Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

ПразПраз
07 Дек.
Също така празът не бива да се мие или нарязва преди съхранение....
Съхранение и срок на годност на биратаСъхранение и срок на годност на бирата
07 Окт.
Краткият отговор е, че да, бирата се разваля , но може да издържи дълго време при подходящи условия на съхранение....
Съхранение на боровинкиСъхранение на боровинки
25 Юли
Преди да приготвите боровинки за съхранение, трябва да отстраните тези, които са с леко загнили части или са били ударени. Те бързо ще изгният в хладилника....
Съхранение на зимнинаСъхранение на зимнина
14 Юли
Съхраняването на храна за през зимата може да стане по редица начини. Един от методите съхраняване на продукти през зимния период е замразяването им във фризер. Най-подходящи за целта са всички зеленчуци, които...
Съхранение на бамяСъхранение на бамя
12 Юли
Сушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето проветриво място....
Съхранение на магданозСъхранение на магданоз
22 Януари
2
Най-разпространеният начин за съхранение е сушенето. Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и изгнили листенца. След това много добре се измива под обилно течаща вода....
Съхранение на гроздеСъхранение на грозде
26 Септ.
Друг метод за съхранение на грозде у нас е известен като "суха чепка". Гроздовете се поставят в щайги, наредени на етажи. Между тях се оставят пътеки за движение или се окачват на предварително опънати телове....
Съхранение на бобСъхранение на боб
17 Март
Бобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
Праз на фурнаПраз на фурна
09 Дек.
Нарязвате на ситно праза, прибавяте ориза, размитото в студена вода брашно, смления черен пипер, разбърканото в малко вода доматено пюре....
Тънкости при готвенето на праз лукТънкости при готвенето на праз лук
10 Април
Празът може да използвате в много и най-различни ястия. Той е заместител на лука и може да се консумира сготвен или суров. Всяка част от праз лука може да се яде, но повечето хора обичат най-много бялата част от корена...
Съхранение на печени чушкиСъхранение на печени чушки
16 Август
1
Печените чушки можете да сложите за зимата във фризер или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите. Ако предпочитате някакви кутии, също...
Правилно съхранение на подправкиПравилно съхранение на подправки
31 Окт.
При тях тези правила са свързани не само с правилното им използване към различните ястия, но и с адекватното им съхранение....
Съхранение на червено цвеклоСъхранение на червено цвекло
08 Окт.
Избраните екземпляри са здрави, без механични повреди, неполивани и неторени непосредствено преди съхранението. За съхранение най-подходящ е плитък ровник....
Съхранение на сушени плодовеСъхранение на сушени плодове
03 Окт.
Необходимо е при съхранение на сушените плодове да има някакъв достъп на въздух, ако все пак предпочитате пластмасовите опаковки....
Правилно съхранение на дюлиПравилно съхранение на дюли
25 Септ.
Ако имате много дюли, тогава ще трябва да се опитате да намерите най-подходящото място и да създадете специални условия за съхранение на плодовете....
Правилно съхранение на козметикаПравилно съхранение на козметика
09 Април
Лакът за нокти Хладната среда в домашния хладилник е добро място за съхранение на лака за нокти. Ниската и постоянна температура ще помогне да се запази цветът на лака....
Карфиол с Праз на ФурнаКарфиол с Праз на Фурна
25 Ноем.
2
Карфиолът се разчленява на розички. Празът, морковът и целината се нарязват на кръгчета, чушката на ситно. Чесънът се смачква и наситнява. В мазнината се задушават празът, чушката, морковът и целината....
Яйца с Праз на ФурнаЯйца с Праз на Фурна
25 Юни
1
Почистваме праза, нарязваме го и задушаваме в мазнина. Оставяме така, докато омекне и тогава прибавяме предварително настърганите домати. Изсипваме готовата смес в тавичка и поръсваме със сиренето. В съд разбиваме...
Ципура с праз на фурнаЦипура с праз на фурна
25 Ноем.
Печете ципурата на фурна на 190 °C с вентилатор, докато празът е хубаво омекнал, а рибките са хванали лек златист загар. Времето за печене е различно според големината на ципурата....
Макарони на фурна с празМакарони на фурна с праз
31 Януари
Праза добавяме върху макароните, а отгоре нарязаните на кръгчета домати и лютата чушка (нарязана на ситно). Всичко слагаме да се пече в умерена фурна....
Пържоли с праз на фурнаПържоли с праз на фурна
27 Дек.
Обелете чесъна и го нарежете на ситно. В купа смесете соевия сос, лимоновия сок, чесъна и виното. Разбъркайте добре. В тава наредете пържолите. Към тях добавете почистения и нарязан на шайби праз....
Заешко с праз на фурнаЗаешко с праз на фурна
09 Март
Нарежете праза на ситно и запържете до омекване. Добавете доматите и оставете на котлона, докато изврят. Добавете подправките. Изсипете в голяма тава....
Боб с праз на фурнаБоб с праз на фурна
28 Ноем.
Отгоре се поръсва 1 слой галета и след това се полива на тънка струя зехтин. Запича се бобът в загрята на 180 °C фурна за 15-20 минути. Сервира се боб с праз на фурна с препечен хляб....
Праз с домати на фурнаПраз с домати на фурна
24 Януари
Празът се изчиства, измива и нарязва на парчета. Задушава се в малко олио до полуготовност. След това се прибавят и доматите, нарязани на дребно, като ги задушаваме до тяхното омекване....
Праз с яйца на тиганПраз с яйца на тиган
16 Януари
В малко олио и вода задушаваме нарязания праз с черен пипер и чубрица да омекне. Отделно развиваме 2 яйца с 2 супени лъжици прясно мляко, 1/2 кубче натрошен зеленчуков бульон, щипка бакпулвер и 1 чаена лъжичка натурално...