Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
10 Дек.
3
Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути. Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н. Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
06 Ноем.
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Тесто за соленкиТесто за соленки
24 Януари
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота. Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
Тесто за ХалаТесто за Хала
03 Окт.
На този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
Тесто за поничкиТесто за понички
14 Ноем.
6
Готовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета. Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
Тесто за всичкоТесто за всичко
10 Септ.
1
Рецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто....
Тесто за баницаТесто за баница
26 Окт.
9
Разбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко. След това го разделете на около 15 топки....
Тесто за юфкаТесто за юфка
26 Януари
Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час. Разделя се на малки топки и се разточва на съвсем тънки кори....
Тесто за декорацияТесто за декорация
24 Януари
Този тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
Тесто за фунийкиТесто за фунийки
04 Април
6
Започнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи. Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
Тесто за фокачаТесто за фокача
15 Май
Готовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си. Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
Тесто за питиТесто за пити
02 Февр.
1
В начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне. Оставете да втаса на топло. Тестото е подходящо за пити, питки, баници и .......
Тесто за мекициТесто за мекици
15 Януари
Брашното се пресява и се изсипва в тава. Содата, солта и захарта се добавят в киселото мляко, всичко се разбърква добре докато млякото започне да шупти. В средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената...
Тесто за щруделТесто за щрудел
19 Ноем.
Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично. Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
Тесто за хлябТесто за хляб
10 Март
Когато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
Тесто за пицаТесто за пица
15 Ноем.
4
В нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица. Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
Тесто за пициТесто за пици
19 Май
6
Останалото тесто се съхранява в хладилника....
Тесто за соленкиТесто за соленки
29 Януари
Замесете меко тесто. Поставете на набрашнен плот и ако има нужда, доизмесете тестото, така е да не лепи. Готовото тесто за соленки разточете на правоъгълен лист и изрежете по желание с нож, чашка, форма......
Тесто за щруделТесто за щрудел
13 Април
1
Оставете тестото да почива при тази умерено топла температура за 30 минути поне. Разточете тестото на тънък лист върху кърпа, поръсена с брашно....
Тесто за пициТесто за пици
19 Май
6
Останалото тесто се съхранява в хладилника....
Тесто за пицаТесто за пица
15 Ноем.
4
В нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица. Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....