Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Постно ризото с Уакаме и гъби кладницаПостно ризото с Уакаме и гъби кладница
22 Февр.
Постното ризото с Уакаме и гъби кладница е готово....
Уакаме СалатаУакаме Салата
09 Юни
Сваряваме спагетите по указанието на опаковката. Прецеждаме ги. Водораслите овкусяваме със сладко-киселия сос. Краставиците измиваме, нарязваме и овкусяваме със соевия сос. В салатна чиния поставяме най-отдолу спагетите...
УакамеУакаме
25 Април
Общи сведения за Уакаме Всъщност Уакаме не е просто водорасло....
Салата с японски водорасли УакамеСалата с японски водорасли Уакаме
28 Февр.
Салатата с водорасли Уакаме е вкусна и здравословна, има изразен аромат на море благодарение на водораслите и затова се комбинира и допълва чудесно с рибата, а може да се сложат и морски дарове....
Салата уакаме със сьомга и краставициСалата уакаме със сьомга и краставици
30 Окт.
Нареждаме всичко отгоре на салатата уакаме със сьомга и краставици....
Искате да живеете вечно – яжте Уакаме!Искате да живеете вечно – яжте Уакаме!
31 Януари
Уакаме - това са уникалните японски водорасли на дълголетието. За супи, салати и гарнитури – те подхождат почти на всичко. В своята същност уакаме представлява микс от разнообразни водорасли....
Уакаме: Японски деликатес с много здравословни ползиУакаме: Японски деликатес с много здравословни ползи
13 Август
Уакаме е идеална храна за хора, които се борят със затлъстяването....
8 изненадващи ползи за здравето от водораслите Уакаме8 изненадващи ползи за здравето от водораслите Уакаме
11 Март
Уакаме е вид водорасли, които се отглеждат в Япония и Корея от векове насам....
Как да готвим с мисо?Как да готвим с мисо?
07 Август
1
Здравословните й ползи и хранителни качества се дължат на съставки, като тофу, паста мисо, гъби шийтаке и водорасли уакаме....
Най-популярните морски зеленчуциНай-популярните морски зеленчуци
29 Ноем.
Уакаме Уакаме е твърде близко до комбу водорасли, като уакаме са ценни с това, че помагат на отслабването. Те са отличен растителен източник на омега- 3 мастни киселини....
Японска салата ХарусамеЯпонска салата Харусаме
27 Септ.
Водораслите уакаме се слагат във вода, да се накиснат. Оризовото фиде се слага заедно с морковите във вряща вода и се вари около 5 минути....
Основни продукти, използвани в японската кухняОсновни продукти, използвани в японската кухня
15 Юли
Най-известни са водораслите нори, уакаме и комбу. 9. Саке Макар всеки да знае, че това е вид японска ракия за директно консумиране, има и саке, известно като мирин, което се използва само за готвене. 10....
Японките са рекордьорки по дълголетие и тънка талияЯпонките са рекордьорки по дълголетие и тънка талия
21 Август
1
Добре познати в японската кухня са още зелето, броколите, както и не особено разпространените все още у нас водорасли – нори, уакаме и др....
Соба нудли с бульон и водораслиСоба нудли с бульон и водорасли
27 Ноем.
Листът Нори се накъсва на малки парченца и заедно със сушеното уакаме се накисва в 1 ч.ч. вода за половин час. След това се изваждат водораслите и водата заедно с още 3 ч.ч. вода се слага да заври....
Храни за повишаване на функцията на щитовидната жлезаХрани за повишаване на функцията на щитовидната жлеза
11 Май
Нори, водорасли, уакаме са отлични източници, които могат да се консумират на пара или в салати и суши. Богати на протеини храни Храни, които са богати на протеини, също трябва да се консумират....
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняТрадиционни подправки и водорасли в японската кухня
20 Юли
Водорасли В японската кухня най-често използваните водорасли са комбу, уакаме и нори, като последните са неразделна част от приготвянето на суши....
Колко сол на ден можем да ядем и как да я коригираме в менютоКолко сол на ден можем да ядем и как да я коригираме в менюто
18 Август
Експериментирайте с морски зеленчуци като водорасли, нори, комбу, дулсе и уакаме вместо сол. Полезно е и за щитовидната жлеза. Може да се добавят в супи, салати и зеленчукови смеси....
Морските водорасли и техните забележителни ползи за здраветоМорските водорасли и техните забележителни ползи за здравето
07 Февр.
Помагат за регулиране на щитовидната жлеза Повечето видове морски водорасли и по-специално водораслите от вида уакаме, осигуряват на тялото ни добро количество йод, който е от съществено значение за правилното функциониране...
Кои храни лекуват диабетКои храни лекуват диабет
11 Януари
Най-добри са морски водорасли от типа нори, комбу, уакаме, хиджики, дулсе, араме и агар. Освен че регулират кръвната захар, те имат противовъзпалителни свойства и пречистват кръвта от токсини....
Най-добрите растителни източници на калцийНай-добрите растителни източници на калций
23 Август
Водорасли Водораслите уакаме например се консумират сурови и само 80 г от тях ще ви снабдят с 12% от препоръчителната дневна доза калций....
Най-популярните суши понятияНай-популярните суши понятия
05 Септ.
Уакаме. Най-популярното японско водорасло. Използва се както за направата на суши, така и в редица други рецепти. В последните няколко години се търси масово в цял свят. Уасаби....
Ти си модерна млада жена. Храни се като такаваТи си модерна млада жена. Храни се като такава
06 Дек.
/page pageСалата с водорасли Необходими продукти: 1 пакет Уакаме 5 г или сушени водорасли по избор, 200 г целина, 2 връзки спагети от елда, 2 с.л. оцет за суши, 1 ч.л. захар, 1/2 ч.л. тъмен соев сос, 1/4 ч.л. сусамово...
Нудълс със зеленчуци и бяла риба по китайскиНудълс със зеленчуци и бяла риба по китайски
10 Май
Ако уакамето е замразено - извадете го от камерата да се отпусне. Сложете вода в тенджера да завира за оризовите нудълс. Загрейте китайското олиото в тиган уок на силна степен....
Пет вида чай с невероятни здравословни свойстваПет вида чай с невероятни здравословни свойства
21 Май
Много производители на чай пакетират няколко вида водоросли, като морски водорасли Уакаме, Комбу, Нори и други подобни, в добавка от зелен чай Сенча, портокалови цветчета....
ВодораслиВодорасли
24 Февр.
Могат да се сервират с много зеленчуци и естествено с ориз; • Уакаме- подобни на Kombu, използвани за японска супа. Богати са на калций, витамини В и С....