 градуса в продължение на 5 денонощия....
07 Януари
2
Суджук от магарешко месоКогато се прави суджук от магарешко месо, то трябва да има и част сланина, тъй като самото месо е много сухо.
Сланината, която трябва да сложим към месото, е 300-400 грама на килограм магарешко....
06 Март
Печен суджук на фурнаСуровите суджуци се освобождават от канапа /в случай че има такъв/.
Слагат се в съвсем оскъдно намазнена тава и се напръскват леко с вода....
26 Окт.
Печен суджук на гребенПресните подкови със суджук внимателно разточваме с точилката без натискаме прекалено, за да не се скъса обвивката.
След това с остър нож нарязваме през около два сантиметра, без да се реже напълно....
23 Ноем.
Ловджийски суджук от КлисураМесото се смила или се скълцва ситно със сатър. Добавят се сол, счукан черен пипер, захарта, селитрата.
Сместа се омесва добре и се разстила на пласт, дебел 10 см. Оставя се да престои на хладно място 10-12 часа....
07 Март
Телешки суджук с кимион и чубрицаТелешкият суджук с кимион и чубрица е много добро мезе, опитайте....
16 Дек.
Празена яхния със суджук в мултикукърКогато свърши времето за готвене, сервираме празената яхния със суджук в мултикукър, докато е още топло ястието....
28 Ноем.
Кисело зеле със суджук в гювечСледва отново ред зеле и лук, черен и червен пипер, струйка две олио, отгоре нареждаме суджука. Наливаме около 300 мл вода....
28 Януари
Гювечета с домашен суджук и зеленчуциЧушките, гъбите, суджукът и киселите краставички са на колелца.
Най-отдолу нареждаме по 4-5 парчета от суджука във всяко едно от гювечетата....
17 Февр.
Домашен суджук с телешко и свинскоСлед това поднасяме готовия домашен суджук с телешко и свинско в компанията на червено вино....
21 Януари
Домашен суджук от свинска плешкаГотовите суджуци нареждаме на прът.
Оставяме да се сушат на проветливо и защитено място домашен суджук от свинска плешка....
16 Дек.
8