Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Как да съхраняваме миди и калмариКак да съхраняваме миди и калмари
08 Окт.
В хладилник пресните миди и калмари се съхраняват добре не повече от три дни, и то ако са покрити с влажна кърпа. Но това важи само за непочистени миди и калмари....
Как да съхраняваме прясна риба и мидиКак да съхраняваме прясна риба и миди
20 Август
Топло пушената риба се разваля за около три денонощия, а студено пушената може да издържи до месец ако се съхранява на температура -4 градуса....
Миди на тенекияМиди на тенекия
22 Април
Мидите на тенекия се поднасят задължително с ледено студена бира! Източник: Desislav Alexandrov от Кулинарна мрежа...
Миди на параМиди на пара
01 Май
Измийте добре и поставете в достатъчно голяма тенджерка, нивото им да е на половината на съда; Нарежете чесъна на тънки филийки и пуснете при мидите....
Миди на плочаМиди на плоча
25 Дек.
2
Те сами по себе си носят аромата на море и свежест, затова не се нуждаят от много подправки и нещо за подсилване на вкуса, защото то само би убило автентичния аромат на море. Добър апетит! Мидите на плоча са готови....
Миди на тиганМиди на тиган
08 Март
3
Оставете да се готвят, докато мидите се отворят, като разклащате от време на време. Подправете със сол и черен пипер готовите миди. Полейте с лимонов сок, добавете накълцания магданоз....
Миди на фурнаМиди на фурна
12 Юни
Ястието се посолява на вкус и се пече във фурна при умерена температура....
Миди на фурнаМиди на фурна
12 Юни
Ястието се посолява на вкус и се пече във фурна при умерена температура....
МидиМиди
27 Февр.
Мидите (Bivalvia) са клас водни мекотели, които живеят прикрепени към скали или други обекти, хранят се с планктон, който изсмукват от водата. Тялото на мидите е съставено от глава, туловище и крак и е защитено от една или...
Печени миди на фурнаПечени миди на фурна
25 Април
Мидите, корените за супа и виното сложете да заврат в затворен съд и след това ги наредете в кръг в тавичка. Покрийте ги с разбитото масло с естрагона, босилека, черния пипер, солта, счукания чесън и ситно нарязаните магданоз...
Миди Сърцевидки на тиганМиди Сърцевидки на тиган
02 Януари
Загрейте зехтина в тиган на умерен огън и в него сложете чесъна, нарязан на филийки. Щом пусне аромата си, без да чакате да добива загар, веднага сипете мидите, отцедени от водата....
Черноморски миди на фурнаЧерноморски миди на фурна
19 Януари
Отделно в тиган се приготвя оризът, като се запържва в олио до отделяне на зърната едно от друго, добавя се нарязания на ситно кромид лук, след като лука се запържи, се залива с топла вода. Добавят се подправките....
Миди Донакс на тиганМиди Донакс на тиган
21 Юни
Пресгоствените бели миди стават сухи и губят вкуса си на море затова не ги гответе повече от това време. Прехвърлете в чиния, поръсете обилно със зехтин и прясно смлян черен пипер на вкус....
Панирани миди на шишчеПанирани миди на шишче
27 Август
Почистените от черупките мидени ядки нанижете на дървени шишчета. За по удобно пържене може да разделите шишчето на две. В две купи разделете белтъка и жълтъка на едно яйце....
Подлучени миди на тиганПодлучени миди на тиган
20 Август
Подлучените миди на тиган са апетитно мезе за вино или друго любимо питие....
Миди Дяволски нокът на тиганМиди Дяволски нокът на тиган
09 Август
Втори начин - заливаме с вода и слагаме морска сол, поне 1 с.л. с връхче на 500 мл вода. Престояват 3 часа, като водата се сменя 3 пъти през този период. Пясъкът се утаява на дъното....
Мерлуза на барбекю с мидиМерлуза на барбекю с миди
12 Януари
2
Приготвяме огъня и докато стане готов (на тлеещи въглени), си обработваме рибите. Отстраняваме 2-3 пръста от опашната част и цепваме рибата на 2, като я разтваряме и почистваме....
Миди Сен Жак на фурнаМиди Сен Жак на фурна
16 Окт.
Налейте виното, изчакайте да се редуцира и прибавете кориандъра накълцан на ситно. Разбъркайте за минута - две и отстранете от огъня. Загрейте фурната до 200 градуса и подредете мидите в тавичка....
Миди с шунка на грилМиди с шунка на грил
25 Март
За марината: Чесънът се счуква, зелените подправки се режат на ситно, като се оставят няколко стръка за украса, добавя се лимоновият сок....
Ориз с миди на фурнаОриз с миди на фурна
03 Април
1
Загрейте маслото с малко олио и запържете нарязания праз. Щом се задуши прибавете рендосания домат и мидите. Задушете за няколко минути и изсипете ориза. Овкусете с подправките и долейте 2 ч.ч. гореща вода. Оставете да...
Миди с ориз на фурнаМиди с ориз на фурна
25 Август
3
Оставете ястието да ври още на слаб огън до сваряване на ориза....
Миди на фурна с галетаМиди на фурна с галета
25 Септ.
1
Мидите се слагат да се варят в тенджера с вода на силен огън и след като се отворят се отцеждат. Подреждат се в намазнена тава плътно една до друга....
Миди на фурна по моряшкиМиди на фурна по моряшки
19 Септ.
Ястието се посолява на вкус и се пече във умерена фурна....
Миди в масло на тиганМиди в масло на тиган
29 Юли
След това си прибавяме мидите и разбъркваме от време на време. Вадим и оставяме на страна до цялостното им изстиване. Можем да консумираме така, но ние ги обичаме с лук. И затова нарязваме лука и поръсваме с копър....
Миди на фурна по френскиМиди на фурна по френски
03 Юли
Към тях добавете нарязаните на ситно чесън и лимон. Подправете с черен пипер и дафинов лист. Сложете ястието да се пече 35 минути в умерена фурна....