Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунак от бъркано тестоГотовите козунаци извадете от формите и охладете върху решетка.
Получиха се много вкусни козуначета с хрупкава, златиста коричка и мека като памук вътрешност.
Опитайте и вие козунак от бъркано тесто!...
25 Февр.
Козунак с тесто в хлебопекарнаДобре знаем, че многото захар в тестото пречи на бухването му, но моят опит показва, че дори с малко повече захар, тестото, замесено в хлебопекарна, става добре.
Козунак с тесто в хлебопекарна
1....
15 Април
Тесто за козунак с газирана водаСлед като видим, че тестото си е удвоило обема, значи е готово за оформяне на козунак....
21 Април
Козунак на конци с александрийско тестоТестото е много лепкаво и е необходимо да си намажем ръцете с олио. Не е нужно добавяне на още брашно - тестото трябва да е лепкаво и по-рядко, като така се получава много въздушен и лек козунак....
24 Март
2
Козунак и руло от едно тесто с плънкиСлед като козунакът и рулото втасат, намажете ги с разбития белтък, смесен с 1 с.л. прясно мляко, поръсете с готовата поръска....
21 Април
Козунак с маскарпонеПрилагам снимки на класически козунак с плънка от маково семе, козунак със заквасена сметана и плънка от лешници и козунак с маскарпоне с портокалови кори, шоколад, стафиди....
10 Май
6
Козунак с шоколадЗамесваме меко тесто, което оставяме за около 10-15 минути да си почине....
27 Април
1
Козунак с ракияЗамесваме меко тесто за козунак, а останалото масло добавяме постепенно и месим до неговото усвояване. Покриваме купата със стреч фолио и кърпа и оставяме да втаса и да удвои обема си....
01 Април
Козунак с масОт готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми.
Оставете отново да втасат на топло, като ги покриете внимателно с кърпа....
14 Април
Козунак с подсладителиНакрая добавете отцедените стафиди, орехи по желание и оформете козунака.
Сложете го в тава или форма, оставете отново да втаса малко....
14 Април
1
Козунак с плънкаВтасалото тесто се разделя на 6 еднакви топки, от които се оформят 6 фитила за получаването на 2 козунака.
Всеки фитил по 35-40 см., се изтънява с пръстите на ръката, свита в юмрук. Може и с точилка или бутилка....
07 Май
2
Козунак с канелаОмесва се тесто и се оставя за час и половина да втаса на топло. Разделя се на 5 части и всяка се разточва. Във всяка кора се слага плънката, приготвена от смесените орехи с канела....
19 Април
Козунак с лимонадаВ пресятото брашно се прави кладенче и се слага квасът, олиото, киселото мляко, яйцата, захарта, солта и ванилията и се меси тесто, докато не се появят мехури.
Оставя се за 2 часа да втаса на топло....
18 Април
Козунак в хлебопекарнаЗамесеното тесто се поставя в намазнена и покрита купа и се оставя да втаса няколко часа....
21 Февр.
Козунак с бадемиОстаналите ги накълцваме или ги начукваме и след това ги прибавяме към козунака. Накрая изсипваме и разтопеното масло и омесваме тесто. Оставяме го на топло, за да втаса....
19 Февр.
Козунак с олиоБухналите козунаци намазваме с разбито яйце и поръсваме със захар. Поставяме ги в студена фурна и включваме на 120 градуса....
03 Април
3
Козунак с бираПробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
14 Юни
Козунак с пълнежЗамесваме тесто, което трябва да оставим на топло да втаса. Така премесваме два пъти.
Накрая го разтиламе на плота и мажем с мармалада, поръсваме със стафидите, орехите и боровинките....
22 Април
Козунак с локумПрехвърлете тестото в намаслена купа и оставете да втаса на топло за поне 2 часа. Премесете вече втасалото тесто и разделете на три равни части за три козунакa....
30 Април
1
Козунак с касисСлед като е готово тестото се разточва на правоъгълник на тънко /4 мм/.
Разточеното тесто се поръсва обилно с касис и се завива на руло, което се разделя на две и се сплита на плитка....
05 Май