Gotvach.bg»Статии»Сух хляб
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Сух хляб

Търсиш информация за Сух хляб? Разгледай последните ни публикации и статии за Сух хляб.
ГалетаГалета
Галета е кулинарна съставка, която намира широко приложение при приготвянето на разнообразни ястия и панировки. Наименованието галета идва от италианската дума galetta или от френски galette. Галетата представлява смлян...
Какво да сготвим с остатъците от хлябКакво да сготвим с остатъците от хляб
Храната понякога изостава и губи свежестта и вкуса си, но все още е годна за консумация. Тогава единствената опция е да се приготви по нова рецепта. Най-често от трапезата остава хлябът, който увяхва и започва да се рони....
Икономични италиански рецепти с хлябИкономични италиански рецепти с хляб
През вековете италианците са изобретили много апетитни рецепти с хляб, които са хранителни и икономични. За приготвянето им се използва стар хляб. Така се приготвя италианската салата панцанела, която е вкусна и засища...
Как да върнем свежестта и мекотата на стария хлябКак да върнем свежестта и мекотата на стария хляб
Хлебчетата и питките, които ни примамват от витрините на магазините и пекарните са толкова апетитни! Само си спомнете за хрупкавата поръска от сусам и други семена, съвършената златиста коричка, неустоимия аромат. Колкото...
Най-подходящите билки и подправки за да бъдете добър хлебопекарНай-подходящите билки и подправки за да бъдете добър хлебопекар
Когато приготвяте продуктите си за печен домашно хляб, ще откриете, че билките и подправките могат да бъдат много полезни. Номерът е само да се запасите с тези, които знаете, че ще използвате. Като печелите повече опит...
Идеи за бързи закускиИдеи за бързи закуски
Закуската е най-важното хранене, но на домакинята понякога не й достига време да приготви и нея. На всеки се е случвало да се успи или просто да не прецени правилно времето. В подобни ситуации най-добри са лесните и бързи...
Идея за оползотворяване на стар хлябИдея за оползотворяване на стар хляб
Може да ви се струва доста позната ситуацията да сте се снабдили с повече хляб, отколкото реално консумирате. Стига да не го замразите, то ако не измислите варианти за употребата му, той ще мухляса и ще стане негоден дори...
Вкусни рибни предястияВкусни рибни предястия
Няма спор - добре приготвените рибни деликатеси и предястия с риба са отличен избор, когато искате да очаровате някого с кулинарните си умения и гастрономичния си стил. Затова подбрахме за вас мини рецептурник с няколко...
Храни, бедни на белтъчиниХрани, бедни на белтъчини
За да бъде разглеждана като богата на белтъчини, храната трябва да съдържа поне 10% белтъчини. Следователно всяка храна, която съдържа по-малко от 10 % белтъчини се счита за бедна на белтъчини. Ще представим храните,...
Съвети за съхранение на продуктитеСъвети за съхранение на продуктите
Сиренето и кашкавалът никога не се нарязват, ако няма да се използват веднага, тъй като по този начин парченцата изсъхват, губят вкуса и аромата си. Ако не искате сиренето или кашкавалът да изсъхват, увийте ги с прозрачно...
Как да си направим бира от хлябКак да си направим бира от хляб
2
С помощта на хляб се правят различни видове домашна бира, която е много вкусна. За да направите домашна тъмна бира, са ви необходими 800 грама запечени на фурна филийки бял хляб или бели сухари, 400 грама предварително...
Най-съблазнителните рецепти за мариновано сиренеНай-съблазнителните рецепти за мариновано сирене
Маринованото сирене е прекрасно допълнение към всяка трапеза. То е толкова уханно, апетитно и топящо се в устата, че може да превърне в празнично събитие и рутинното сядане на масата. Мариновано сирене можете да откриете...
Най-вкусното агнешко и най-апетитната рибаНай-вкусното агнешко и най-апетитната риба
Подготвили сме две различни рецепти за печено месо, които можете да направите на своето семейство или специални гости. Първото ни предложение е за печен агнешки бут. За да си направите рецептата, ще ви трябват следните...
Хранене при запекХранене при запек
5
Запекът представлява затруднено и нередовно изпразване на стомаха. Характерните му признаци са тъпи и резки болки в стомаха, усещането на подуване. Постоянният запек се отразява зле на външния вид – кожата става отпусната...
Вкусни и ефектни поръски за козунациВкусни и ефектни поръски за козунаци
Козунакът е традиционен български великденски хляб, който обикновено се приготвя от яйца, мляко, захар, масло и брашно. Това е сладък и богат хляб, който често е обсипан със сушени плодове и ядки и традиционно се сервира...