Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сърна в гювечМесото от сърна се изкисва за няколко часа или цяло денонощие във вода с оцет и няколко листа дафинов лист. Изважда се, изцежда се и се нарязва на порции.
В глинен гювеч нареждаме обелените и нарязани картофи....
10 Дек.
1
Медальони от сърна с мусПрибира се в хладилник, за да желира, след което отгоре се разстила мусът от сърна. Прибира се в хладилник да стегне....
11 Февр.
Руло от сърна с черен пиперОбезкостете бута, така че да остане правоъгълно парче сърнешко месо. Пригответе маринатата като смесите всички продукти за нея и я разбъркате енергично.
Нарежете зеленчуците на ситно. Загрейте маслото и запържете в него...
16 Май
1
Сърна по френскиКипва се, добавя се месото и след 5 минути се маха от котлона и се сервира сърна по френски....
24 Февр.
Кюфтета от сърнаИзкиснете месото от сърна, измийте го под течаща вода, нарежете го на парчета и го смелете на кайма със сланината в машинка за мелене на месо.
Овкусете сместа със сол и чубрица и омесете добре....
05 Септ.
1
Филе от сърнаОбезкостяваме месото и го нарязваме на малки бифтеци, начукваме, посоляваме, поръсваме черен пипер и натриваме с подправки.
Изпържваме месото от двете страни в олио и масло и оставяме на топло място. В останалата мазнина...
20 Юли
2
Хапки от сърнаРибиците се нарязват на кубчета с размери 1 Х 1 см. приблизително и се осоляват и по желание олютяват.
Маслото се сгорещява в тиган и в него се запържват за около 1 мин. нарязаната рибица, като се бъркат интензивно за...
14 Юни
4
Филе от сърнаОбезкостяваме месото и го нарязваме на малки бифтеци, начукваме, посоляваме, поръсваме черен пипер и натриваме с подправки.
Изпържваме месото от двете страни в олио и масло и оставяме на топло място. В останалата мазнина...
20 Юли
2
Хапки от сърнаРибиците се нарязват на кубчета с размери 1 Х 1 см. приблизително и се осоляват и по желание олютяват.
Маслото се сгорещява в тиган и в него се запържват за около 1 мин. нарязаната рибица, като се бъркат интензивно за...
14 Юни
4
Пастърма от СърнаМесото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа.
След това всяко парче се натърква с черен и червен пипер, чубрица, кимион и розмарин. Пронизва...
01 Ноем.
Печен бут от сърнаВземаме месо от бута. Измиваме го хубаво и го начукваме, натъркваме го от всички страни със сол, червен пипер, дафинов лист.
Заливаме с кипящ оцет. Оставяме на студено за няколко дни като всеки ден преобръщаме месото....
22 Февр.
1
Пълнен бут от сърнаСварете марината за дивеч за 5-10 минути марината от водата, оцета, 1/2 л вино, нарязани едро морков и 1/2 глава лук, дафинови листа, карамфилчета и зърна черен пипер. След като изстине напълно, накиснете в нея еленския бут...
27 Ноем.
3
Винен кебап от сърнаПрепоръчваме месото на сърната да се маринова в класическа марината за дивеч преди да го използвате за приготвянето на винен кебеп.
Сърнешкото месо се нарязва на дребно и се запържва до зачервяване в силно сгорещено масло...
07 Дек.
Печен бут от сърнаВземаме месо от бута. Измиваме го хубаво и го начукваме, натъркваме го от всички страни със сол, червен пипер, дафинов лист.
Заливаме с кипящ оцет. Оставяме на студено за няколко дни като всеки ден преобръщаме месото....
22 Февр.
1
Пълнен бут от сърнаСварете марината за дивеч за 5-10 минути марината от водата, оцета, 1/2 л вино, нарязани едро морков и 1/2 глава лук, дафинови листа, карамфилчета и зърна черен пипер. След като изстине напълно, накиснете в нея еленския бут...
27 Ноем.
3
Мариновани сърнелиСърнелите се почистват и се измиват. Варят се десетина минути във вода и се изваждат от нея. След това на котлона се възвира марината от посочените количества вода, сол, захар и оцет.
Гъбите се слагат в нея и се оставят...
03 Ноем.
Панирани сърнелиГъбите се почистват и се посоляват.
Панират се в брашно и яйце и се пържат в сгорещено олио....
20 Януари
1
Пълнени СърнелиГъбите се измиват и се нареждат в намаслена тава. Киселите краставички, кашкавалът и топеното сирене се режат на малки парченца.
Във всяка гъба се поставя от приготвената плънка.
Поръсва се с червен и черен пипер...
15 Окт.
Как да сготвим месо от сърнаДа разгледаме две примерни рецепти за приготвяне на месо от сърна:
Гювеч от сърна
Необходими продукти: месо от сърна, картофи, морков, лук и чесън, чушки, сол, черен пипер, бахар, дафинов лист, малко брашно...
28 Февр.
Печено филе от сърна по старинна френска рецептаЛукът се реше на шайби. Смесва се с оцета, зехтина, солта, бялото вино и белия пипер и в тази смес се слага месото.
Оставя се да се маринова 4 часа. В месото се правят разрези и във всеки разрез се слага парченце сланина...
20 Юли
Сърнели на фурнаВнимателно почистете гъбите (по-възможност без да ги миете). Отстранете пънчетата им и ги посолете. Подредете ги в предварително намазнена тава, добавете малко черен пипер.
Върху всяка гъба поставете по 1 малко парченце...
17 Окт.
2