Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при готвене със сусамово олиоЗа сусамовото олио е известно, че точката му на горене е 175-210 градуса. Знае се и че има светло и тъмно сусамово масло....
29 Дек.
Сусамово хлебче в хлебопекарнаПърво затоплете водата, ако е доста студена.
На домакинско кантарче измерете водата и брашното, за да се получи този прекрасен хляб.
Сипете първо водата, но преди това е хубаво да се намажете бъркалките с олио. Добавете...
24 Февр.
Сусамово семе с гъбиСервират се гарнирани с печено сусамово семе и ситно нарязания зелен лук.
Биреното мезе се поръсва и с магданоз.
Сусамовото семе с гъби е готово....
25 Дек.
Сусамово МаслоВреди от сусамово масло
Както всеки полезен продукт, така и сусамовото масло може да окаже и своите негативи....
18 Окт.
Сусамово СемеСусамовото семе в кулинарията
Сусамовото семе е основна съставка на тахинито (пастата от сусамово семе) и на прекрасния арабски сладкиш - халвата. Сусамът е достъпен целогодишно....
13 Май
12
Чесново олиоЧесънът се почиства докато останат голи скилидки. Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник.
Предимства: винаги имате подръка изчистен...
11 Февр.
Медени крилца със сусамово семеКрилцата се смесват със сусамовото олио и подправките и се оставят за 15 минути.
Приготвя се тестото и се нагрява мазнина в уока. Всяко крилце се потапя в царевичното нишесте и се изтупва от излишното....
29 Окт.
3
Медени крилца със сусамово семеКрилцата се смесват със сусамовото олио и подправките и се оставят за 15 минути.
Приготвя се тестото и се нагрява мазнина в уока. Всяко крилце се потапя в царевичното нишесте и се изтупва от излишното....
29 Окт.
3
ОлиоВторият вид е тъмно сусамово олио, получено чрез пресоване на печени семена. Има много интензивен вкус, затова само няколко капки от него са достатъчни....
17 Юни
Паста Алио олиоЧесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина.
След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица.
Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
18 Април
5
Козунак с олиоЗатопляме малко млякото, но не трябва да е горещо. Сипваме го в дълбока купа и в него начупваме маята и разбъркваме до нейното разтваряне. Добавяме 2 с.л. захар и 4 с.л. брашно, смесваме и оставяме да шупне за 15 минути....
03 Април
3
Баница без олиоВ купа разбъркваме прясното мляко, бакпулвера и яйцата. В друг съд (чинийка става) намачкваме сиренето.
Вадим купата, в която ще се пече баницата.
Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме...
07 Март
Патладжани в олиоОбелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.
След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните.
След като...
24 Септ.
Баница с олиоВ купа изсипваме част от брашното, счупваме 4 яйца, добавяме оцета, захарта, солта, олиото, маята, разбита с водата и бъркаме с лъжица.
След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата...
16 Март
Алио е олиоЗагрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки.
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
06 Март
Тиквички с гъби и сусамово маслоТиквичките с гъби и сусамово масло може да хапнете така самостоятелно, но яз съм го правила и като гарнитура към пилешко.
Бон Апети!...
10 Юни
Сусамово мляко с фурми и ванилияСусамовото семе се накисва за 6-8 часа, като се залее със студена вода, колкото да го покрие напълно. Така то се превръща в хидратираща храна с наситен вкус, която се усвоява лесно от организма....
22 Февр.
Спагети Алио е олиоСварявате спагетите до полуготовност и ги оставяте да се отцедят добре.
Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки.
В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да...
10 Дек.
Вкусна баница без олиоЗаради скъпото олио, реших да направя икономична баница с разтопена мас и масло. Е, смело мога да кажа, че е страхотна. Може да се приготви вкусна баница без олио, но с друг вид мазнина.
Разтопете свинска мас в чашка...
13 Март
Вита баница без олиоЯйцата се разбиват хубаво в дълбока купа. Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на...
20 Юни
Питки с ароматно олиоТоплата вода, медът и маята се смесват и се оставят за 10 мин. Добавят се останалите продукти и се замесва еластично тесто.
Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки.
Всяка топка...
12 Февр.
Пикантно олио за пициИзмиваме мащерката и подсушаваме добре.
В подходящ съд - бутилка или стъклен буркан слагаме мащерката и лютите чушки. Заливаме подправките с олиото и затваряме добре.
Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици...
08 Ноем.
Маслени сладки с олиоПресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото.
Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките.
Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
14 Ноем.
Талиатели Алио е ОлиоСварете пастата и я отцедете.
Запържете чесъна в дълбок тиган със сгорещен зехтин до златисто.
Добавете вътре магданоза и пастата. Разбъркайте.
Разпределете тази вкусна паста в порции и отгоре обилно поръсете с настърган...
24 Септ.
Чорбаджийски чушки с олиоСлагаме продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд и оставяме да заври. Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки.
Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в...
13 Март
1