Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме миди и калмариВ хладилник пресните миди и калмари се съхраняват добре не повече от три дни, и то ако са покрити с влажна кърпа. Но това важи само за непочистени миди и калмари....
08 Окт.
Как да съхраняваме прясна риба и мидиТопло пушената риба се разваля за около три денонощия, а студено пушената може да издържи до месец ако се съхранява на температура -4 градуса....
20 Август
Миди на тенекияМидите на тенекия се поднасят задължително с ледено студена бира!
Източник: Desislav Alexandrov от Кулинарна мрежа...
22 Април
Миди на параИзмийте добре и поставете в достатъчно голяма тенджерка, нивото им да е на половината на съда;
Нарежете чесъна на тънки филийки и пуснете при мидите....
01 Май
Миди на плочаТе сами по себе си носят аромата на море и свежест, затова не се нуждаят от много подправки и нещо за подсилване на вкуса, защото то само би убило автентичния аромат на море.
Добър апетит! Мидите на плоча са готови....
25 Дек.
2
Миди на тиганОставете да се готвят, докато мидите се отворят, като разклащате от време на време.
Подправете със сол и черен пипер готовите миди.
Полейте с лимонов сок, добавете накълцания магданоз....
08 Март
3
МидиМидите (Bivalvia) са клас водни мекотели, които живеят прикрепени към скали или други обекти, хранят се с планктон, който изсмукват от водата. Тялото на мидите е съставено от глава, туловище и крак и е защитено от една или...
27 Февр.
Печени миди на фурнаМидите, корените за супа и виното сложете да заврат в затворен съд и след това ги наредете в кръг в тавичка.
Покрийте ги с разбитото масло с естрагона, босилека, черния пипер, солта, счукания чесън и ситно нарязаните магданоз...
25 Април
Миди Сърцевидки на тиганЗагрейте зехтина в тиган на умерен огън и в него сложете чесъна, нарязан на филийки. Щом пусне аромата си, без да чакате да добива загар, веднага сипете мидите, отцедени от водата....
02 Януари
Черноморски миди на фурнаОтделно в тиган се приготвя оризът, като се запържва в олио до отделяне на зърната едно от друго, добавя се нарязания на ситно кромид лук, след като лука се запържи, се залива с топла вода.
Добавят се подправките....
19 Януари
Миди Донакс на тиганПресгоствените бели миди стават сухи и губят вкуса си на море затова не ги гответе повече от това време.
Прехвърлете в чиния, поръсете обилно със зехтин и прясно смлян черен пипер на вкус....
21 Юни
Панирани миди на шишчеПочистените от черупките мидени ядки нанижете на дървени шишчета. За по удобно пържене може да разделите шишчето на две.
В две купи разделете белтъка и жълтъка на едно яйце....
27 Август
Подлучени миди на тиганПодлучените миди на тиган са апетитно мезе за вино или друго любимо питие....
20 Август
Миди Дяволски нокът на тиганВтори начин - заливаме с вода и слагаме морска сол, поне 1 с.л. с връхче на 500 мл вода. Престояват 3 часа, като водата се сменя 3 пъти през този период. Пясъкът се утаява на дъното....
09 Август
Мерлуза на барбекю с мидиПриготвяме огъня и докато стане готов (на тлеещи въглени), си обработваме рибите. Отстраняваме 2-3 пръста от опашната част и цепваме рибата на 2, като я разтваряме и почистваме....
12 Януари
2
Миди Сен Жак на фурнаНалейте виното, изчакайте да се редуцира и прибавете кориандъра накълцан на ситно. Разбъркайте за минута - две и отстранете от огъня.
Загрейте фурната до 200 градуса и подредете мидите в тавичка....
16 Окт.
Миди с шунка на грилЗа марината: Чесънът се счуква, зелените подправки се режат на ситно, като се оставят няколко стръка за украса, добавя се лимоновият сок....
25 Март
Ориз с миди на фурнаЗагрейте маслото с малко олио и запържете нарязания праз. Щом се задуши прибавете рендосания домат и мидите. Задушете за няколко минути и изсипете ориза.
Овкусете с подправките и долейте 2 ч.ч. гореща вода. Оставете да...
03 Април
1
Миди на фурна с галетаМидите се слагат да се варят в тенджера с вода на силен огън и след като се отворят се отцеждат. Подреждат се в намазнена тава плътно една до друга....
25 Септ.
1
Миди в масло на тиганСлед това си прибавяме мидите и разбъркваме от време на време. Вадим и оставяме на страна до цялостното им изстиване.
Можем да консумираме така, но ние ги обичаме с лук. И затова нарязваме лука и поръсваме с копър....
29 Юли
Миди на фурна по френскиКъм тях добавете нарязаните на ситно чесън и лимон.
Подправете с черен пипер и дафинов лист. Сложете ястието да се пече 35 минути в умерена фурна....
03 Юли