Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зелена чорба с твърдо сварени яйцаПреди сервиране във всяка чиния сложете по 1 твърдо сварено, обелено и нарязано на половинки или четвъртинки яйце.
Залейте с чорбата и поднесете....
01 Август
Спаначено пюре с твърдо сварени яйцаПочистваме спанака, измиваме го, прецеждаме го много добре и го нарязваме на ситно. Запържваме спанака в маслото.
Когато омекне, прибавяме прясното мляко и брашното, размито в съвсем малко студена вода. Оставяме продуктите...
21 Август
Руска пасха с твърдо сварени яйцаЖълтъците се претриват през сито и се намачкват. Смесват се с изварата, захарта, ванилията и омекналото масло.
Сместа се слага в марля, която е опъната над гевгир. Оставя се в хладилника за 12 часа и се обръща върху чиния...
12 Април
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирената биват меки и твърди, освен бяло сирене има сини и зелени сирена и всички се правят по специални рецепти и най-често се изискват специални условия за втасването им, които са характерни за определен регион....
24 Ноем.
СиренеТвърдото сирене трябва да се яде с нож и вилица.
Ползи от сиренето
Редица предимства на сиренето го правят незаменима храна....
11 Август
3
Сирене в стомнаСиренето трябва да зрее при температура 8-10 градуса 30 дни. След това се съхранява 6 месеца при температура 2 до 6 градуса.
Суроватката от сиренето изтича през порите на стомната....
08 Март
2
Сирене в гювечеОтгоре се слага сирене, нарязано на филийки, нарязана на кубчета кисела краставичка, нарязан на кубчета шпеков салам. Отгоре се нарежда кашкавал нарязан на филийки. Чукват се по едно яйце на гювече....
27 Март
Сирене в таваВърху тях се разстила на равномерен пласт настърганото сирене и се залива с разбитите заедно с млякото яйца.
Отгоре на еднакво разстояние се подреждат лютивите чушки и нарязаното на парченца краве масло....
28 Юли
Сирене в таваВърху тях се разстила на равномерен пласт настърганото сирене и се залива с разбитите заедно с млякото яйца.
Отгоре на еднакво разстояние се подреждат лютивите чушки и нарязаното на парченца краве масло....
28 Юли
Сирене в гювечеОтгоре се слага сирене, нарязано на филийки, нарязана на кубчета кисела краставичка, нарязан на кубчета шпеков салам. Отгоре се нарежда кашкавал нарязан на филийки. Чукват се по едно яйце на гювече....
27 Март
Сиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в светаСиренето, произвеждано в американския щат Уисконсин, спечели състезанието за най-добро сирене в света....
14 Март
Сирене МанчегоМакар да е твърдо, консистенцията на Манчего е доста маслена. Цветът му може да варира от слонова кост, през жълто, до кафяво-бежов....
05 Февр.
Сирене МимолетИсторията на сиренето Мимолет
Мимолет (Mimolette) е твърдо сирене от краве мляко, което се произвежда в Нормандия, Бретан и други части на Франция....
08 Дек.
Козе сиренеПоради това козето сирене често се използва като лека храна по време на диети.
Този деликатес се отличава и с нисък процент на мазнини и може да бъде направен в твърда, мека или изварена форма....
23 Март
Крема сиренеКрема сиренето (Cream cheese) се определя като вид меко бяло сирене, с поне 33% масленост и не повече от 55% водно съдържание....
21 Февр.
Синьо СиренеТвърди се, че синьото сирене не помага, а вреди на сърцето, причинява затлъстяване и всички негативи свързани с това....
21 Февр.
5
Зелено сиренеТова обаче е една твърде малка част от необятните възможности, разкриващи се пред забележителното българско сирене....
22 Април
Фета СиренеФета /φέτα/ представлява бяло сирене, което традиционно се произвежда в южната ни съседка Гърция. Всъщност 75 процента от консумираните сирена там са от този тип....
05 Август
1
Сирене КабралесСъс своите 400 хиляди килограма годишно това сирене със сигурно ще заеме първенството на най-широко познатите и предпочитани испански сирена по света. От 7 години то е най-доброто испанско сирене....
02 Април
Сирене ГрюерКулинарно приложение на Грюер
Твърдото на все пак нежно сирене Грюер е известно като едно от най-добрите сирена за печене....
30 Май
Сирене СтилтънСиренето е прорязано от синьо-зелени венички. Кората му е много твърда и не е годна за консумация....
30 Май
Сирене БриБри е френско сирене с благородна плесен, спадащо към групата на меките сирена. Наричано често „кралицата на сирената”, Бри е навярно най-популярното, познато и обичано по цял свят френско сирене....
30 Май
1
Сирене БофорПродуктът попада в списъка не само на най-известните сирена, но и на най-скъпите. Ценителите оприличават Бофор на сиренето Грюер, което е традиционно за Швейцария....
19 Май