Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Хлебчета със сушен лукХлебчета със сушен лук
14 Ноем.
1
През цялото време, докато се пекоха хлебчетата с лимец, се носеше неустоим аромат на масло и сушен лук. Добър апетит с моите вкусни и ароматни хлебчета със сушен лук....
Спаначени палачинки със сушен лукСпаначени палачинки със сушен лук
05 Март
Спаначените палачинки със сушен лук са много вкусни....
Пица с ементал и сушен лукПица с ементал и сушен лук
30 Април
Пицата с ементал и сушен лук е много вкусна!...
Земели с лимец, семена и сушен лукЗемели с лимец, семена и сушен лук
23 Юни
2
Днес ви предлагам да приготвите тези бързи хлебчета земели с лимец, семена и сушен лук. Втасват само веднъж и след час вече имате вкусни и здравословни земели....
Пилешки пържоли от бут със сушен лук и бира от 1927 г.Пилешки пържоли от бут със сушен лук и бира от 1927 г.
25 Април
Намазаните с олио пържоли се нареждат върху сушения лук, заливат се с олио и вода и се пекат 40 мин на предварително загрята фурна на 200 градуса....
Зимен миш-маш със сушен лук и печени чушки от 1927 г.Зимен миш-маш със сушен лук и печени чушки от 1927 г.
27 Април
Сиренето се отцежда върху дебела хартия и се натрошава на едро. Сушеният лук се накисва в олио за 30 мин, като количеството олио трябва е достатъчно за готвенето. Пиперките се почиства, ако не са почистени при консервирането...
Свински сушен бутСвински сушен бут
18 Април
4
Приготвянето на хубав свински сушен бут зависи много от микроклимата и ако няма да го правите на село, където въздухът е по-чист, резултатът може да не е никак добър....
Сушен свински вратСушен свински врат
05 Януари
1
Месото за този сушен свински врат почистваме, ако искате, оставете го цяло парче или го нарежете на по-малки. На дъното на съд си поставяме обилно морска сол, слагаме свинския врат и отново покриваме обилно....
Сушен свински вратСушен свински врат
15 Март
1
Старателно покриваме месото със солта от всички страни и го прибираме в хладилника за 24 часа. Вадим месото, отстраняваме солта и го накисваме във вода за 5 часа. Внимателно пробиваме дупка и връзваме капан, на които...
Сушен бут с подправкиСушен бут с подправки
29 Дек.
Свинският бут първо изкиснете във вода за около един час, отстранете, ако има мазнини и ципи. Подсушете и нарежете на дебели пържоли и обилно поръсете със едра морска сол. Оставете ги за 24 часа на студено място, след...
Майсторски сушен свински вратМайсторски сушен свински врат
05 Дек.
След като е готов майсторският сушен свински врат, го вакуумираме отново и прибираме в хладилника за около месец....
Белгийска супа от сушен грахБелгийска супа от сушен грах
28 Февр.
Заливаме граха с вода и го оставяме да ври на слаб огън около 3 часа. Добавяме нарязания лук, праза, целината, корените за супа, мащерката, солта, черния пипер, индийското орехче, олиото и костта от шунка. След като...
Постни сладки със сушен джинджифилПостни сладки със сушен джинджифил
29 Ноем.
Постните сладки със сушен джинджифил се пекат в умерена фурна за 20 минути....
Сушен Свински Врат с чубрицаСушен Свински Врат с чубрица
11 Януари
Разтворете във водата едрата сол. Сложете вътре добре почистения от жили свински врат и оставете да престои едно денонощие. След това извадете месото и оставете да се отцеди добре. Омесете всички сухи подправки (чубрица...
ЛукЛук
01 Февр.
Лукът се класира в първата десетка зеленчуци, произвеждани по света. Смята се, че лукът произхожда от Азия и започва да се култивира в след 1630 г. Лукът е сезонно растение, което расте добре при широк диапазон от температури...
Крем ванилия със сладко и сушен кокосКрем ванилия със сладко и сушен кокос
05 Май
Така приготвения крем ванилия със сладко и сушен кокос се държи на студено, докато стегне....
Пилешки крилца със сушен ориз на фурнаПилешки крилца със сушен ориз на фурна
26 Август
2
Пилешките крилца със сушен ориз на фурна са много вкусни....
Пилешка руладина с крема сирене и сушен доматПилешка руладина с крема сирене и сушен домат
14 Дек.
Пилешката руладина с крема сирене и сушен домат е чудесно ястие за гости....
Див ЛукДив Лук
31 Юли
Дивият лук успешно се добавя като подправка в топли или студени супи – сушен, прясно нарязан или смачкан....
Зелен лукЗелен лук
23 Август
1
Всеки знае колко полезни са зеленчуците и как консумацията им ни дава здраве и дълголетие. Един много често използван зеленчук на българската трапеза е зеленият лук, който повечето хора смятат за съвсем обикновен и не се...
Сортове лукСортове лук
20 Юли
Използва се най-вече за сушене, съхранение, за износ и за производство на зелен лук. Асеновградска каба 5 Този сорт лук притежава характерни дебели, месести люспи, във виолетово-червената гама....
Алергия към лукАлергия към лук
26 Юни
Алергията към храна е резултат от грешка на имунната система. При алергичната реакция към храна имунната система реагира на храната, като на опасни вещества за организма. Всички заем колко полезен е лукът. Но той...
Различните видове лукРазличните видове лук
02 Окт.
3
Лукът е изключително популярен зеленчук по цял свят. В България почти няма гозба, в която да не се слага лук, а освен в кулинарията, той е чудесен помощник и в целебната народна медицина. Познати са около 1200 вида лук, от...
Торене на лукТорене на лук
31 Март
Дори и най-непретенциозните растения се нуждаят от достатъчно хранителни вещества за правилното си развитие. Съставът на почвата има пряко влияние върху растителността, образуването на плодове, следователно, за да получите...
Сушене на зеленчуциСушене на зеленчуци
19 Март
3
Хубаво е да няма висока влажност и да изберете подходящо време за сушене на домати. След около 3 до 7 дни, доматите ще са готови....