Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Историята на пица МаргаритаГрад Неапол в Италия е известен като родината на пицата. Неапол е основан още през 16-ти век. По-голямата част от населението било много бедно и за това пицата – плосък хляб с топинги, който се продавал от уличните търговци...
19 Януари
Тайните на истинската пицаПицата е любима на толкова много хора по света, защото вариантите й са огромно количество и всеки може да намери своя. Може би ще ви е интересно да разберете как се приготвят двете най-популярни пици.
Общите правила за...
25 Май
6
Румънци опънаха половинкилометрова пицаРумънски пицари записаха имената си в Книгата с рекордите на Гинес.
Те изпекоха най-дългата пица в света. Над 2200 пици бяха наредени една до друга в редица, дълга 496.97 метра.
Пицата-рекордьор бе приготвена в чест...
06 Окт.
Тайната на идеалната пицаТайната на идеалната пица е проста, като всичко гениално – тънка хрускава основа и много вкусна плънка, която прави пицата ароматна и топяща се в устата.
За тестото ще ви трябва двадесет милилитра зехтин, петстотин...
07 Май
1
Подходящи подправки за пицаБосилекът е една от най-употребяваните подправки за пици. Някои видове босилек по аромат приличат на аромата на карамфил или на аромата на индийско орехче.
Нарязаните на ситно листенца пресен босилек се използват за...
31 Май
Австралиец приготви най-вкусната пицаПрез март тази година Джони Ди Франческо стана трети на състезание в Лас Вегас за най-добър готвач на пица в света....
22 Април
Идеи за плънка на пицаЗа да приготвите хубава пица, подгответе тънка основа, която да е хрупкава. За да остане хрупкава коричката, сервирайте пицата гореща, защото като престои малко, става по-мека.
Печете пицата само в предварително загрята...
19 Дек.
Как да приготвим екзотична пицаЛесно и бързо се приготвя вкусна екзотична пица с ананас. За тестото са необходими 400 грама брашно, 200 грама масло, 250 грама заквасена сметана, две щипки сол.
За плънката са необходими 100 грама шунка, 100 грама...
21 Януари
Вкусни идеи за кето пицаСтремежът към здравословен начин на живот и нормално тегло е в основата на хиляди диетични режими, които непрекъснато се модернизират и изменят. Всеки от тях носи редица ползи, които го отличават от останалите. В последните...
03 Април
Вкусни идеи за постна пицаКак може пицата да бъде постна, да няма сирене и кашкавал или пък парченца апетитна шунка?
Италианците описват такава пица като питка със зехтин, билки и зеленчуци. Така че постната пица е норма, а не изключение, а сиренето...
30 Март
Най-подходящите подправки за пицаЗа да бъде пицата не само вкусна, но и ароматна, е добре в нея да се добавят различни видове подправки. За да се получи перфектен резултат, трябва да се използват подправки, които са подходящи за пица. Една от задължителните...
04 Окт.
Вегетариански идеи за пица калцонеЗатворената пица калцоне е една от най-обичаните пици изобщо. В обичайния си вид тя е с плънка от различни зеленчуци, подправки и месо. Освен това обаче, както всяка друга, така и тази пица може да бъде приготвена...
28 Септ.
Тайната на сочната домашна пицаСочна домашна пица можете да приготвите с помощта на правилен подход към създаването на основата и на плънката на пицата.
Перфектното тесто за пица трябва да е не по-дебело от половин сантиметър, а ръбовете й трябва...
16 Март
2
Най-популярните добавки за пицаПицата е едно от най-обичаните ястия в световен мащаб. Макар и да произлиза от Италия, днес на практика всяка една от страните има своя собствена разновидност. Появяват се нови и нови вериги, които претендират, че предлагат...
15 Януари
Новата пица - класиката среща оригиналносттаПицата, вечната класика на света! Тя е във всяко малко градче, във всеки мегаполис, в изискани заведения и едва забележими ресторанти.
В менюто на което и да е от тях присъстват традиционните пица Маргарита, пица...
17 Май
Вкусната история на пица ПеперониНа 20 септември в САЩ отбелязват вкусния ден на пицата Пеперони. Така любимата за всички ни пица Пеперони е с противоречива история, която и до днес може да разпали бурни дискусии.
Дори и в наши дни италианците, които...
20 Септ.
Рокля-пица крещи: Изяж ме!Обичате пица, но харесвате и роклите – няма проблем. Вече може да съчетаете тези две неща в едно. Посланието към околните определено ще е горещо.
Американската дизайнерка Оливия Меърс създаде рокля като пица. Младата...
30 Май
Австралийци хапват пица със скакалциАвстралийска пицария предлага хита на сезона - пица със скакалци. Италианският специалитет, обогатен с протеина на насекомите, е направил голям бум.
В град Милдура, който се намира в австралийския щат Виктория, населението...
09 Май
1
Пица СфинчонеЗамесваме си тесто от изброените продукти, ако е необходимо, добавяме още брашно или вода.
Трябва да получим меко тесто.
Намазваме го със зехтин и оставяме да втаса.
Готовото тесто за пица разточваме на тънък лист...
07 Дек.
1
Пица Зачев125 г пшенично брашно, 25 г царевично брашно, 3 г мая на прах, 1/2 кафена лъжичка сол, една щипка захар, необходимата вода на стайна температура и малко олио се смесват докато се получи сравнително лепкаво, а не твърдо тесто...
26 Юни
Следвеликденска пицаЗамесваме тестото за пица, като добавяме брашно, колкото поеме, докато стане нормално меко тесто, което може да се разточи.
Разточваме на тънък блат и го слагаме в намазнена така или върху хартия за печене.
Намазваме...
16 Юни
Броколи пицаРозичките от броколи се измиват и подреждат в тавичката на фурната.
Скилидките чесън се нарязват на кръгчета и се завиват в леко подмазнено алуминиево фолио. Слагат се в тавата при броколите и всичко се запича за 15 минутки...
23 Ноем.
Неаполитанска пицаВ дълбока купа сложете водата заедно със солта. Изсипете 4-5 с.л. от брашното и разбъркайте на каша. Добавете маята и покрийте съда с чиста кърпа. Оставете настрани за 10 минути, докато маята се активира.
След което започваме...
08 Ноем.
Пица гофретиПушеното месо, гъбите и луканката се нарязват на дребно.
След това с телена бъркалка се разбиват яйцата с прясното мляко, мекото масло и бакпулверът.
Добавя се брашното и се разбърква до получаване на гъста и еднородна...
16 Август
Пица ПарадизоЗапочваме с подготовката на тестото. В купичка сипваме маята с малко топла вода и оставяме да шупне.
В дълбока купа сипваме пресятото брашно, солта и захарта. Добавяме шупналата мая. Започваме да наливаме водата на тънка...
16 Септ.