Gotvach.bg»Статии»Тесто за пица
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на перфектното тесто за пицаТестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месо, зеленчуци и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто....
7
Да си направим домашно тесто за хляб и пица
Замесват се тесто, като постепенно се добавят 1 яйце, омекналото масло, захарта и солта.
Тестото се меси 20 минути, като накрая се уря в масата. То трябва да се получи нежно....
Вкусни идеи за постна пица
Замесете постно тесто, вземете любимите си зеленчуци, риган и пригответе тази здравослвона пица.
Постно тесто за пица без мая
За тестото:
брашно - 400 г
газирана вода - 200 мл
растително масло - 3 с.л....
Ето как да направим съвършената италианска пицаВ противен случай тестото няма да може да се изпече и ще бъде клисаво.
Намажете тестото с доматения сос. Слоят трябва да бъде прозрачен. Върху соса разпределете парчета моцарела....
1
Новата пица - класиката среща оригиналността
Но тестото не е задължително да бъде от пшенично брашно. За него може да се използва тесто без глутен, тесто от смлян карфиол или от сладък картоф....
Как да съхраним тесто
След размразяването на тестото то се използва като най-обикновено прясно тесто. Във фризера то се съхранява около половин година.
Най-добре е да не съхранявате тестото повече от два-три дни в хладилника....
Как се прави тесто за пициРазточете тестото така, че средната му част да е по-дебела от краищата му. В центъра на тестото сложете масления четириъгълник, покрийте го с тесто от четирите края, за да се оформи нещо като пакет....
9
Видове теста и основни похвати за месене
Приготвя се директно (когато продуктите са в малки количества) или в две фази (тесто с мая и основно тесто). При директното приготвяне се получава меко и топло тесто....
Тайната на сочната домашна пицаЗа да стане пицата сочна и тестото да поеме плънката, тестото не трябва да се разточва, а да се издърпва с ръце, докато стане кръгло и тънко. Оставя се да почине и след това се слага във фурната....
2
Вкусни идеи за фокачиСложете тестото на програма само "месене" в машината за хляб и го разбърквайте на средна скорост, докато стане гладко и меко, от 8 до 10 минути. Тестото ще бъде много лепкаво....
1
Тънкости при приготвянето на паста и пицаСуровото тесто за пица без никакъв проблем може да замразите или да съхраните в хладилника. Всъщност някои хора предпочитат тестото да престои в хладилника 1 нощ, защото така според тях пицата става по-вкусна....
2
Специфични рецепти за пица от цял свят
То е тънко тесто, разточено във формата на триъгълник. Тестото се покрива със сирене, сметана, нарязан лук и някакъв колбас като бекон.
Кока
Популярните малки пици в Испания се наричат пици Кока....
Топ 8 на най-вкусните пици, които всеки трябва да опитаХората, които правят това тесто, се наричат пицайоли и правят тестото на ръка, без да се налага да използват някакви кухненски уреди - работи се дори без точилка....
1