Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сърна в гювечСърна в гювеч
10 Дек.
1
Месото от сърна се изкисва за няколко часа или цяло денонощие във вода с оцет и няколко листа дафинов лист. Изважда се, изцежда се и се нарязва на порции. В глинен гювеч нареждаме обелените и нарязани картофи....
Медальони от сърна с мусМедальони от сърна с мус
11 Февр.
Прибира се в хладилник, за да желира, след което отгоре се разстила мусът от сърна. Прибира се в хладилник да стегне....
Руло от сърна с черен пиперРуло от сърна с черен пипер
16 Май
1
Обезкостете бута, така че да остане правоъгълно парче сърнешко месо. Пригответе маринатата като смесите всички продукти за нея и я разбъркате енергично. Нарежете зеленчуците на ситно. Загрейте маслото и запържете в него...
Котлети от сърна с пюре от кестениКотлети от сърна с пюре от кестени
04 Дек.
Котлетите от сърна с пюре от кестени са готови....
Сърна по френскиСърна по френски
24 Февр.
Кипва се, добавя се месото и след 5 минути се маха от котлона и се сервира сърна по френски....
Кюфтета от сърнаКюфтета от сърна
05 Септ.
1
Изкиснете месото от сърна, измийте го под течаща вода, нарежете го на парчета и го смелете на кайма със сланината в машинка за мелене на месо. Овкусете сместа със сол и чубрица и омесете добре....
Филе от сърнаФиле от сърна
20 Юли
2
Обезкостяваме месото и го нарязваме на малки бифтеци, начукваме, посоляваме, поръсваме черен пипер и натриваме с подправки. Изпържваме месото от двете страни в олио и масло и оставяме на топло място. В останалата мазнина...
Хапки от сърнаХапки от сърна
14 Юни
4
Рибиците се нарязват на кубчета с размери 1 Х 1 см. приблизително и се осоляват и по желание олютяват. Маслото се сгорещява в тиган и в него се запържват за около 1 мин. нарязаната рибица, като се бъркат интензивно за...
Сърна по ловджийскиСърна по ловджийски
23 Дек.
4
Сърна по ловджийски - вкусно ястие с дивечово месо!...
Филе от сърнаФиле от сърна
20 Юли
2
Обезкостяваме месото и го нарязваме на малки бифтеци, начукваме, посоляваме, поръсваме черен пипер и натриваме с подправки. Изпържваме месото от двете страни в олио и масло и оставяме на топло място. В останалата мазнина...
Хапки от сърнаХапки от сърна
14 Юни
4
Рибиците се нарязват на кубчета с размери 1 Х 1 см. приблизително и се осоляват и по желание олютяват. Маслото се сгорещява в тиган и в него се запържват за около 1 мин. нарязаната рибица, като се бъркат интензивно за...
Пастърма от СърнаПастърма от Сърна
01 Ноем.
Месото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа. След това всяко парче се натърква с черен и червен пипер, чубрица, кимион и розмарин. Пронизва...
Печен бут от сърнаПечен бут от сърна
22 Февр.
1
Вземаме месо от бута. Измиваме го хубаво и го начукваме, натъркваме го от всички страни със сол, червен пипер, дафинов лист. Заливаме с кипящ оцет. Оставяме на студено за няколко дни като всеки ден преобръщаме месото....
Пълнен бут от сърнаПълнен бут от сърна
27 Ноем.
3
Сварете марината за дивеч за 5-10 минути марината от водата, оцета, 1/2 л вино, нарязани едро морков и 1/2 глава лук, дафинови листа, карамфилчета и зърна черен пипер. След като изстине напълно, накиснете в нея еленския бут...
Винен кебап от сърнаВинен кебап от сърна
07 Дек.
Препоръчваме месото на сърната да се маринова в класическа марината за дивеч преди да го използвате за приготвянето на винен кебеп. Сърнешкото месо се нарязва на дребно и се запържва до зачервяване в силно сгорещено масло...
Печен бут от сърнаПечен бут от сърна
22 Февр.
1
Вземаме месо от бута. Измиваме го хубаво и го начукваме, натъркваме го от всички страни със сол, червен пипер, дафинов лист. Заливаме с кипящ оцет. Оставяме на студено за няколко дни като всеки ден преобръщаме месото....
Пълнен бут от сърнаПълнен бут от сърна
27 Ноем.
3
Сварете марината за дивеч за 5-10 минути марината от водата, оцета, 1/2 л вино, нарязани едро морков и 1/2 глава лук, дафинови листа, карамфилчета и зърна черен пипер. След като изстине напълно, накиснете в нея еленския бут...
Пастърма от месо от сърнаПастърма от месо от сърна
14 Януари
Пастърмата от месо от сърна е много вкусна....
Мариновани сърнелиМариновани сърнели
03 Ноем.
Сърнелите се почистват и се измиват. Варят се десетина минути във вода и се изваждат от нея. След това на котлона се възвира марината от посочените количества вода, сол, захар и оцет. Гъбите се слагат в нея и се оставят...
Панирани сърнелиПанирани сърнели
20 Януари
1
Гъбите се почистват и се посоляват. Панират се в брашно и яйце и се пържат в сгорещено олио....
Пълнени СърнелиПълнени Сърнели
15 Окт.
Гъбите се измиват и се нареждат в намаслена тава. Киселите краставички, кашкавалът и топеното сирене се режат на малки парченца. Във всяка гъба се поставя от приготвената плънка. Поръсва се с червен и черен пипер...
Как да сготвим месо от сърнаКак да сготвим месо от сърна
28 Февр.
Да разгледаме две примерни рецепти за приготвяне на месо от сърна: Гювеч от сърна Необходими продукти: месо от сърна, картофи, морков, лук и чесън, чушки, сол, черен пипер, бахар, дафинов лист, малко брашно...
Печено филе от сърна по старинна френска рецептаПечено филе от сърна по старинна френска рецепта
20 Юли
Лукът се реше на шайби. Смесва се с оцета, зехтина, солта, бялото вино и белия пипер и в тази смес се слага месото. Оставя се да се маринова 4 часа. В месото се правят разрези и във всеки разрез се слага парченце сланина...
Панирани горски сърнелиПанирани горски сърнели
10 Дек.
Панираните горски сърнели са готови....
Сърнели на фурнаСърнели на фурна
17 Окт.
2
Внимателно почистете гъбите (по-възможност без да ги миете). Отстранете пънчетата им и ги посолете. Подредете ги в предварително намазнена тава, добавете малко черен пипер. Върху всяка гъба поставете по 1 малко парченце...