Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сърнешко месо с маслиниСмесвате продуктите за марината като зеленчуците режете на средно големи парчета, сварявате всичко заедно за 10 минути и след като изстине поставяте месото да кисне в нея 10 часа.
След това го изплаквате, подсушавате...
28 Ноем.
Сърнешко месо в тенджера под наляганеПодходяща гарнитура към сърнешкото е картофено пюре и зелена салата....
04 Февр.
Сърнешко печеноОдирате месото с помоща на нож, измивате и подсушавате. Шпиковате със сланината, овкусявате със сол и пипер от всички страни и запържвате добре в сместа от олио и маргарин.
6 - 8 намачкани зърна от хвойна се поставят в...
18 Февр.
Сърнешко печеноОдирате месото с помоща на нож, измивате и подсушавате. Шпиковате със сланината, овкусявате със сол и пипер от всички страни и запържвате добре в сместа от олио и маргарин.
6 - 8 намачкани зърна от хвойна се поставят в...
18 Февр.
Сърнешко с картофиСърнешкото месо се надробява на не много малки парчета, слагат се в тенджера, долива се вода и се оставя да заври около 30 мин.
След това се добавят едро нарязаните картофи. Посолява се на вкус....
29 Февр.
Сърнешко в гювечСлед като изстине, нарязаното сърнешко се маринова в нея 1 ден или, ако имате възможност - 2 дни.
Попарете арпаджика във вряла вода, оставете го да изстине в нея и го обелете.
Запържете го в маслото....
12 Дек.
1
Кюфтета от сърнешкоРазбъркайте добре сместа за кюфтетата от сърнешко.
Трябва всички подправки да се разпределят равномерно.
Приберете каймата в хладилника за 1 час.
С леко влажни ръце оформете малки кюфтенца....
04 Ноем.
Запеканка със сърнешкоСърнешкото се накълцва на ситно.
Всичкото това се запържва поотделно като всички се посоляват със малко сол и черен пипер.
После се смесват в дълбока купа и се добавя къри....
28 Дек.
Сърнешко с гъбиВсяко парче сърнешко се реже на жулиени, поливат се със соса и се поднася с ароматните гъби....
07 Май
Сърнешко с крушиОбелваме крушите и ги разрязваме на две. Почистени от семената ги варим със захар, канела, лимоновия сок и малко вода до омекване, но без да им се развали формата.
Задушаваме дивечовото месо на умерен огън за няколко...
20 Ноем.
2
Печено сърнешко бутчеШпиковаме маринованото сърнешко бутче с чесън и сланина, намазваме обилно с масло и слагаме в подходяща тавичка да печем в умерена фурна....
08 Август
Сърнешко в тикваДобре почистеното месо се накисва с вода, малко оцет и една глава зрял лук, като лукът се натиска цял с длан, след което се обелва и нарязва на едро в маринатата.
Месото се подсушава преди готвене с попивателна кърпа (...
05 Януари
Задушено сърнешко с червено виноВиното се смесва с майораната, черния пипер, солта и 1 чаена лъжичка зехтин.
Залива се дивечът и се маринова 30 минути. Лукът, целината и морковите се почистват и се режат на кубчета.
Месото се реже на едри парчета...
06 Януари
1
Сърнешко бутче, печено на шишШпиковаме сърнешкото бутче със сланината и го заливаме с марината, която сме приготвили от изброените продукти....
20 Септ.
Гъше месоГъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
23 Август
Биволско месоБиволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
10 Август
Еленско МесоЕленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
12 Септ.
1
Пуешко МесоВероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
12 Септ.
Агнешко МесоАгнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
25 Януари
Говеждо месоГовеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
29 Ноем.
Глазиране на месоГлазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта.
За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
11 Март
Месо от акулаМесо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита.
Състав на месо от акула
Месото от акула съдържа...
28 Август
Месо от щраусМесото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
07 Август
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордЕкологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
03 Дек.