Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Съхранение и срок на годност на биратаСъхранение и срок на годност на бирата
07 Окт.
Краткият отговор е, че да, бирата се разваля , но може да издържи дълго време при подходящи условия на съхранение....
Съхранение на бобСъхранение на боб
17 Март
Бобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
Съхранение на магданозСъхранение на магданоз
22 Януари
2
Най-разпространеният начин за съхранение е сушенето. Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и изгнили листенца. След това много добре се измива под обилно течаща вода....
Съхранение на гроздеСъхранение на грозде
26 Септ.
Друг метод за съхранение на грозде у нас е известен като "суха чепка". Гроздовете се поставят в щайги, наредени на етажи. Между тях се оставят пътеки за движение или се окачват на предварително опънати телове....
Съхранение на боровинкиСъхранение на боровинки
25 Юли
Преди да приготвите боровинки за съхранение, трябва да отстраните тези, които са с леко загнили части или са били ударени. Те бързо ще изгният в хладилника....
Съхранение на зимнинаСъхранение на зимнина
14 Юли
Съхраняването на храна за през зимата може да стане по редица начини. Един от методите съхраняване на продукти през зимния период е замразяването им във фризер. Най-подходящи за целта са всички зеленчуци, които...
Съхранение на бамяСъхранение на бамя
12 Юли
Сушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето проветриво място....
Марината за поливане на месоМарината за поливане на месо
19 Август
Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
Съхранение на червено цвеклоСъхранение на червено цвекло
08 Окт.
Избраните екземпляри са здрави, без механични повреди, неполивани и неторени непосредствено преди съхранението. За съхранение най-подходящ е плитък ровник....
Съхранение на сушени плодовеСъхранение на сушени плодове
03 Окт.
Необходимо е при съхранение на сушените плодове да има някакъв достъп на въздух, ако все пак предпочитате пластмасовите опаковки....
Съхранение на печени чушкиСъхранение на печени чушки
16 Август
1
Печените чушки можете да сложите за зимата във фризер или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите. Ако предпочитате някакви кутии, също...
Правилно съхранение на подправкиПравилно съхранение на подправки
31 Окт.
При тях тези правила са свързани не само с правилното им използване към различните ястия, но и с адекватното им съхранение....
Правилно съхранение на дюлиПравилно съхранение на дюли
25 Септ.
Ако имате много дюли, тогава ще трябва да се опитате да намерите най-подходящото място и да създадете специални условия за съхранение на плодовете....
Правилно съхранение на козметикаПравилно съхранение на козметика
09 Април
Лакът за нокти Хладната среда в домашния хладилник е добро място за съхранение на лака за нокти. Ниската и постоянна температура ще помогне да се запази цветът на лака....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Пуешко месо на фурнаПуешко месо на фурна
27 Ноем.
Печете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Телешко месо на тиганТелешко месо на тиган
09 Април
Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см. 3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото. 4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче. 5....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
Мляно месо на тиганМляно месо на тиган
28 Февр.
Зеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка. Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
Конско месо на скараКонско месо на скара
26 Март
Конското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
Консервиране и съхранение на тиквичкиКонсервиране и съхранение на тиквички
29 Юни
2
Тиквичките са ранен пролетен зеленчук, който е предпочитан през цялото лято, заради добрия си вкус и много достъпната си цена. От тиквички могат да се приготвят толкова много гозби – добавят се в гювеч, супа, ориз, а стават...
Съвети за съхранение на салатиСъвети за съхранение на салати
29 Юни
Въпреки че правенето на салата изглежда напълно лесна задача, винаги трябва да се съобразите с някои изисквания, ако искате да консумирате и да сервирате свежа и вкусна салата. Използвайте винаги само крехка зелена...
Съхранение и консервиране на гъбиСъхранение и консервиране на гъби
23 Юни
1
Когато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени. По същия начин стои въпросът с консумацията – не оставяйте прекалено дълго...
Консервиране и съхранение на чесънКонсервиране и съхранение на чесън
15 Юни
Друг вариант е да го държите на хладно в хладилник, но по този начин съхранен не издържа много време, тъй като в хладилника има постоянна влага, която помага за покълването му....
Съвети за съхранение на продуктитеСъвети за съхранение на продуктите
14 Юни
Сиренето и кашкавалът никога не се нарязват, ако няма да се използват веднага, тъй като по този начин парченцата изсъхват, губят вкуса и аромата си. Ако не искате сиренето или кашкавалът да изсъхват, увийте ги с прозрачно...