Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парено тесто за еклери и профитеролиГотовото парено тесто преместете в купа и оставете да изстине.
След като е изстинало, разбийте яйцата едно по едно.
Вашето парено тесто за еклери и профитероли е готово!...
01 Август
Еклери от класическо парено тестоЦелта е да се получи гладко и меко тесто, което не се разтича.
В тава, покрита с хартия за печене, оформете еклерите. Може да ги шприцовате с пош или да ги оформите с помощта на 2 лъжици....
23 Януари
2
Еклери от парено тесто по годечкиОформете тесто за еклери с лъжица на топчета, които наредете в тава върху намазнена хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята на 190-200 градуса фурна, като докато се пекат, не отваряйте, защото еклерите няма...
02 Юни
Вкусни еклери с парено тесто и домашен яйчен кремЩе получите още по-гъсто и лепкаво тесто....
04 Дек.
10
Еклери с млякоЕклерите се пекат на 200 градуса за 15-20 минути, след което се оставят в изключена фурна за още малко време.
Готовите еклери се пълнят с крем по желание....
13 Февр.
3
Еклери с шоколадГотовото тесто трябва да се разлива, ако е много гъсто добавете още едно яйце, а ако е рядко добавете брашно....
18 Ноем.
2
Еклери с целувкиЕклерите се вадят, охлаждат се и пълнят с крем. Всеки еклер се сервира, като се украсява с целувки....
24 Август
Еклери с шоколадинИзпечете еклерите в гореща фурна, докато бухнат и станат златисти. Оставете ги да изстинат....
16 Ноем.
Еклери с карамелЩом се получи еластично тесто, значи е готово.
Сипете тестото в шприц със среден накрайник и шприцовайте еклерчетата върху голяма тава с хартия за печене....
05 Май
3
Еклери с шоколадГотовото тесто трябва да се разлива, ако е много гъсто добавете още едно яйце, а ако е рядко добавете брашно....
18 Ноем.
2
Еклери с крем и крем с еклериСъвършените еклери с крем и крем с еклери.
Източник: Добриана Димова - Българските ястия и рецепти...
26 Януари
Еклери с различен кремРазрежете еклерите на две, напълнете с крема и затворете с капачето. Еклерите с различен крем са готови!...
09 Януари
Еклери с лимонов кремБъркайте с дървена лъжица, докато получите гладко тесто. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да бъркате до пълното им усвояване. Много важно е да не ги слагате на веднъж!
Прехвърлете готовата смес в шприц....
02 Януари
Солени Еклери с КашкавалИзчакайте 10 минутки пареното тесто да поизстине и добавете яйцата едно по едно при непрестанно разбиване. Докато тестото не поеме изцяло едното яйце не слагайте следващото....
29 Август
Солени еклери с ЕменталПоднесете солените еклери по желание поръсени с малко червен пипер.
Добър апетит!...
06 Март
Еклери с шоколадов пълнежНапълнете тестото в пош с назъбен от едната страна накрайник и шприцовайте продълговати еклери в тава, покрита с хартия за печене. Оставяйте поне 4 см между тях, защото се надуват....
12 Окт.
Еклери с маков кремКласическите еклери разнообразяваме с маково семе и с това получаваме един малко по- различен вариант на този френски мини сладкиш.
Приготвяме си пареното тесто, като загряваме на умерен огън маслото и водата....
07 Май
Еклери с ягодов кремПрехвърлете пареното тесто в сладкарски плик и охладете тестото до студено, около 20 минути. Нанесете тестото върху пергамент....
09 Април
Солени еклери с хайверПареното тесто слагаме в шприц и щприцоваме в тавата.
Печем в предварително загрята фурна на 200°C около 20 минути.
След това оставяме еклерите да се охладят, изрязваме горната част внимателно....
05 Април
Еклери с готов кремСрежете еклерите по средата и напълнете с крем.
Гарнирайте с течен шоколад.
Еклерите с готов крем са готови....
05 Ноем.
2
Солени еклери с печуркиРазрежете солените еклери през средата и напълнете със сместа от гъбите.
Солените еклери с печурки са готови....
16 Април
Еклери с двоен кремОтрежете капачета на еклерите.
Напълнете първо с млечния крем, след това със сметановия и поставете капачетата.
По желание може да ги украсите с разтопен шоколад.
Еклерите с двоен крем са готови....
13 Август
Еклери с орехов кремПарено тесто за Еклери: В съд с незалепващо покритие, слагаме водата и олиото и след като заврат постепенно слагаме брашно....
13 Февр.