Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сушено месо със сланинаСушено месо със сланина
06 Дек.
4
Нарежете месото на дълги парчета, сипете едрата сол в тава или плаке и подредете парчетата. Отгоре хубаво посипете с останалата сол. Оставете да престои 12 часа, след което извадете и изплакнете свинското със студена...
Домашно сушено месо в зелева чорбаДомашно сушено месо в зелева чорба
15 Януари
Домашното сушено месо в зелева чорба е готово....
Сушено месо от свинско бон филе или бутСушено месо от свинско бон филе или бут
09 Ноем.
2
Сушеното месо от свинско бон филе или бут е готово....
Сушено телешко месо (Лесна рецепта)Сушено телешко месо (Лесна рецепта)
06 Януари
Забележка: Месцето от снимката е от домашно телешко месо; сушено е на северна тераса при температура около и под 0° за 6 дни. По същата рецепта може да се приготви и свинско месо....
Сушено свинско месо с чубрицаСушено свинско месо с чубрица
07 Март
Сушеното свинско месо с чубрица е много вкусно мезе....
Да си направим сушено месоДа си направим сушено месо
04 Дек.
11
Разгледай още тези рецепти за сушено месо, домашна луканка и пастърма....
Сушене на месо във фурнатаСушене на месо във фурната
06 Март
Избор на месо За сушене говеждо месо е най-подходящо. Не е толкова мазно като свинско и не е толкова твърдо като агнешкото....
Домашно сушено бонфилеДомашно сушено бонфиле
08 Януари
Смесете в дълбок съд морската сол и захарта в съотношение. Поставете телешкото бонфиле в сместа и покрийте добре със солта и захарта. Оставете месото да престои за 24 часа, за да може солта да изтегли водата от него....
Сушено телешко бонфилеСушено телешко бонфиле
22 Окт.
2
Сушеното телешко бонфиле е чудно!...
Сушено свинско с подправкиСушено свинско с подправки
07 Март
Сушеното свинско с подправки е много вкусно....
Сушено телешко с подправкиСушено телешко с подправки
07 Март
Сушеното телешко с подправки е готово....
Съвети за осоляване и сушене на месоСъвети за осоляване и сушене на месо
17 Юли
Сушено месо е всяко месо, което е запазено чрез отстраняване на влагата. Елиминирайки влагата от месото, то придобива нови текстурни свойства, които не са благоприятни за растежа на бактериите....
Сушено филе с много подправкиСушено филе с много подправки
09 Януари
Филетата се поръсват с едра сол и се оставят 24 часа да престоят. На другия ден се измиват с разтвор от оцета и вода. Оставят се да се отцедят. Скилидките чесън се начукват с малко сол и се мажат филетата. Всички подправки...
Сушено свинско филе с подправкиСушено свинско филе с подправки
06 Дек.
2
Приберете парчетата в найлонови пликове и сложете във фризер, за да съхраните за по-дълго време сушеното месо....
Сушено свинско бон филе с риганСушено свинско бон филе с риган
16 Дек.
1
Получава се страхотна пастърма, опитайте приготвеното по този начин сушеното свинско бон филе с риган и ще останете очаровани!...
Сушено свинско бон филе с подправкиСушено свинско бон филе с подправки
01 Март
6
Почиствате свинското филе от ципите. Осоляват се и се добавя чаша вода, оставя се за няколко часа. Вади се и се втриват подправките. Оставят се пастърмите на проветриво място да се изсушат за около 10 дни....
Технология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаемТехнология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаем
19 Май
Чрез технологията на сушене можем да изсушаваме плодове и зеленчуци, риба и месни продукти, както и почти всички билки. При последните сушенето е най-разпространено....
Сушене на зеленчуциСушене на зеленчуци
19 Март
3
Сушенето на плодове и зеленчуци заинтригува все повече хора. Дори в домашни условия можем да си направим сушени зеленчуци, които след това да използваме за различни гозби....
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
Гъше месоГъше месо
23 Август
Гъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
Биволско месоБиволско месо
10 Август
Биволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
Еленско МесоЕленско Месо
12 Септ.
1
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
Пуешко МесоПуешко Месо
12 Септ.
Пуешкото месо придобива много интересен вкус в комбинация с праз, бадеми, сушени кайсии и целина. Ползи от пуешко месо - Съдържа селен - минерал, имащ антираково действие....
Съхранение на сушени плодовеСъхранение на сушени плодове
03 Окт.
За да се съхранят полезните качества на сушените плодове, те трябва да се съхраняват правилно. Основни за доброто им запазване са тяхната влажност и опаковка. Сушените плодове се запазват най-добре, ако са изсушени до...