Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сладки с марципан и кафеСладки с марципан и кафе
17 Август
Разточете марципана до дебелина 3-5 мм и със същата форма изрежете звездички от него. Разтопете белия шоколад и намажете едната част на звездичките....
Бадемови бонбони с марципан и фурмиБадемови бонбони с марципан и фурми
01 Май
2
Бадемовите бонбони с марципан и фурми са много вкусни!...
Шоколадови бисквити с марципан и конфитюрШоколадови бисквити с марципан и конфитюр
29 Юни
Разточете, изрежете кръгчета и печете на 180градуса, не повече от 7-8 минути. Разточете марципана, изрежете кръгчета....
Козуначена плитка с марципан и шамфъстъкКозуначена плитка с марципан и шамфъстък
21 Февр.
Първо се приготвя плънката - марципанът и бадемът се смилат. Конфитюрът се разбърква добре с ликьора и млякото. След това всички продукти се смесват и се разбъркват добре....
Шоколадова торта с марципан и шоколадова заливкаШоколадова торта с марципан и шоколадова заливка
13 Май
Разрязва се на тортени парчета леко по диагонал. Шоколадовата торта с марципан и шоколадова заливка е много вкусна....
МарципанМарципан
19 Септ.
Състав на марципана В състава на марципана влизат белени бадеми, захар и яйца. 100 г марципан съдържат около 500 ккал, 5.8 г фибри, 2.5 г мазнини, 11 г протеини....
МарципанМарципан
17 Август
Оформете готовия марципан на продълговато руло и го увийте във фолио, за да се съхрани по-добре. Може да го съхранявате на стайна температура....
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
Съставките му се съчетават толкова добре, че не им е нужна допълнителна слепваща съставка. Истинският марципан реално представлява една фина бадемова паста с уникални вкусови качества....
Домашен марципанДомашен марципан
20 Юни
Съхраняваме тестото на хладно, опаковано в стреч фолио. Може да се оцветява със сладкарски бои....
История на марципанаИстория на марципана
12 Януари
Корените на производството на марципан могат да се открият векове назад. В класическия си вид този десерт е съставен от захар или мед и смлени бадемови ядки....
Бисквитки с марципанБисквитки с марципан
14 Април
Марципанът се смесва със захарта и се разбърква до образуване на хомогенна смес. Добавя се белтъкът и се разбърква. Тестото се разточва и се изрязват кръгове с диаметър 7-8 сантиметра....
Сладки с марципанСладки с марципан
23 Март
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с марципана. Добавя се захарта, солта, 1 яйце и филираните бадеми. Разбърква се добре....
Ягоди в марципанЯгоди в марципан
05 Август
От марципана се правят топчета, в тях се правят дупки и вътре се пъхва половинка или четвъртинка ягода, след което топчето се затваря. Оставят се за 1 час в хладилника....
Немски сладкиш с марципанНемски сладкиш с марципан
02 Ноем.
Постепенно включете всички съставки заедно. Месете добре на ръка за около 5 минути....
Пълнени кайсии с марципанПълнени кайсии с марципан
27 Август
Загрейте фурната на 180 градуса. Сипете захарта, лимоновия сок и 300 мл вода в тенджерка и кипнете, като разбърквате, докато захарта се разтвори. Варете 5-10 минути....
Сметанова торта с марципанСметанова торта с марципан
18 Дек.
Поставете в хладилника да престои една нощ и Сметанова торта с марципан....
Щолен с бадемов марципанЩолен с бадемов марципан
13 Март
Разстиламе тестото леко, така че в средата поставяме предварително приготвения марципан оформен на фитил. Увиваме тестото около марципана и прехвърляме в тава, оставяме да втаса за 1 час....
Хранителен състав на джинджифилаХранителен състав на джинджифила
26 Окт.
Куркуминът е една от активните съставки на куркумата. Той му придава характерният цвят. Джинджеролът също е и най-важната и основна съставка на джинджифила....
Хранителен състав на царевицатаХранителен състав на царевицата
13 Януари
Едва ли има човек, който да не обича да си хапва царевица. Освен че е много вкусна, тя съдържа в себе си много полезни вещества. Едно от любимите неща на мнозина е да хапваме царевица, докато си седим на плажа и гледаме...
Състав на яйцатаСъстав на яйцата
23 Окт.
От витаминния състав се откриват витамин А, полезен за здравето на кожата и имунната система, витамин В2 и В12, които подпомагат енергийния метаболизъм, червени кръвни клетки и нервната система....
Френски бонбони с марципан (Calissons)Френски бонбони с марципан (Calissons)
17 Август
Смелете в кухненски робот захаросания пъпеш, портокаловите кори (може да ги замените с 1 с. л. сладко от портокалови корички или 1 с. л. настъргана кора от портокал) с водата от портокалов цвят и добавете парченца марципан...
Оригинален Дрезденски щолен с марципанОригинален Дрезденски щолен с марципан
17 Септ.
Сушените кайсии се нарязват на ситно, към тях се прибавя настърган марципан, кандираните лимонови кори, ситно счуканите бадеми и шамфъстък. Разбърква се и се омесва като тесто, защото марципанът е също както тестото....
Немски ябълков пай с марципанНемски ябълков пай с марципан
09 Януари
Насладете се на този вълшебно вкусен немски ябълков пай с марципан!...
Коледен фруктов кейк с марципанКоледен фруктов кейк с марципан
18 Дек.
В друга купа разбийте омекналото масло, захарта и нарязаният на парченца марципан. Добавете яйцата едно по едно, а след това и ваниловия екстракт. Прибавете сухите съставки и рома към кексовото тесто....
Торта с домашен марципан ВарнаТорта с домашен марципан Варна
09 Март
6
Поръсете върху плота фино нишесте и разточете марципана на тънък чаршаф, дебел около 3 мм. Облечете тортата със захарния чаршаф, като внимателно го пренесете с точилката....