Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Правилно съхраняване на месоПравилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве....
05 Юни
Как се съхранява месо без хладилникСъхранявайте на студено място на температура не по-висока от осем градуса. Така се съхранява месо за едно денонощие.
Можете да съхранявате месо с помощта на кисело мляко или оцет....
07 Април
2
Съхраняване на краставициЗахлупете плътно - в тази оцетна камера зеленчуците се съхраняват два месеца и повече....
25 Септ.
Съхраняване на зеленчуциСъхранявайте я на тъмно при температура единадесет до тринадесет градуса. Зелето се съхранява най-добре, когато е с кочана нагоре и в сухо помещение....
20 Март
Колко време се съхранява месо във фризераМесото и месните продукти могат да се съхраняват както в хладилник, така и във фризер....
16 Март
Марината за поливане на месоНалейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
19 Август
Правилно съхраняване на яйцаАко сте приготвили нещо само с жълтъците или съответно само с белтъците на яйцата и неизползваната част сте прибрали в хладилника, знайте че тя може да се съхранява не повече от четири дни....
17 Април
Пилешко месо на скараМоже да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
13 Март
1
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
28 Февр.
Телешко месо на тиганРежем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче.
5....
09 Април
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.
Пуешко месо на фурнаПечете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
27 Ноем.
Конско месо на скараКонското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
26 Март
Как се съхранява агнешко месо?Съхраняването на агнешко месо е важно, за да се предотврати развитието на бактерии и запази свежестта и качеството му....
23 Март
Съхраняване и сушене на гъбиИнтересен начин за съхраняване на гъби е като ги изсушите. След като се изсушат, гъбите са няколко пъти по-калорични отколкото в прясно състояние....
02 Юли
2
Съхраняване и консервиране на аспержиДруг вариант за съхраняване на аспержи е замразяването.
Ако решите да използвате този метод, сложете ги в найлонови пликове и ги замразете, без никаква предварителна подготовка или запарка....
26 Април
Съвети за съхраняване на маслиниОтново съхранявайте в хладилник и дръжте маслините в маринатата, докато не ги изядете напълно. Може да ги съхранявате и само в зехтин....
07 Март
1
Съхраняване на продукти във фризерЗа да увеличите срока на съхраняването на продуктите, изкарайте възможно най-много въздух от плика....
21 Март
Мариновано свинско месо на скараИзмиваме свинското месо, подсушаваме, нарязваме на парчета и начукваме леко. Слагаме в тавичка и поръсваме с черен пипер на вкус. Намазваме леко с пасиран чесън....
28 Юли
1
Месо със зеленчуци на сачПилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, а свинското месо се реже на хапки.
Гъбите и лукът се режат на полумесеци, чушките на кръгчета, патладжанът и тиквичката на кубчета, а картофите на пръчици....
10 Януари
Печено козе месо на фурнаСложете алуминиево фолио върху тавата и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 150 минути....
08 Окт.
Зеле с месо на фурнаНарежете месото на късове, загрейте мазнина и го запържете до пълно омекване. Накълцайте зелката на дребно и в тенджера я задушете с малко мазнина....
21 Април
2
Ориз на тиган с месоПо време на запържване на ориза ще забележите, че от бял става прозрачен (точно поради тази причина, той се пържи няколко минути)....
10 Май