Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хлебчета със сушен лукПрез цялото време, докато се пекоха хлебчетата с лимец, се носеше неустоим аромат на масло и сушен лук.
Добър апетит с моите вкусни и ароматни хлебчета със сушен лук....
14 Ноем.
1
Земели с лимец, семена и сушен лукДнес ви предлагам да приготвите тези бързи хлебчета земели с лимец, семена и сушен лук.
Втасват само веднъж и след час вече имате вкусни и здравословни земели....
23 Юни
2
Пилешки пържоли от бут със сушен лук и бира от 1927 г.Намазаните с олио пържоли се нареждат върху сушения лук, заливат се с олио и вода и се пекат 40 мин на предварително загрята фурна на 200 градуса....
25 Април
Зимен миш-маш със сушен лук и печени чушки от 1927 г.Сиренето се отцежда върху дебела хартия и се натрошава на едро.
Сушеният лук се накисва в олио за 30 мин, като количеството олио трябва е достатъчно за готвенето.
Пиперките се почиства, ако не са почистени при консервирането...
27 Април
Свински сушен бутПриготвянето на хубав свински сушен бут зависи много от микроклимата и ако няма да го правите на село, където въздухът е по-чист, резултатът може да не е никак добър....
18 Април
4
Сушен свински вратМесото за този сушен свински врат почистваме, ако искате, оставете го цяло парче или го нарежете на по-малки.
На дъното на съд си поставяме обилно морска сол, слагаме свинския врат и отново покриваме обилно....
05 Януари
1
Сушен свински вратСтарателно покриваме месото със солта от всички страни и го прибираме в хладилника за 24 часа.
Вадим месото, отстраняваме солта и го накисваме във вода за 5 часа.
Внимателно пробиваме дупка и връзваме капан, на които...
15 Март
1
Сушен бут с подправкиСвинският бут първо изкиснете във вода за около един час, отстранете, ако има мазнини и ципи.
Подсушете и нарежете на дебели пържоли и обилно поръсете със едра морска сол. Оставете ги за 24 часа на студено място, след...
29 Дек.
Майсторски сушен свински вратСлед като е готов майсторският сушен свински врат, го вакуумираме отново и прибираме в хладилника за около месец....
05 Дек.
Белгийска супа от сушен грахЗаливаме граха с вода и го оставяме да ври на слаб огън около 3 часа.
Добавяме нарязания лук, праза, целината, корените за супа, мащерката, солта, черния пипер, индийското орехче, олиото и костта от шунка.
След като...
28 Февр.
Постни сладки със сушен джинджифилПостните сладки със сушен джинджифил се пекат в умерена фурна за 20 минути....
29 Ноем.
Сушен Свински Врат с чубрицаРазтворете във водата едрата сол. Сложете вътре добре почистения от жили свински врат и оставете да престои едно денонощие.
След това извадете месото и оставете да се отцеди добре. Омесете всички сухи подправки (чубрица...
11 Януари
ЛукЛукът се класира в първата десетка зеленчуци, произвеждани по света. Смята се, че лукът произхожда от Азия и започва да се култивира в след 1630 г.
Лукът е сезонно растение, което расте добре при широк диапазон от температури...
01 Февр.
Крем ванилия със сладко и сушен кокосТака приготвения крем ванилия със сладко и сушен кокос се държи на студено, докато стегне....
05 Май
Пилешки крилца със сушен ориз на фурнаПилешките крилца със сушен ориз на фурна са много вкусни....
26 Август
2
Пилешка руладина с крема сирене и сушен доматПилешката руладина с крема сирене и сушен домат е чудесно ястие за гости....
14 Дек.
Див ЛукДивият лук успешно се добавя като подправка в топли или студени супи – сушен, прясно нарязан или смачкан....
31 Юли
Зелен лукВсеки знае колко полезни са зеленчуците и как консумацията им ни дава здраве и дълголетие. Един много често използван зеленчук на българската трапеза е зеленият лук, който повечето хора смятат за съвсем обикновен и не се...
23 Август
1
Сортове лукИзползва се най-вече за сушене, съхранение, за износ и за производство на зелен лук.
Асеновградска каба 5
Този сорт лук притежава характерни дебели, месести люспи, във виолетово-червената гама....
20 Юли
Алергия към лукАлергията към храна е резултат от грешка на имунната система. При алергичната реакция към храна имунната система реагира на храната, като на опасни вещества за организма.
Всички заем колко полезен е лукът. Но той...
26 Юни
Различните видове лукЛукът е изключително популярен зеленчук по цял свят. В България почти няма гозба, в която да не се слага лук, а освен в кулинарията, той е чудесен помощник и в целебната народна медицина. Познати са около 1200 вида лук, от...
02 Окт.
3
Торене на лукДори и най-непретенциозните растения се нуждаят от достатъчно хранителни вещества за правилното си развитие. Съставът на почвата има пряко влияние върху растителността, образуването на плодове, следователно, за да получите...
31 Март
Сушене на зеленчуциХубаво е да няма висока влажност и да изберете подходящо време за сушене на домати. След около 3 до 7 дни, доматите ще са готови....
19 Март
3