Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаПрясното мляко се затопля леко, сипват се захарта и сухата мая и се разбърква до разтварянето им.
Яйцата се разбиват с тел и се прибавят при млякото. Сместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната.
Прибавят се и останалите...
07 Април
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
06 Април
Кулинарни традиции за Великден по светаВъв Франция по традиция се хапва агнешка главичка с пълнежът е от билки, черен дроб и бекон....
28 Април
Традициите на Гергьовден и ВеликденСега нека да поговорим малко за Великден. Ще ви разкажа как празнуват в различните държави този светъл християнски празник:
Великден е един от най-радостните християнски празници....
29 Март
Зайчета за ВеликденПресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Направете кладенче, в което чукнете яйцата, като отделите единия жълтък за намазване накрая;
Загрейте леко на котлона млякото със захарта и щом се разтопи, отстранете...
14 Април
Козунак за ВеликденТестото омесих в кухненски робот.
Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне.
В купата на миксера слагам всички продукти, като
в топлата мазнина добавям захарта...
16 Април
2
Празнична питка ВеликденОт продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути.
След това се оформя питата...
18 Април
Меденки за ВеликденГотовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
19 Април
Питка за ВеликденПресяваме брашното в голям съд, прибавяме две яйца и от третото - само белтъка, киселото мляко, олиото, маята, захарта и солта.
Замесваме тесто и го оставяме за 1 час да втаса. След като е втасало, се размесва отново и...
25 Април
2
Торта за ВеликденОтделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с олиото, а белтъците се разбиват на сняг със захарта. След това се смесват и се добавя брашното.
Сместа се получава много гъста. Изсипва се във форма...
20 Април
6
Курабийки за ВеликденРазбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода. Сипете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода.
Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто....
06 Април
4
Сладки за ВеликденСладките за Великден се пекат доста бързо и трябва да внимавате да не ги прегорите. По желание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко....
06 Април
Кекс за ВеликденСложете кекса за Великден да се изпече в предварително загряна на 170 градуса фурна за около 1 час или малко по-малко. Оставете да се охлади и го извадете от формата....
05 Април
Яйца за ВеликденСварете яйцата за 10-15 минути, като задължително сложите някакъв плат на дъното на съда.
Боите разтворете според указанията на опаковката. Вземете дълго парче памук - толкова, че да може от всички страни да се покрие добре...
14 Април
1
Кравайчета за ВеликденСложете купа с вода във фурната на 170 градуса и печете кравайчетата за Великден до готовност....
24 Януари
Амонячни курабийки за ВеликденКурабийките за Великден се слагат в тава върху хартия за печене. Намазват се с разбито яйце и се поръсват със захар....
28 Април
Двуцветни сладки за ВеликденИзглеждат толкова различни и интересни, а всъщност са много лесни за приготвяне!
Първо замесваме ваниловото тесто, като първо разбъркваме яйцето, към него захарта, след това содата и ванилията, и накрая брашното.
Тестото...
02 Май
Масленки Гъбки за ВеликденМасленки Гъбки за Великден може да сервираме с украса по избор и да наредим до другите великденски сладки.
С тях великденската трапеза ще изглежда пролетна и още по-красива....
14 Април