Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранение и срок на годност на биратаКраткият отговор е, че да, бирата се разваля , но може да издържи дълго време при подходящи условия на съхранение....
07 Окт.
Съхранение на бобБобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
17 Март
Съхранение на магданозНай-разпространеният начин за съхранение е сушенето.
Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и изгнили листенца. След това много добре се измива под обилно течаща вода....
22 Януари
2
Съхранение на гроздеДруг метод за съхранение на грозде у нас е известен като "суха чепка". Гроздовете се поставят в щайги, наредени на етажи. Между тях се оставят пътеки за движение или се окачват на предварително опънати телове....
26 Септ.
Съхранение на боровинкиПреди да приготвите боровинки за съхранение, трябва да отстраните тези, които са с леко загнили части или са били ударени. Те бързо ще изгният в хладилника....
25 Юли
Съхранение на зимнинаСъхраняването на храна за през зимата може да стане по редица начини.
Един от методите съхраняване на продукти през зимния период е замразяването им във фризер. Най-подходящи за целта са всички зеленчуци, които...
14 Юли
Съхранение на бамяСушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето проветриво място....
12 Юли
Марината за поливане на месоНалейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
19 Август
Съхранение на червено цвеклоИзбраните екземпляри са здрави, без механични повреди, неполивани и неторени непосредствено преди съхранението.
За съхранение най-подходящ е плитък ровник....
08 Окт.
Съхранение на сушени плодовеНеобходимо е при съхранение на сушените плодове да има някакъв достъп на въздух, ако все пак предпочитате пластмасовите опаковки....
03 Окт.
Съхранение на печени чушкиПечените чушки можете да сложите за зимата във фризер или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите. Ако предпочитате някакви кутии, също...
16 Август
1
Правилно съхранение на подправкиПри тях тези правила са свързани не само с правилното им използване към различните ястия, но и с адекватното им съхранение....
31 Окт.
Правилно съхранение на дюлиАко имате много дюли, тогава ще трябва да се опитате да намерите най-подходящото място и да създадете специални условия за съхранение на плодовете....
25 Септ.
Правилно съхранение на козметикаЛакът за нокти
Хладната среда в домашния хладилник е добро място за съхранение на лака за нокти. Ниската и постоянна температура ще помогне да се запази цветът на лака....
09 Април
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.
Пуешко месо на фурнаПечете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
27 Ноем.
Телешко месо на тиганРежем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче.
5....
09 Април
Пилешко месо на скараМоже да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
13 Март
1
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
28 Февр.
Конско месо на скараКонското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
26 Март
Консервиране и съхранение на тиквичкиТиквичките са ранен пролетен зеленчук, който е предпочитан през цялото лято, заради добрия си вкус и много достъпната си цена. От тиквички могат да се приготвят толкова много гозби – добавят се в гювеч, супа, ориз, а стават...
29 Юни
2
Съвети за съхранение на салатиВъпреки че правенето на салата изглежда напълно лесна задача, винаги трябва да се съобразите с някои изисквания, ако искате да консумирате и да сервирате свежа и вкусна салата.
Използвайте винаги само крехка зелена...
29 Юни
Съхранение и консервиране на гъбиКогато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени. По същия начин стои въпросът с консумацията – не оставяйте прекалено дълго...
23 Юни
1
Консервиране и съхранение на чесънДруг вариант е да го държите на хладно в хладилник, но по този начин съхранен не издържа много време, тъй като в хладилника има постоянна влага, която помага за покълването му....
15 Юни
Съвети за съхранение на продуктитеСиренето и кашкавалът никога не се нарязват, ако няма да се използват веднага, тъй като по този начин парченцата изсъхват, губят вкуса и аромата си.
Ако не искате сиренето или кашкавалът да изсъхват, увийте ги с прозрачно...
14 Юни