Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сърнешко месо с маслиниСърнешко месо с маслини
28 Ноем.
Смесвате продуктите за марината като зеленчуците режете на средно големи парчета, сварявате всичко заедно за 10 минути и след като изстине поставяте месото да кисне в нея 10 часа. След това го изплаквате, подсушавате...
Сърнешко месо в тенджера под наляганеСърнешко месо в тенджера под налягане
04 Февр.
Подходяща гарнитура към сърнешкото е картофено пюре и зелена салата....
Сърнешко печеноСърнешко печено
18 Февр.
Одирате месото с помоща на нож, измивате и подсушавате. Шпиковате със сланината, овкусявате със сол и пипер от всички страни и запържвате добре в сместа от олио и маргарин. 6 - 8 намачкани зърна от хвойна се поставят в...
Сърнешко печеноСърнешко печено
18 Февр.
Одирате месото с помоща на нож, измивате и подсушавате. Шпиковате със сланината, овкусявате със сол и пипер от всички страни и запържвате добре в сместа от олио и маргарин. 6 - 8 намачкани зърна от хвойна се поставят в...
Сърнешко с картофиСърнешко с картофи
29 Февр.
Сърнешкото месо се надробява на не много малки парчета, слагат се в тенджера, долива се вода и се оставя да заври около 30 мин. След това се добавят едро нарязаните картофи. Посолява се на вкус....
Сърнешко в гювечСърнешко в гювеч
12 Дек.
1
След като изстине, нарязаното сърнешко се маринова в нея 1 ден или, ако имате възможност - 2 дни. Попарете арпаджика във вряла вода, оставете го да изстине в нея и го обелете. Запържете го в маслото....
Кюфтета от сърнешкоКюфтета от сърнешко
04 Ноем.
Разбъркайте добре сместа за кюфтетата от сърнешко. Трябва всички подправки да се разпределят равномерно. Приберете каймата в хладилника за 1 час. С леко влажни ръце оформете малки кюфтенца....
Запеканка със сърнешкоЗапеканка със сърнешко
28 Дек.
Сърнешкото се накълцва на ситно. Всичкото това се запържва поотделно като всички се посоляват със малко сол и черен пипер. После се смесват в дълбока купа и се добавя къри....
Сърнешко с гъбиСърнешко с гъби
07 Май
Всяко парче сърнешко се реже на жулиени, поливат се със соса и се поднася с ароматните гъби....
Сърнешко с крушиСърнешко с круши
20 Ноем.
2
Обелваме крушите и ги разрязваме на две. Почистени от семената ги варим със захар, канела, лимоновия сок и малко вода до омекване, но без да им се развали формата. Задушаваме дивечовото месо на умерен огън за няколко...
Печено сърнешко бутчеПечено сърнешко бутче
08 Август
Шпиковаме маринованото сърнешко бутче с чесън и сланина, намазваме обилно с масло и слагаме в подходяща тавичка да печем в умерена фурна....
Сърнешко в тикваСърнешко в тиква
05 Януари
Добре почистеното месо се накисва с вода, малко оцет и една глава зрял лук, като лукът се натиска цял с длан, след което се обелва и нарязва на едро в маринатата. Месото се подсушава преди готвене с попивателна кърпа (...
Задушено сърнешко с червено виноЗадушено сърнешко с червено вино
06 Януари
1
Виното се смесва с майораната, черния пипер, солта и 1 чаена лъжичка зехтин. Залива се дивечът и се маринова 30 минути. Лукът, целината и морковите се почистват и се режат на кубчета. Месото се реже на едри парчета...
Сърнешко бутче, печено на шишСърнешко бутче, печено на шиш
20 Септ.
Шпиковаме сърнешкото бутче със сланината и го заливаме с марината, която сме приготвили от изброените продукти....
Яхния със сърнешко в гювечЯхния със сърнешко в гювеч
25 Януари
Яхнията със сърнешко в гювеч е готова....
Гъше месоГъше месо
23 Август
Гъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
Биволско месоБиволско месо
10 Август
Биволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
Еленско МесоЕленско Месо
12 Септ.
1
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
Пуешко МесоПуешко Месо
12 Септ.
Вероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
Глазиране на месоГлазиране на месо
11 Март
Глазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта. За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
Месо от акулаМесо от акула
28 Август
Месо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита. Състав на месо от акула Месото от акула съдържа...
Месо от щраусМесо от щраус
07 Август
Месото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордБез червено месо месо в студентските столове в Оксфорд
03 Дек.
Екологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...