Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маринован телешки езикТелешкият език се обелва, нарязва се на филии или на кубчета и се слага в маринатата. След 12 часа е готов за ядене....
23 Ноем.
1
Желиран телешки езикИзмиваме хубаво телешкия език и сваряваме в подсолена вода. Изваждаме от водата (запазваме бульона от варенето) и като се охлади, обелваме ципата под течаща вода и нарязваме на ивички....
23 Юли
Паниран телешки езикИзчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии.
Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара....
19 Ноем.
Телешки език фрикасеПодготвеният телешки език се нарязва на парчета и се вари в тенджера под налягане. Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в зехтин. Добавете езикът заедно с бульона, след омекване на зеленчуците....
20 Септ.
Паниран телешки езикИзчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии.
Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара....
19 Ноем.
Пълнен телешки езикЕзикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и оцет.
Като омекне се обелва, разрязва се по дължина и се прави вдлъбнатина, която се пълни с изпържен лук, подправен със сол и черен пипер...
01 Март
Телешки език яхнияСложете предварително измития език да се свари с подправките и лука.
Още докато е топъл, го обелете и го нарежете на филийки.
Загрейте маслото отделно, запържете брашното и скълцания лук в него. Разредете с бульона...
13 Април
Телешки език в маслоСваряваме езика в подсолена вода. Обелваме от кожата и режем на ивици.
Отделно приготвяме чесъна, също нарязан на ивици. В съд върху котлона разтопете маслото и в него запържете чесъна.
Прибавете нарязания на ивици...
28 Дек.
2
Телешки език със сосСварете езиците заедно с корените за супа в подсолена вода. Още докато са топли ги обелете и нарежете.
От брашното и маслото направете запръжка, разредете я с бульона, в който са варени езиците.
Прибавете лимоновия...
18 Ноем.
Телешки език с кашкавалЕзикът се сварява, обелва се и се оставя да изстине. Нарязва се на тънки парчета и се задушава в разтопеното масло. Поръсва се със солта и черния пипер.
Нарежда се в тавичка и отгоре се посипва с настъргания кашкавал....
28 Ноем.
Телешки език на скараЗапочваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни.
Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
02 Юли
1
Супа с телешки езикВ два литра вода се сварява телешкият език заедно с черен пипер, сол и дафинов лист.
Месото се изважда и оставя настрани, а в бульона се варят зеленчуците....
29 Окт.
Телешки език с хрянВ средата на порционните чинийки слагаме от нарязания на филийки телешки език. Около него нареждаме зеленчуците.
Заливаме езика с майонезата и хряна. Поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз....
01 Ноем.
Шишчета с телешки езикИзмийте телешкия език и го сварете напълно в подсолена вода. Отцедете го, обелете и го нарежете на филийки с дебелина около 8 мм. Накиснете го в оцета, сол и черен пипер....
30 Юни
2
Телешки език с картофиПечете ястието с телешки език до омекването на картофите. Поръсете с копър и магданоз и поднесете телешкия език с картофи....
18 Дек.
Шишчета с телешки езикИзмийте телешкия език и го сварете напълно в подсолена вода. Отцедете го, обелете и го нарежете на филийки с дебелина около 8 мм. Накиснете го в оцета, сол и черен пипер....
30 Юни
2
Телешки език по карибскиЕзикът се сварява до омекване. В това време тиквата се настъргва, ананасът се нарязва на ситно.
Езикът се пуска в ледено студена вода и се обелва.
Лукът се нарязва на ситно, добавя се тиквата, кърито, джинджифилът...
22 Окт.
Подходящи подправки за телешки езикПодходящи подправки за телешки език
Чесън за телешки език
Чесънът е класическа и вечна подправка, която се съчетава добре с телешки език....
06 Февр.
Телешки език с ябълков сосЕзикът се вари 2 часа заедно със солта, моркова, корена от магданоз, обеления лук и дафиновия лист. След като езикът се свари, се слага веднага в студена вода, обелва се кожата, нарязва се на тънки резенчета и се топва в...
13 Окт.
Гъбена супа с телешки езикЕзикът се измива и се слага да ври в 8 ч.ч. вода. Морковите, лукът и целината се накълцват и се прибавят към езика.
Сместа се подправя със сол, черен пипер и дафинов лист. Уврелият език се изважда от бульона и се нарязва...
20 Февр.
1