Gotvach.bg»Статии»Топли Сосове
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Топли Сосове

Търсиш информация за Топли Сосове? Разгледай последните ни публикации и статии за Топли Сосове.
Идеи за топли сосовеИдеи за топли сосове
В този тип сосове трябва да сте много пестеливи със солта. Задължително условие за топлите сосове е те да се поставят в предварително загрети сосиери и да се сервират непосредствено след приготвянето им....
Тънкости при приготвянето на топли сосовеТънкости при приготвянето на топли сосове
Има два вида топли основни сосове – светли и тъмни. Сгъстяването на топлите сосовете става по няколко начина: 1....
Кратък пътеводител из света на сосоветеКратък пътеводител из света на сосовете
Основно правило е студените сосове да се сервират със студени ястия, а топлите - с топли. Белият сос Бешамел е сред най-известните в света на сосовете. Вариациите му са многобройни....
Защо всяко ястие е по-вкусно със сос?Защо всяко ястие е по-вкусно със сос?
Горещите сосове трябва да имат еднаква температура с ястието, а в някои случаи и да са дори по-горещи от него. Студени сосове към топли ястия винаги се поднасят отделно в сосиера....
Кулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосовеКулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосове
Най-добре е да се държат на топло във водна баня, като често се разбъркват. Те и без това се поднасят топли, ето защо най-добре ги дръжте над тенджера с гореща вода (но не кипяща)....
Хитринки за сгъстяване на сосовеХитринки за сгъстяване на сосове
Не забравяйте обаче, че този метод е подходящ само за топли сосове – Болонезе, сметанови сосове или сос Бешамел. Картофеното пюре на прах е друг начин....
Най-популярните сосове за месоНай-популярните сосове за месо
Събрахме няколко рецепти за сосове за месо, с които ще можете да приготвите някои от най-разпространените студени и топли сосове, подходящи за месо....
Как и кога да поднасяме топли и студени закуски?Как и кога да поднасяме топли и студени закуски?
Асортиментът на топлите закуски е твърде широк....
Макароните са изобретени в Древен ЕгипетМакароните са изобретени в Древен Египет
1
Консумират се студени и топли с гъсти сосове и в салати. Фузили – по дълги спирали, които могат да се добавят в супа и да се сервират с всички видове сос. Кухите макарони са представени най-вече от диталини....
Руски сосове за месни ястияРуски сосове за месни ястия
Те могат да бъдат приготвени с най-разнообразни съставки и подправки, но винаги трябва да са топли при сервирането им....
Не е вредно да се яде в полунощНе е вредно да се яде в полунощ
А след вечерята можете да изпиете чаша топло прясно мляко с чаена лъжичка мед, за да заспите по-бързо....
Идеи за домашни млечни сосовеИдеи за домашни млечни сосове
Един от видовете млечни сосове е много подходящ за допълване на вкуса на зеленчукови ястия и салати....
Мастър клас в сосоветеМастър клас в сосовете
Ако разглеждаме технологията им на приготвяне те могат да бъдат със или без брашно, студени или топли, месни, рибни, млечни, сметанови, яйчно-маслени или на кисела основа....
Рецепти при лактозна непоносимостРецепти при лактозна непоносимост
Сервират се топли. Дори при липсата на млечните продукти не трябва да изключвате от менюто си сладките изкушения....
Ястията, които стават много по-вкусни и полезни, приготвени с маслоЯстията, които стават много по-вкусни и полезни, приготвени с масло
Сосове – ако обичате да експериментирате и да приготвяте ръчно сосовете за салати, меса, супи или други гарнитури, знайте, че маслото ще им предаде мека и ефирна текстура....