Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Смокини на грилЗагрейте грила на най-високата степен за 10 минути. Намажете с масло малък огнеупорен съд.
Измийте и подсушете смокините, след това махнете дръжките им и ги разполовете....
08 Август
Сладко със смокини на фурнаМахнете канелата и напълнете горещото сладко от смокини в бурканчета, които се обръщат на обратно, докато изстинат....
31 Август
1
Сладко със смокини на фурнаМахнете канелата и напълнете горещото сладко от смокини в бурканчета, които се обръщат на обратно, докато изстинат....
31 Август
1
Смокини с нарОт време на време ги разбъркваме.
При сервиране заливаме смокините със соса, в който са киснали....
20 Юни
Смокини в ромРазтворете захарта във водата на огъня. Прибавете много добре узрелите смокини /необелени/.
Варете на много слаб огън около 3 часа. Изсипете вече изстиналото сладко в буркани и залейте с ром /около 2 см/....
17 Август
Сладко от смокини и круши на фурнаОставете така да изстинат и след това приберете за съхранение на хладно и тъмно място.
Сладкото от смокини и круши на фурна е готово....
12 Окт.
Сладко от цели смокини с канела на фурнаСладкото от цели смокини с канела на фурната е готово....
01 Септ.
Смокини с козе сиренеВнимателно срязвате смокините на две части по дължина, като меката част я разрязвате на кръст, без да разрязвате напълно плода.
В сърцевината на всяка смокиня добавяте по 1-2 ч.л. козе сирене....
28 Май
1
Запечени смокини с беконПечете смокините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20 минути....
27 Май
Пълнени смокини с прошутоС помощта на остър нож разрежете на кръст смокините и сложете във всяка по 2 резена прошуто. Поръсете с пипер....
04 Юли
Домашна наденица за сушенеХубаво е да престои на хладно 10-12 часа.
Пълнят се червата, като се дупчат с игла.
Правят се на подкови или на пръчки.
Сушат се на проветриво място като се разточват 3 – 4 пъти....
27 Август
Сладкиш със смокини и сусамОхладен се нарязва на парчета и сервираме.
Лесно и вкусно плодово сладкишче за всеки ден! Сладкишът със смокини и сусам е готов....
03 Дек.
Кекс със смокини и орехиСлед това се прибавят смлените орехи и нарязаните на ситно смокини. Добавят се още канела, бакпулвер и брашно. Накрая добавяме и 1 ч.ч. вода и разбъркваме отново с миксер....
29 Януари
Целувки със смокини и лешнициКъм разбитите на сняг белтъци прибавяме бавно захарта, като продължаваме да разбиваме на топло.
Смокините и лешниците смиламе заедно през машинка за месо и прибавяме към белтъците.
Всичко се разбърква....
31 Януари
Сладкиш със смокини и извараНарежете смокините, поръсете с кристалната захар и ги сложете на умерен огън, докато омекнат- около 15 минути.
Разделете белтъците от жълтъците на трите яйца....
21 Септ.
Мъфини със смокини и лешнициПлодовете от сладко от смокини се отцеждат и нарязани на парченца се смесват със тестото.
В голяма форма за 6 мъфина върху хартиени кошнички се сипва от сместа, не догоре, и поръсваме със смлени лешници....
20 Септ.
Конфитюр от смокини с орехиСмокините ги измиваме и обелваме.
След това ги нарязваме на кубчета.
Изсипваме в тава смокините и добавяме водата и захарта, като разбъркваме добре. Поставяме във фурната....
23 Дек.
Пурички със смокини и мармаладВсяка се разточва на правоъгълник и се реже на ленти, широки 6 см. Върху първата наредих мармалад на калъп, останалите са с нарязани и отцедени плодове смокини от сладко....
12 Дек.
Десерт със смокини в чашкиОбелете смокините и нарежете на колелца. Сложете в кутията с меда.
В касерола налейте виното и го поставете на котлона. Редуцирайте до леко гъста смес....
04 Окт.
Галет със смокини и маскарпонеДобавете пудра захар и оформете тестото на топка.
Нарежете смокините и напълнете с тях оформените галети от тестото. Поръсете ги отгоре с кафява захар. Печете на 190° C за 10-12 минути....
21 Септ.
Сладкиш със смокини и ромИзмийте и разполовете смокините, заделяйки една от тях за украса. Нарежете всяка половинка от останалите на надлъжни ивички и подредете на дъното на намаслена и набрашнена кръгла тавичка с диаметър 27-28 см....
30 Юни
Конфитюр от смокини в МултикукърОбелваме смокините. Поставяме ги в съд и с помощта на пасатор ги пасираме. Посипваме ги със захарта и оставяме за около час настрани.
Поставяме ги в Мултикукъра, като добавяме и ваниловата захар....
28 Април