Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Тайните на тайландската кухняТайните на тайландската кухня
05 Март
Магията на тайландската кухня се крие в сливането на вкусовете. Тайландците буквално са издигнали храната в свой култ....
Особености на тайландската кухняОсобености на тайландската кухня
09 Март
Ако сте почитатели на тайландската кухня, предлагаме ви няколко невероятни рецепти: Тайландска чорба от свинско, Пилешки крилца по тайландски, Тайландски омлет, Тайландски кокосов пудинг, Печено пиле по тайландски...
Тайландска морковена салатаТайландска морковена салата
07 Януари
Тази тайландска морковена салата е огромна изненада за мен. Невероятно вкусна и апетитна, въпреки на пръв поглед многото подправки....
Тайландска рибена супаТайландска рибена супа
23 Март
Лимонът се изстисква. Рибата се нарязва на дребно. Скаридите се почистват от твърдата обвивка, махат се главите и се отстранява тъмната вена от тялото, като се направи разрез откъм гърба. Лютата чушка се реже на ситно...
Кои са любимите подправки в тайландската кухняКои са любимите подправки в тайландската кухня
04 Април
Все по-популярната в цял свят тайландска кухня на пръв поглед изглежда странна и екзотична....
Тайландска салата с фъстъциТайландска салата с фъстъци
22 Юни
Разбъркваме добре, поръсваме с ядките и сервираме тайландската салата с фъстъци....
Тайландска чорба от свинскоТайландска чорба от свинско
10 Април
Нарежете свинското на кубчета и го сложете да се вари в много малко количество подсолена вода. Прибавете зехтина и задушавайте месото, докато се запържи. Отделно в литър подсолена вода сварете нарязаната бяла част на...
Тайландска супа със скаридиТайландска супа със скариди
13 Март
По желание гарнираме тайландска супа със скариди с пресен босилек....
Тайландска супа с рациТайландска супа с раци
30 Юни
Бульонът се слага да заври и се добавят скаридите, месото от раци и отцедената царевица. Вари се 15 минути и се сваля от котлона. Поръсва се със сол и черен пипер и готовата супа се подправя със сметана....
Тайландска чорба от свинскоТайландска чорба от свинско
10 Април
Нарежете свинското на кубчета и го сложете да се вари в много малко количество подсолена вода. Прибавете зехтина и задушавайте месото, докато се запържи. Отделно в литър подсолена вода сварете нарязаната бяла част на...
Тайландската кухня - неустоима комбинация от свежест и пикантностТайландската кухня - неустоима комбинация от свежест и пикантност
03 Април
Свежестта е най-важното в тайландската кухня - зеленчуците, плодовете, рибата, морски дарове - всичко трябва да е прясно. Дори вездесъщият и присъстващ навсякъде ориз се търси да е от последната реколта....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Тайландска супа с морски даровеТайландска супа с морски дарове
15 Юни
Смесете почистените риба, скариди и калмари. Поръсете ги със сока от лайм. Почистете мидите и ги сипете в тенджера заедно със 150 мл от кокосовото мляко. Сложете капак, кипнете и ги сварете за 5 минути. Отцедете мидите...
Тайландска супа Том Кха КайТайландска супа Том Кха Кай
23 Май
Пилешките гърди и гъбите се режат на ситно и се запържват в сусамовото олио за 7 минути на среден огън. Добавя се лютата чушка, нарязана на ситно, и джинджифилът, и сместа се пържи още 1 минута. В тенджера се смесват...
Тайландска супа с кокосово млякоТайландска супа с кокосово мляко
08 Януари
Слагаме във вода гъбите шитаке да се размекнат. Белим джинджифила с помощта на малка лъжичка и половината джинджифил режем на ленти, а другия настъргваме. В дълбока тенджера разтопяваме кърито в зехтин и кафявата захар...
Тайландска салата с телешко месоТайландска салата с телешко месо
21 Май
Месото се начуква и се запържва по 3 минути от всяка страна в зехтина до образуване на златиста коричка. Слага се в чиния и се покрива с фолио за 10 минути. Лимонът се изстисква. Репичките и краставиците се режат на кръгчета...
Три популярни десерта от тайландската кухня: Екзотични и неустоими!Три популярни десерта от тайландската кухня: Екзотични и неустоими!
10 Август
Ето и три популярни десерта от тайландската кухня. Кхао няоу ма муанг или сладък ориз с манго Кхао няоу ма муанг е най-известният тайландски десерт....
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Млечната баница от моята кухня е чудна! Източник: Моята майка Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен. Източник: Cause It`s Always Delicious Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....