Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранение на различните видове ядкиОбаче, често поради неправилно съхранение се оказва, че някои от тях са гранясали или са се развалили.
Благодарение на високото съдържание на мазнини в ядките те са много податливи на гранясване....
11 Април
2
Съхранение на орехи и ядкиКогато купувате ядки, не винаги успявате да използвате цялото количество на един път. Ядките съдържат много мазнини, които при висока температура и свободен достъп на въздух ги превръщат в доста горчив деликатес.
За...
26 Септ.
Ядки на микровълноваНастройваме микровълновата на максимална температура за 8 мин.
Слагате ги във фурната, като на 4-тата минута леко ги разбъркваме и връщаме обратно....
30 Окт.
2
Съхранение и срок на годност на биратаКраткият отговор е, че да, бирата се разваля , но може да издържи дълго време при подходящи условия на съхранение....
07 Окт.
Съхранение на бобБобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
17 Март
Съхранение на магданозНай-разпространеният начин за съхранение е сушенето.
Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и изгнили листенца. След това много добре се измива под обилно течаща вода....
22 Януари
2
Съхранение на гроздеДруг метод за съхранение на грозде у нас е известен като "суха чепка". Гроздовете се поставят в щайги, наредени на етажи. Между тях се оставят пътеки за движение или се окачват на предварително опънати телове....
26 Септ.
Съхранение на боровинкиПреди да приготвите боровинки за съхранение, трябва да отстраните тези, които са с леко загнили части или са били ударени. Те бързо ще изгният в хладилника....
25 Юли
Съхранение на зимнинаСъхраняването на храна за през зимата може да стане по редица начини.
Един от методите съхраняване на продукти през зимния период е замразяването им във фризер. Най-подходящи за целта са всички зеленчуци, които...
14 Юли
Съхранение на бамяСушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето проветриво място....
12 Юли
Печени ядки на фурнаСлагат се да се пекат в загряна на 150-160 градуса фурна, като на няколко пъти се пръскат с вода и се поразбъркват внимателно.
След около 20 минути трябва да са готови, но зависи от фурната ви....
20 Април
1
ЯдкиЯдките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Те съдържат много витамини, минерали и микроелементи, които са жизненоважни за организма. Ядките са храна, която до голяма степен компенсира полезните...
11 Август
1
Сьомга с ядки на фурнаРибата се поставя в намазнена тавичка, посолява се и се пъха в загрята на 200 -220 градуса фурна за 10-12 минути, в зависимост от дебелината на филето....
23 Май
Съхранение на червено цвеклоИзбраните екземпляри са здрави, без механични повреди, неполивани и неторени непосредствено преди съхранението.
За съхранение най-подходящ е плитък ровник....
08 Окт.
Съхранение на сушени плодовеНеобходимо е при съхранение на сушените плодове да има някакъв достъп на въздух, ако все пак предпочитате пластмасовите опаковки....
03 Окт.
Съхранение на печени чушкиПечените чушки можете да сложите за зимата във фризер или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите. Ако предпочитате някакви кутии, също...
16 Август
1
Правилно съхранение на подправкиПри тях тези правила са свързани не само с правилното им използване към различните ястия, но и с адекватното им съхранение....
31 Окт.
Правилно съхранение на дюлиАко имате много дюли, тогава ще трябва да се опитате да намерите най-подходящото място и да създадете специални условия за съхранение на плодовете....
25 Септ.
Правилно съхранение на козметикаЛакът за нокти
Хладната среда в домашния хладилник е добро място за съхранение на лака за нокти. Ниската и постоянна температура ще помогне да се запази цветът на лака....
09 Април
Овесени ядки за измиване на лицеМожете да оставите за минута-две кашата на лицето преди да изплакнете.
Овесът подобрява състоянието на кожата и я подхранва. Препоръчва се за хора с чувствителна към сапуни кожа....
23 Юли
Консервиране и съхранение на тиквичкиТиквичките са ранен пролетен зеленчук, който е предпочитан през цялото лято, заради добрия си вкус и много достъпната си цена. От тиквички могат да се приготвят толкова много гозби – добавят се в гювеч, супа, ориз, а стават...
29 Юни
2
Съвети за съхранение на салатиВъпреки че правенето на салата изглежда напълно лесна задача, винаги трябва да се съобразите с някои изисквания, ако искате да консумирате и да сервирате свежа и вкусна салата.
Използвайте винаги само крехка зелена...
29 Юни
Съхранение и консервиране на гъбиКогато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени. По същия начин стои въпросът с консумацията – не оставяйте прекалено дълго...
23 Юни
1