Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Манатарки на фурна с маслоГотови са след още 15-20 минути, малко преди да останат на масло.
Изключително вкусни, но никога не консумирайте диви гъби, ако не сте напълно сигурни в тях.
Манатарките на фурна с масло са готови....
21 Дек.
Манатарки на тиган с маслоПоднесете чудното мезе от манатарки в масло, докато е топло.
Поръсете с още малко черен пипер и ситно скълцани пресен магданоз и перца от зелен лук.
Добър апетит с тези манатарки на тиган с масло!...
09 Ноем.
1
Пуешко с манатарки на тиганПрибавете и месото и оставете пуешкото с гъби да къкри на слаб котлон 10тина минути.
Накрая поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и може да сервирайте това апетитно пуешко с манатарки на тиган.
Бон Апети!...
14 Окт.
1
Ориз с манатарки на фурнаЗагрейте фурната на 190 градуса. Отцедете гъбите и ги нарежете.
Смесете ги с ориза и мащерката, сипете в тенджера и разбъркайте. Прибавете течността от гъбите, сипете бульона и виното и кипнете....
03 Окт.
Свинско с манатарки на фурнаСвинското месо се нарязва на парчета и се овалва в галета. Запържва се в мазнина и се прехвърля в тава. Около него се редят нарязаните манатарки, кисело краставички и лук....
20 Окт.
Ориз с пилешко и манатарки на тиганРазбъркайте, подправете и оставете ориза на тиган да се сготви напълно.
Оризът с пилешко и манатарки на тиган е много вкусен....
03 Април
1
Сърчица с манатарки и лук на тиганСърчицата с манатарки и лук на тиган са много вкусни.
Добър апетит!...
07 Юли
Манатарки по италианскиЗадушаваме на тих огън докато всичко омекне.
Непосредствено преди сервираме ги поръсваме с кашкавал и лимонов сок....
18 Април
Манатарки в маслоМанатарките се запържват до леко златисто, след което към тях се добавя водата и се оставя да изври.
Солта към манатарките в масло се добавят последно на вкус....
26 Юли
Манатарки с оризПочистете добре манатарките и ги нарежете на филийки. Оризът измийте и отцедете.
Загрейте 3 с.л. масло в дълбок тиган и запържете ситно накълцания праз, а след него и манатарките....
28 Март
5
Манатарки с маслоКъм всяка порция с манатарки се прибавя по 1 резен от лимон. Опитайте тези Манатарки с масло - ще си оближете пръстите!...
08 Дек.
Манатарки в маслоНарязват се на филийки и се задушават в сгорещено масло.
Поръсват се с листенца магданоз, сол и черен пипер.
Полученото кулинарно произведение може да се поднесе като гарнитура към месни ястия....
13 Окт.
Манатарки в сметанаДържи се на слаб огън около 10 мин., или докато леко се сгъсти сметаната. Поръсват се със сол и черен пипер....
02 Януари
Манатарки в бирено тестоЗа тези панирани гъби манатарките се почистват, долната част на пънчето се изрязва, измиват се и се подсушават.
Нарязват се на парчета....
30 Юни
Стерилизирани Манатарки в БурканиГъбите измиваме и накисваме във вода за един час.
В подсолена вода сваряваме за около половин час.
Отцеждаме, може да ги нарежем, а ако са малки, може и цели.
Приготвяме си буркани и ги пълним с готовите гъби....
06 Април
Мариновани манатарки и печуркиВарете добре почистените и нарязани на филийки гъби около 20 мин.
Пригответе маринатата от гореописаните продукти с литър вода без копъра и сложете в нея сварените гъби за 10 - 15 мин. на тих огън....
05 Август
Мариновани манатарки в бурканиРазпределете манатарките в буркани и ги залейте с прецедената марината. Затворете с капачки бурканите и стерилизирайте за 70 минути....
20 Юни
5
Мариновани манатарки и печуркиВарете добре почистените и нарязани на филийки гъби около 20 мин.
Пригответе маринатата от гореописаните продукти с литър вода без копъра и сложете в нея сварените гъби за 10 - 15 мин. на тих огън....
05 Август
Mъфини с манатарки и шункаЗадушете нарязания на ситно лук в малко олио, прибавете малко сол и оставете на тих огън да се задушава.
Почистете манатарките и нарежете на ленти, прибавете към лука и задушавайте заедно още десетина минути....
09 Юли
Ориз с манатарки и сусамПо желание се настъргва пармезан или друг вид кашкавал върху ориз с манатарки и сусам. Вкусното ризото е готово.
*Ако използвате изсушени, накиснете ги предварително в топла вода, която после прибавяте към бульона....
20 Дек.
Ризото с манатарки и трюфелЗагрейте водата или зеленчуковия бульон и поддържайте на котлона горещ. Не използвам гъбен, защото ще засенчи аромата на манатарките.
Почистете и нарежете на дребно лука шалот....
20 Септ.
Манатарки в масло с пармезанМанатарките се почистват от пръст, листенца и клечици полепнали по тях и се измиват под течаща вода. Не се киснат в никакъв случай предварително във вода! Отцедете в гевгир добре....
10 Септ.